ΜΑΓΓΑΣ Γ

Ζει και βασιλεύει ο Μάγκας του κλαρίνου

Aναστάτωση, θλίψη και συγκίνηση χωρίς λόγο σκόρπισε στο καλλιτεχνικό κόσμο η λανθασμένη είδηση του θανάτου του «βασιλιά» του κλαρίνου Γιώργου Μάγκα.

Την δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε  σήμερα Πέμπτη 18/8 με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας ύστερα από λάθος πληροφορία και πλημμύρισε τον Ελληνικό Τύπο. Ο ηθοποιός ζήτησε συγνώμη για την λανθασμένη πληροφορία και σε λίγα λεπτά αποκατασταθηκε η αλήθεια. Τα τηλέφωνα του μεγάλου κλαρινίστα πήραν φωτιά αλλά όλοι χαίρονταν που τον άκουγαν ζώντα και να διασκεδάζει την φάρσα.

Πάντως το ενδιαφέρον και η αγάπη του κόσμου ήταν πρωτόγνωρη!

Για το ταλέντο και την διαδρομή του αξεπέραστου κλαρινίστα δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε εμείς αφού η φήμη του έχει φθάσει σε όλον τον κόσμο μέσα από διεθνή Φεστιβάλ, διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα μεγάλες συναυλίες αλλά και την καθημερινή προσφορά στην ελληνική δισκογραφία και την ζωντανή διασκέδαση.

Ο Γιώργος Μάγκας εκτός από μεγάλος δεξιοτέχνης είναι και ένας τρυφερός και φιλότιμος φίλος.

Συμμετέχει  αφιλοκερδώς όπου και να του ζητήσουν και πάντα με γέλιο χιούμορ και ευγένεια.

Δεν έλλειψε ποτέ και από καμμία κοινωνική εκδήλωση. Χαρακτηριστική ήταν παρουσία του στην κηδεία της Φιλιώς Πυργάκη που παρότι είχε προβλήματα υγείας ήλθε στο Άργος και στην κηδεία αλλά και στο 40ήμερο μνημόσυνο που την συνόδευσε στην τελευταία της κατοικία με το μαγικό κλαρίνο μαζί με άλλους συναδέλφους.

Δεν έλλειψε από την κηδεία του φίλου του και επί δεκαετίες συνεργάτη του Ανδρέα Τσαούση.

Ξεκίνησε  να παίζει κλαρίνο σε επαρχιακά μαγαζιά και πανηγύρια και συνόδευσε όλα τα μεγάλα ονόματα της  δημοτικής μουσικής. Στη δεκαετία του ’80 εμφανίστηκε στην Αθήνα στο κέντρο ”Ελατός” και η φήμη του διαδόθηκε γρήγορα και μπήκε σε λίγους μήνες στη δισκογραφία όπου και καθιερώθηκε στους σημαντικούς κλαρινίστες. Με το δεξιοτέχνη Γιώργο Μάγκα ασχολήθηκε και ο διεθνής Τύπος και η MTV τον χαρακτήρισε ως «το ελληνικό φαινόμενο της βαλκανικής τζαζ» βγάζοντας το όνομά του έξω από τα ελληνικά σύνορα. Είχε εμφανιστεί  σε πολλά διεθνή  φεστιβάλ στη Γαλλία (Φιέστα ντε Σουτνς), τη Γερμανία, το Βέλγιο (Σφιγκς), την Ισπανία (Πιρινέος), την Αγγλία και τον Καναδά.

Γιάννης Μητρόπουλος, Κώστας Πίτσος, Γιώργος Μάγκας, Τζούλη Τζινιέρη
Άξιο παρατήρησης είναι το ιδιαίτερο ντύσιμο του με λαμέ κουστούμια με φανταχτερά χρώματα και σχέδια, τα οποία του τα ΄φτιάχνει η σύντροφός του,  τραγουδίστρια Τζούλη Τζινιέρη με την οποία ζουν μαζί πάνω από 35 χρόνια και είναι πολύ αγαπημένοι.
Η ελληνική δισκογραφία του Γιώργου Μάγκα είναι ογκώδης και σε ορχηστρικά κομμάτια αλλά και στην συνοδεία μεγάλων τραγουδιστών. Η υπεροχή ήταν στα καμπίσια Λιβαδείτικα που δεν μπορεί κανένας να τον αντιγράψει διότι είχε βαθεία μέσα του το βίωμα του καμπίσιου όπως η Φιλιώ, ο Τσαούσης και Κάβουρας.
Είχα την τιμή να βγάλω πρόσφατα μια φωτογραφία με τον Γιώργο Μάγκα μαζί με άλλους συναδέλφους.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ