tools.otenet.gr

Συλλλητήριο του Πανελληνίου Συλλόγου στις 9 Σεπτεμβρίου

𝝟𝝖𝝠𝝤𝝪𝝡𝝚 𝝨𝝚 𝝡𝝚𝝘𝝖𝝠𝝤 𝝨𝝪𝝠𝝠𝝖𝝠𝝜𝝩𝝜𝝦𝝞𝝤 𝝙𝝞𝝚𝝟𝝙𝝞𝝟𝝜𝝨𝝜𝝨 𝝨𝝩𝝞𝝨 𝟵 𝝨𝝚𝝥𝝩𝝚𝝡𝝗𝝦𝝜 𝝙𝝞𝝚𝝟𝝙𝝞𝝟𝝤𝝪𝝡𝝚 𝝩𝝮𝝦𝝖 𝝡𝝚𝝩𝝦𝝖 𝝥𝝦𝝤𝝨𝝩𝝖𝝨𝝞𝝖𝝨 𝝩𝝜𝝨 𝝪𝝘𝝚𝝞𝝖𝝨 𝝟𝝖𝝞 𝝩𝝤𝝪 𝝚𝝞𝝨𝝤𝝙𝝜𝝡𝝖𝝩𝝤𝝨 𝝡𝝖𝝨 𝝟𝝖𝝠𝝤𝝪𝝡𝝚 𝝨𝝚 𝝨𝝪𝝢𝝩𝝤𝝢𝝞𝝨𝝡𝝤 𝝩𝝖 𝝟𝝖𝝠𝝠𝝞𝝩𝝚𝝬𝝢𝝞𝝟𝝖 𝝨𝝮𝝡𝝖𝝩𝝚𝝞𝝖 – 𝝫𝝤𝝦𝝚𝝞𝝨

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα πρωτόκολλα λειτουργίας των χώρων εργασίας μας για το χειμώνα που έρχεται. Πριν καν ανοίξουν οι χώροι εστίασης και διασκέδασης και ψυχαγωγίας γνωρίζουμε, ότι και αυτός ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για όλους μας.

Για τι διασκέδαση μιλάμε, όταν προσθετικά με τα μέτρα των αποστάσεων, των καθήμενων και ότι ισχύει ως σήμερα, επιτρέπεται στα μαγαζιά να μπουν μόνο εμβολιασμένοι, τη στιγμή που τα ποσοστά εμβολιασμού στους νέους είναι πολύ χαμηλά. Ταυτόχρονα ο ιός μεταδίδεται και από εμβολιασμένους, δηλαδή σε ένα χώρο εστίασης ο κίνδυνος διασποράς υπάρχει ούτως ή άλλως.

Λιγότερα μαγαζιά θα ανοίξουν για λιγότερες μέρες, με πίεση για μικρότερα μεροκάματα για τους συναδέλφους. Ο φόβος των εργαζόμενων, είτε για την υγεία τους, είτε για το κόστος των 20 ευρώ για το ράπιντ τεστ που η κυβέρνηση τους καλεί να πληρώσουν από την τσέπη τους σχεδόν ως «πρόστιμο», θα ενταθεί.

Εντύπωση προκαλεί η απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστου κοινού σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, τη στιγμή που επιτρέπονται οι ανεμβολίαστοι σε Θέατρα. Βέβαια μικρή σημασία έχει η διαφοροποίηση τη στιγμή που κάποιος ανεμβολίαστος που θέλει να δει μια παράσταση πρέπει να πληρώσει 10 ευρώ επιπλέον για ραπιντ τεστ.

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση πετά επάνω μας τις ευθύνες διαχείρισης της Πανδημίας. Φορτώνει την ευθύνη του 4ου κύματος αποκλειστικά στους ανεμβολίαστους, αρνούμενη να πάρει μέτρα αποσυμφόρησης των ΜΜΜ, των σχολικών τάξεων, ελέγχου των χώρων δουλειάς, ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Δεν προχωρά σε μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό των αστικών κέντρων, ειδικά τώρα που γυρνούν όλοι οι αδειούχοι.

Αντί για τα παραπάνω ενισχύει τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με εκατομμύρια ευρώ, υποχρεώνοντας εκατομμύρια ανεμβολίαστους να κάνουν αποκλειστικά σε αυτές τις μονάδες, τα τεστ τους.

Το Κυβερνητικό αφήγημα για το καλοκαίρι ήταν «να ανοίξει ο τουρισμός και αν πάει καλά θα κερδίσουμε όλοι». Οι μουσικοί όχι μόνο δεν βρήκαμε μετά από τόσους μήνες ανεργίας την ευκαιρία να ζήσουμε από τη δουλειά μας, αλλά χαρακτηριστήκαμε και ο βασικός παράγοντας διάδοσης της μόλυνσης. Σε νησιά με εκατομμύρια τουρίστες συνωστισμένους σε πλοία, αεροπλάνα, λεωφορεία, το μόνο μέτρο που πήρε η Κυβέρνηση ήταν η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής, των πανηγυριών. Οι συναυλίες που έγιναν, είτε επιχορηγούμενες, είτε όχι, είναι 50% λιγότερες από αυτές του 2019, ενώ δεν έγινε κανένα μεγάλο διεθνές φεστιβάλ.

Όλα τα παραπάνω το Υπ. Οικονομικών και η Κυβερνητική πολιτική τα θεωρεί επιστροφή στην κανονικότητα και αποφασίζει το σταμάτημα της επιδότησης μας από το Ιούνιο και μετά.

Μπροστά σε αυτή την κοροϊδία δε μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα,

συνεχίζουμε ένα δυναμικό και μακρόχρονο αγώνα.

Διεκδικούμε μέτρα για την επιβίωση μας για όλη την περίοδο που λόγω περιοριστικών μέτρων δεν μπορούμε να εργαστούμε.

Καλούμε σε συντονισμό καλλιτεχνικά σωματεία και φορείς στο χώρο του πολιτισμού.

Προχωράμε σε Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας στις 9 Σεπτέμβρη.

Απαιτούμε:

  • Συνέχιση της επιδότησης μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών ( και αυτών που γράφτηκαν μετά τις 10/1), από το Ιούνιο και για όσο διάστημα το επάγγελμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.
  • Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και τα Τέλη Κυκλοφορίας.
  • Αναστολή πληρωμών σε Εφορία, Τράπεζες, Υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
  • Μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας, ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, δωρεάν 2 ράπιντ τεστ την εβδομάδα για όλους, είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε όχι, με ευθύνη του Κράτους και της Εργοδοσίας.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ