Πέμπτη 7 Μαΐου, Μέρα Πολιτιστικής Δράσης και Αντίδρασης με συγκέντρωση στο Σύνταγμα

 Η καραντίνα έληξε, αλλά δεν έληξαν, ούτε προβλέπεται να λήξουν σύντομα απ’ ό,τι φαίνεται, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο χώρο του θεάματος ακροάματος λόγω της υγειονομικής κρίσης, αλλά και της αδυναμίας του Υπουργείου Πολιτισμού να ανταποκριθεί εγκαίρως στο μείζον και άμεσο ζήτημα της επιβίωσης των εργαζομένων στο χώρο. Καθώς, όμως, στον αντίποδα το συνδικαλιστικό κίνημα, η πρωτοβουλία «Support Art Workers», μαζί με ένα πρωτοφανές κλίμα συσπείρωσης των ανθρώπων του πολιτισμού, αποκτά όλο και ισχυρότερη φωνή, η Πέμπτη 7 Μαΐου, ανακηρύσσεται Μέρα Πολιτιστικής Δράσης και Αντίδρασης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και τα σωματεία του κλάδου θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση (τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων) στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στο Σύνταγμα.

Ο Πολιτισμός, που δεν είναι συνυφασμένος μόνο με το παρελθόν αλλά και με το παρόν αυτής της χώρας, δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που υπάρχει, εμπνέεται και προχωρά καθημερινά επειδή χιλιάδες άνθρωποι τον «αιμοδοτούν» με το ταλέντο, τη δουλειά και την αφοσίωσή τους. Αυτοί οι άνθρωποι ζητούν το αυτονόητο. Το δικαίωμα να συνεχίσουν να υπάρχουν.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.