tools-17.otenet.gr

Το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ από το πολυβραβευμένο Σύνολο και τη Χορωδία Μπαλτάζαρ Νώυμαν από το Μέγαρο

Το συγκλονιστικό Ρέκβιεμ του Μότσαρτ 

από το πολυβραβευμένο Σύνολο και τη Χορωδία Μπαλτάζαρ Νώυμαν

Μουσική διεύθυνση: Τόμας Χένγκελμπροκ

Τετάρτη 17 Ιουνίου, 9:00 μ.μ.

 

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εποπτευόμενος

φορέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,

συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία του ΥΠΠΟΑ

να προσφέρει ψηφιακό πολιτιστικό υλικό σε όλους

Με ένα αριστούργημα της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής, το συγκλονιστικό Ρέκβιεμ σε ρε ελάσσονα KV 626 τουΒόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, συνεχίζεται το Μegaron Online, την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 9 το βράδυ. Στη συναυλία αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του διακεκριμένου συνθέτη και ακαδημαϊκού δασκάλου Θόδωρου Αντωνίου, η ανυπέρβλητη σύνθεση του μεγάλου Αυστριακού παρουσιάστηκε σε μια ιστορικά τεκμηριωμένη ερμηνεία από την πολυβραβευμένη Χορωδία και το Σύνολο Μπαλτάζαρ-Νώυμαν υπό τον διάσημο μαέστρο και ιδρυτή τους Τόμας Χένγκελμπροκ. Τα σολιστικά φωνητικά μέρη απέδωσαν τέσσερις εξαίρετοι μονωδοί: η σοπράνο Κάτια Στούμπερ, η άλτο Μάριον Έκσταϊν, ο τενόρος Γιαν Πέτρυκα και ο μπάσος Ράινχαρντ Μάυρ.

Ο φημισμένος γερμανός αρχιμουσικός επέλεξε να ερμηνεύσει το Ρέκβιεμ στην καθιερωμένη εκδοχή του Φραντς Ξάβερ Ζύσμαϋερ, μαθητή του Μότσαρτ, στον οποίο οφείλουμε την περάτωση του ημιτελούς κύκνειου άσματος του μεγαλοφυούς μουσουργού, ιδωμένη όμως μέσα από την ερευνητική ματιά του Τόμας Χένγκελμπροκ που μελέτησε επισταμένως τις μουσικές πηγές: τα χειρόγραφα των Άιμπλερ και Ζύσμαϋερ αλλά και τα προσχέδια του ίδιου του Μότσαρτ, ο οποίος πέθανε πριν προλάβει να ολοκληρώσει την αινιγματική παρτιτούρα του.

Για να παρακολουθήσετε την εξαιρετική ερμηνεία του Ρέκβιεμ (διάρκεια: 46 λεπτά) του Μότσαρτ από το Σύνολο και τη Χορωδία Μπαλτάζαρ Νώυμαν και για να δείτε τους συντελεστές της συναυλίας, πατήστε εδώ:

http://www.megarononline.gr/events/balthasar-neumann-chor-hengelbrock/

Megaron Online

O δεύτερος κύκλος των ψηφιακών αναμεταδόσεων του Μεγάρου ολοκληρώνεται την Τετάρτη 24/6 στις 9:00 μ.μ. με μία από τις πλέον δραματικές όπερες του ιταλικού μπελκάντο, τη Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Ντονιτσέττι, με πρωταγωνίστρια τη διάσημη αμερικανίδα υψίφωνο Τζουν Άντερσον. Μπορείτε να δείτε τους συντελεστές της παράστασης και τη σύνοψη του έργου στον σύνδεσμο:

http://www.megarononline.gr/events/gaetano-donizetti-luccia-di-lammermoor/

Megaron on demand

Στην ιστοσελίδα του Μεγάρου διατίθενται οn demand η μονόπρακτη όπερα «Η ανθρώπινη φωνή» του Φρανσίς Πουλένκ με τη διάσημη ελληνίδα υψίφωνο Ζανέτ Πηλού, το βίντεο (Makingof) με πλάνα από την προετοιμασία της παράστασης «Ο Νάνος» του Αλεξάντερ φον Τσεμλίνσκυ καθώς και η ταινία «Νίκος Σκαλκώτας: Οι μουσικές αναπνοές μιας ιδιοφυΐας» σε σενάριο-σκηνοθεσία Θωμά Κιάου.

Στη σελίδα του Megaron Plus είναι επίσης διαθέσιμες on demand ομιλίες διακεκριμένων ελλήνων και ξένων επιστημόνων, διανοητών και καλλιτεχνών (σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη).

Live συναυλίες του ECHO

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι συναυλίες του ECHO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής) στοfacebook του Μεγάρου κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη στις 9:00 μ.μ. Οι περισσότερες από αυτές είναι διαθέσιμεςστο fb και μετά τη live προβολή τους.

Όλες οι αναμεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ(diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ. Η βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων του Μegaron Plus έγινε από τον ιστότοπο του Ιδρύματος Mποδοσάκη (www.blod.gr).

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ