Πρόγραμμα περιοδείας: Αισχύλου «Πέρσες» & Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» [Καλοκαίρι 2020]

Πρόγραμμα περιοδείας: Αισχύλου «Πέρσες» & Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» [Καλοκαίρι 2020]

Η Πρώτη Κρατική Σκηνή έδωσε το «παρών» για δύο τριήμερα παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου παρουσιάζοντας τους «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη και τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Η ανταπόκριση του κοινού στο κάλεσμα του Εθνικού Θεάτρου ήταν και αυτή τη φορά ιδιαίτερα συγκινητική.

Εάν δεν είχατε την ευκαιρία να βιώσετε τη συγκλονιστική εμπειρία της πρεμιέρας στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, οι δύο μεγάλες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου σάς περιμένουν στο πλαίσιο περιοδείας τους ανά την Ελλάδα.

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά και κλείστε θέση!


 

29.7.2020

ΠΕΡΣΕΣ του Αισχύλου – Live streaming σε όλο τον κόσμο (25.7) με περισσότερους από 100.000 θεατές | Πρόγραμμα Περιοδείας

Το Εθνικό Θέατρο με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με τη Google, μετέδωσε για πρώτη φορά ζωντανά μέσω διαδικτύου στον κόσμο από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, τους Πέρσες του Αισχύλου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Σάββατο 25/7.

  περισσότερα

03.8.2020

ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του Αριστοφάνη: 3ήμερο πρεμιέρας με 11.100 θεατές στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου | Πρόγραμμα Περιοδείας

Η Πρώτη Κρατική Σκηνή έδωσε το παρών για δεύτερη εβδομάδα (Παρασκευή 31/7, Σάββατο 1/8 και Κυριακή 2/8) στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, παρουσιάζοντας τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

  περισσότερα

Από 24.07.2020 έως 04.10.2020

Πέρσες
Αισχύλου

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Στα Σούσα, οι γέροντες, πιστοί φύλακες των λαμπρών ανακτόρων του Ξέρξη, ανησυχούν για τον στρατό τους που εκστρατεύει εναντίον της Ελλάδας..

  περισσότερα

Από 31.07.2020 έως 27.09.2020

Λυσιστράτη
Αριστοφάνη

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Η Λυσιστράτη μαζί με τη Λαμπιτώ, την επικεφαλής των γυναικών της Σπάρτης, κηρύσσουν πάνδημη και αυστηρή σεξουαλική αποχή…