Αναφορά στη Βουλή για την λειτουργία του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων ”Ερατώ”

Αναφορά στη Βουλή Των Ελλήνων κατέθεσε στις 24 Ιουνίου ο βουλευτής Αττικής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος με την οποία υποβάλει καίρια ερωτήματα στην υπουργό Πολιτισμού για την λειτουργία του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων ”Ερατώ”.

Η εν λόγω αναφορά έγινε κατόπιν επιστολής της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος.

Με τη συγκεκριμένη επιστολή η Ένωση Τραγουδιστών καταγγέλει την ”Ερατώ” για την μη χορήγηση ψήφου σε 1000 περίπου μέλη,  για την αθρόα χρήση εξουσιοδοτήσεων χωρίς διαφάνεια στις Συνελεύσεις και τις Aρχαιρεσίες  για την αδιαφανή διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας  και για την συγκρότηση της διοίκησης με ανυπόστατο πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής. Συγκεκριμένα στις τελευταίες εκλογές  ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής (που διεξήγαγε τις αρχαιρεσίες) κατήγγειλε στον ΟΠΙ ότι κατά την διάρκεια του διημέρου των εκλογών παρατήρησε σοβαρές παρατυπίες και γιαυτό δεν συνέταξε ούτε παρέδωσε πρακτικό Αρχαιρεσιών όπως συνηθίζεται.

Παρά την καταγγελία του Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής (Κώστα Κάραλη) στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας αλλά και δύο υποψήφιων μελών για το ΔΣ ”ο συνήθης αναρμόδιος” ΟΠΙ δεν αποφάνθηκε παρότι πέρασε ένας χρόνος από τότε. Παρά τις οχλήσεις των καταγγελόντων ουδεμία εξήγηση δόθηκε και για κάποια επιμέρους θέματα δήλωσε αναρμόδιος ως συνήθως. Δεν διευκρινίζει όμως ποιός είναι ο ρόλος του να μη αναλώνονται μαζί του χωρίς λόγο.

Ενώ η ΄Έρατώ” καταγγέλεται από την Ένωση Τραγουδιστών ότι στερεί την ψήφο σε 1000 περίπου μέλη της, αυτή προχώρησε σε τροποποίηση του καταστατικού της (και μάλιστα χωρίς την απαιτούμενη ενισχυμένη πλειοψηφία) και με οικονομικά κριτήρια ενίσχυσε 2-3 και πέντε φορές πάνω την ψήφο ορισμένων μελών οπότε με τις ψήφους του ΔΣ και του Εποπτικού μόνο (που δύνανται να φέρουν και από δύο απλές εξουσιοδοτήσεις) να σχηματίζεται πλειοψηφία ικανή να αποφασίζει για όλο το ρεπερτόριο των χιλιάδων ζώντων και τεθνεώτων τραγουδιστών της Ελλάδος. Και όλα αυτά με την ανοχή του Υπουργείου Πολιτισμού!!!

Με την ερώτηση του Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ η υπουργός Πολιτισμού θα κληθεί να απαντήσει γιατί καλύπτει αυτή την αδικία σε βάρος χιλιάδων τραγουδιστών που συμμετάσχουν υποχρεωτικά σε ένα οργανισμό που προβαίνει διαρκώς σε κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης με τις ευλογίες του Υπουργείου. Προσεχώς ή Ένωση θα προχωρήσει και σε ανάλογες κινητοποιήσεις και πορείες στην Πειραιώς στην Προεδρία της Δημοκρατίας και όπου αλλού χρειαστεί έως ότου ξεσκεπάσει αυτούς που καλύπτουν προκλητικά την ”Ερατώ”.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ