Η Δήμητρα Γαλάνη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τραγούδι
Η Δήμητρα Γαλάνη αποτελεί μια ξεχωριστή παρουσία στην εξέλιξη του σύγχρονου μουσικού μας πολιτισμού τις τελευταίες δεκαετίες τόσο ερμηνευτικά όσο και δημιουργικά. Μια καλλιτέχνις που ξέρει πως να μαγεύει με την ιδιαιτερότητα και την ομορφιά της φωνής της αλλά και με τις ποικίλες εκφράσεις της δημιουργικότητάς της, συνθετικές και άλλες, που καλύπτουν μια ευρεία μουσική γκάμα, από το παραδοσιακό και το λαϊκό μας τραγούδι, μέσα από το κύριο σώμα του έντεχνου ποιητικού τραγουδιού ως τις σύγχρονες μουσικές τάσεις της εποχής μας – γεννώντας και προκαλώντας δημιουργικές συνεργασίες που την φέρνουν στην πρώτη γραμμή.
Η Δήμητρα στην μακρόχρονη πορεία της έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους συνθέτες μας έχοντας δώσει την φωνή της στον λόγο των σημαντικότερων ποιητών και στιχουργών μας. Την συναντάμε σε καθοριστικές στιγμές της μουσικής μας ιστορίας όπου η ερμηνεία της ολοκληρώνει σημαντικά έργα που υπογράφονται από τον Χατζιδάκι, τον Τσιτσάνη, τον Θεοδωράκη, τον Λοΐζο κ.ά. ενώ συμπράττει και με όλους τους μουσικούς δημιουργούς της γενιάς της και κάνει ξεχωριστές διεθνείς συνεργασίες.
Ανοιχτή σε όλες τις σύγχρονες μουσικές τάσεις, η Δήμητρα Γαλάνη «καθοδηγεί» ως παραγωγός νεώτερους τραγουδοποιούς ή συνεργάζεται στενά με νέους μουσικούς που προέρχονται από «σκηνές» όπως η electronica, το ευρύτερο rock, η jazz κ.λπ. Ένα πρόσφατο δείγμα της δουλειάς της σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι το “Chronos Project”, που σε συνεργασία με διακεκριμένους jazz σολίστες / δημιουργούς, κινείται σε πολυστυλιστικούς / πολυμουσικούς και διαχρονικούς δρόμους.