Συνάντηση του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου με το Υπουργείο Πολιτισμού

8/12/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην σημερινή κινητοποίηση των καλλιτεχνικών σωματείων έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού υπήρξε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Ν. Γιατρομανωλάκη από τον οποίο ζητήσαμε απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Νοέμβρη-Δεκέμβρη, την ένταξη στους δικαιούχους όλων των συναδέλφων που γράφτηκαν εκπρόθεσμα στο Μητρώο Καλλιτεχνών καθώς και όσων θα γραφτούν το επόμενο διάστημα.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού μας ενημέρωσε πως βλέπουν θετικά το αίτημά μας, και «ελπίζει» να δώσει την έγκρισή του το Υπουργείο Οικονομικών καθώς πρόκειται για μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν τα δημοσιονομικά της χώρας.

Γενικά φάνηκε η προσπάθεια να μην δώσουν αρνητικές απαντήσεις αλλά και σε τίποτα να μην δεσμευτούν. Σε όλα τα ζητήματα απαντούσαν με το «Ελπίζουμε…» και το «Νομίζουμε…»

Συνάδελφοι από εδώ καταλαβαίνουμε δυο πράγματα

Πρώτον πως δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τίποτα χωρίς σκληρή μάχη. Μας λένε πως θα πέσουν έξω τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας εάν δώσουν από 600 ευρώ το μήνα σε κάθε εργαζόμενο τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει 1600 ευρώ την μέρα αποζημίωση στους ιδιοκτήτες των κλινικών, δίνει στις Τράπεζες, στις μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε όσους έχουν τα πολλά και κλαίνε που δεν μπορούν να τα κάνουν περισσότερα.

Το δεύτερο είναι πως μας φοβούνται. Φοβούνται την δυναμική που έχει αποκτήσει ο αγώνας μας, την απήχηση που έχει στους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και συνολικά στην κοινωνία. Γι’ αυτό προσπαθούν να μας κρατάνε ήσυχους με ασαφείς και αόριστες υποσχέσεις.

Δυναμώνουμε αποφασιστικά την πάλη για να μην μείνει κανένας συνάδελφος εκτός μέτρων στήριξης.

Παλεύουμε για την επιτυχία της μεγάλης συναυλίας του Σωματείου για την στήριξη του Ταμείου Αλληλεγγύης και την προβολή των διεκδικήσεών μας.

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» Σαπφούς 10 – Αθήνα

Τηλ.Επικοινωνίας : 210.3213694, 210.3215246, φαξ : 210.3240827

Ιστοσελιδα: www.pmu.gr/ – Facebook :   https://www.facebook.com/pmu.gr

e-mail : pmu@pmu.gr

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ