Σκαφιδας

Τιμήθηκαν σήμερα για την μακρόχρονη προσφορά τους ο Κώστας Σκαφίδας, η Σοφία Κολλητήρη και ο Νίκος Σαραγούδας

Ο Κώστας Σκαφίδας παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα

Επαιτειακή εθνική εκδήλωση για τη σημασία της 25ης Μαρτίου και το δημοτικό τραγούδι διοργάνωσε σήμερα  στην αίθουσα ΔΕΛΦΟΙ του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών το τμήμα AHEPA HJ  σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ανατολικής Αττικής, το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών και ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Βορείου & Ανατολικής Αττικής.

Σκοπός του Τμήματος και των τριών άλλων φορέων ήταν να τιμηθεί ο Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και τρεις μεγάλοι ερμηνευτές του δημοτικού τραγουδιού: Ο Κώστας Σκαφίδας, η Σοφία Κολλητήρη και ο Νίκος Σαραγούδας για πολυετή τους πολιτιστική προσφορά.

Κύριοι ομιλητές με ουσιώδεις πανέμορφες διαλέξεις και πρωτοφανή ιστορική  αναδρομή ήταν, ο Καθηγητής Δημήτριος Σταθακόπουλος από τα Καλάβρυτα και ο Κοσμήτωρας Κασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής Εμμανουήλ Βαρβούνης.

Ο Άγγελος Σαραγούδας παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα για λογαριασμό του πατέρα του.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από συγκρότημα παραδοσιακών χορών και έκλεισε με την παράθεση δεξίωσης .

Αν και η προσέλευση δεν ήταν ικανοποιητική, προφανώς δεν ενημερώθηκαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δημοσιογράφοι αλλά ούτε και οι καλλιτεχνικές ενώσεις, οι αναφορές των δυό καθηγητών ήταν συγκλονιστικές και είναι κρίμα που δεν έτυχαν αθρόας προσέλευσης. Θα ήταν ευχής έργο να εκτεθούν στο Διαδίκτυο να μάθει ο κόσμος όλην την αλήθεια για την Ελληνική Επανάσταση και τη στάση των ξένων δυνάμεων την περίοδο αυτή. Ο Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου (Νομικός-Οθωμανολόγος) και Διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής Δημήτριος Σταθακόπουλος ήταν άκρως διαφωτιστικός και ενήμερος και άφησε άναυδο το κοινό.

Από τιμώμενους μόνο ο Κώστας Σκαφίδας παραβρέθηκε και για λογαριασμό του Νίκου Σαραγούδα την τιμητική πλακέτα  παρέλαβε  από τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Ριζόπουλο ο γιός του Άγγελος .

Το περιοδικό ”Πάλκο” εκπροσωπήθηκε από το εκδότη του, Γιάννη Μητρόπουλο που είναι και  διευθυντής της Αθηναϊκής Δισκογραφικής που έχει εκδώσει έργα και των τριών καλλιτεχνών έχει εκδόσει βιβλία για την ζωή και το έργο τους και είναι και Γ. Γραμματέας της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος. Άς σημειωθεί ότι ως συνεργάτης και προσωπικός φίλος και των τριών καλλιτεχνών ζήτησε από τον πρόεδρο να πει δυο λόγια για το έργο την αξιοζήλευτη διαδρομή τους που γνωρίζει προσωπικά αλλά δεν του δόθηκε ο λόγος.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ