Η Μαντώ αρνήθηκε να πάει ”Στην Υγειά μας” χωρίς αμοιβή

Στην Υγειά μας: Η Μαντώ αρνήθηκε να πάει χωρίς απολαβές και δεν ήταν η μόνη – Το παρασκήνιο πίσω από το “όχι”

Η γνωστή τραγουδίστρια έδωσε αρνητική απάντηση στην πρόσκληση της εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου. “Δεν θα με δείτε γιατί δεν δέχτηκαν να με πληρώσουν”. Τη στηρίζουν Δήμητρα Γαλάνη και Τάνια Τσανακλίδου. Ποιοι άλλοι φέρονται να αρνήθηκαν για τον ίδιο λόγο.

Παρ’ όλη την απόφαση του σωματείου Ελλήνων τραγουδιστών να αμειβόμαστε για την συμμετοχή μας σε μουσικές εκπομπές, δεν τηρείται αυτό ούτε από τα τηλεοπτικά κανάλια, ούτε δυστυχές από τους συνάδελφους!! Όχι λοιπόν, δεν θα με δείτε στην γνωστή τηλεοπτική εκπομπή που θα κάνει αφιέρωμα στα 80s 90s και κάθονται όλοι στη σειριά στο μακρύ τραπέζι, γιατί δεν δέχτηκαν να με πληρώσουν. Ούτε καν μια συμβολική αμοιβή. Ας πάνε λοιπόν οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Πάντοτε θα υπάρχουν άτομα προς εκμετάλλευση. Μόνο που έτσι δεν θα γίνει ποτέ καμία αλλαγή”.

Παρ’ όλη την απόφαση του σωματείου Ελλήνων τραγουδιστών να αμειβομαστε για την συμμετοχη μας σε μουσικές εκπομπές, δεν τηρείται αυτο ουτε από τα τηλεοπτικά κανάλια, ουτε δυστυχως από τους συναδελφους!!
Όχι λοιπον ,δεν θα με δείτε στην γνωστή τηλεοπτική εκπομπή που θα κάνει αφιερωμα στα 80s 90s και καθονται όλοι στη σειρα στο μακρύ τραπέζι, γιατί δεν δέχτηκαν να με πληρώσουν.Ουτε καν μια συμβολική αμοιβή.Ας πάνε λοιπον οι υπόλοιποι συναδελφοι.Παντοτε θα υπάρχουν ατομα προς εκμετάλλευση..
Μόνο που ετσι δεν θα γίνει ποτέ καμία αλλαγή

Η αρνητική απάντηση και η αμοιβή

Σύμφωνα πάντα με τον κύκλο της τραγουδίστριας, η Μαντώ ήταν αρχικά “ζεστή” να βρεθεί στην εκπομπή που παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Ωστόσο, όταν ρώτησε για το αν θα υπάρξει κάποια αμοιβή για την εμφάνισή της, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, με την παραγωγή να επικαλείται -σύμφωνα με πληροφορίες- το περιορισμένο μπάτζετ. Μάλιστα, αρκετοί άνθρωποι από τον χώρο της μουσικής που σχολιάζουν το συμβάν, αναφέρουν πως η “αντιπρόταση” της εκπομπής για “διαφήμιση των καλλιτεχνών” -έστω και έμμεση- μέσω της εκπομπής, εκτός από ανεπαρκής “αμοιβή” σε καλλιτέχνες ανενεργούς για μακρά χρονική περίοδο λόγω κορονοϊού, αγγίζει και τα όρια της προσβολής, ειδικά όταν προτείνεται σε καλλιτέχνες με πολλά χρόνια στα πάλκα.

Η στήριξη από Γαλάνη και Τσανακλίδου

Έκταση στο συγκεκριμένο θέμα πάντως δόθηκε κυρίως στο twitter μέσα από τις αναδημοσιεύσεις των συναδέλφων-καλλιτεχνών της τραγουδίστριας. Η Δήμητρα Γαλάνη για παράδειγμα έκανε retweet την είδηση που ανέφερε πως η Μαντώ είπε όχι στην εκπομπή καθώς δεν θα λάβει κάποια αμοιβή, ενώ το ίδιο έπραξε και η Τάνια Τσανακλίδου, στηρίζοντας φανερά την τραγουδίστρια, καθώς έγραψε πως “καλά έκανε”.