ΜΠΟΛΣΟΙ 1

Ρωμαίος και Ιουλιέτα Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τη Μόσχα

ΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

THE BOLSHOI BALLET LIVE FROM MOSCOW

Ρωμαίος και Ιουλιέτα 

Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τη Μόσχα

Κυριακή 29 Μαρτίου | 17:00

Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

Μουσική | Σεργκέι Προκόφιεφ

Χορογραφία | Αλεξέι Ρατμάνσκι

Λιμπρέτο | Σεργκέι Προκόφιεφ,

Σεργκέι Ραντλόφ, Αντριάν Πιοτρόφσκι

(πάνω στο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ)

Η τραγική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας ενέπνευσε στον κορυφαίο ρώσο συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ μια αριστουργηματική παρτιτούρα με έντονα κινηματογραφικές «εικόνες», που μαγεύει το διεθνές κοινό εδώ και πολλές δεκαετίες, είτε πρόκειται για το λεπτεπίλεπτο μουσικό θέμα της Ιουλιέτας είτε για τον δυσοίωνο «Χορό των Ιπποτών». Σε αυτή την υπέροχη μουσική καθώς και στο λιμπρέτο των Προκόφιεφ, Ραντλόφ και Πιοτρόφσκι βασίστηκε ο Αλεξέι Ρατμάνσκι για να δημιουργήσει για τα Μπαλέτα Μπολσόι μια χορογραφία γεμάτη δραματικότητα, αλλά σε κλασικό ύφος, η οποία ακολουθεί το πνεύμα του περίφημου έργου του Σαίξπηρ. Τους αιώνιους εραστές ενσαρκώνουν δύο από τα πιο λαμπρά αστέρια του διάσημου ρωσικού συγκροτήματος, η Εκατερίνα Κρισάνοβα και ο Βλαντισλάφ Λαντρατόφ. Μία ακόμη ευκαιρία για τους φίλους του χορού να απολαύσουν τους εξαίρετους χορευτές των Μπολσόισε μια μεγάλη παράσταση, που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα.

Η δορυφορική προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου Χορός στο Μέγαρο The Bolshoi Ballet Live fromMoscow, o oποίος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα σε χιλιάδες φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν εμβληματικά έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Παρά τη θανάσιμη έχθρα που χωρίζει τις οικογένειές τους, η Ιουλιέτα, κόρη Καπουλέτου, και ο Ρωμαίος, γιος Μοντέγου, ερωτεύονται βαθιά. Όταν ο ξάδελφος του Ρωμαίου, Μερκούτιος, δολοφονείται από τον Τυβάλδο της αντίπαλης οικογένειας, ο Ρωμαίος αναγκάζεται να σκοτώσει, με τη σειρά του, τον δολοφόνο. Ανοίγει έτσι ένας κύκλος αιματηρής εκδίκησης, που θα κλείσει με το θάνατο του ερωτευμένου ζευγαριού.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Μπαλέτο σε τρεις πράξεις

Διάρκεια: 2 ώρες και 50 λεπτά (με δύο διαλείμματα)

Μουσική Σεργκέι Προκόφιεφ

Χορογραφία Αλεξέι Ρατμάνσκι

Λιμπρέτο

(πάνω στο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ) Σεργκέι Προκόφιεφ

Σεργκέι Ραντλόφ

Αντριάν Πιοτρόφσκι

Διεύθυνση ορχήστρας Πάβελ Κλίνιτσεφ

Διανομή

Ιουλιέτα Εκατερίνα Κρισάνοβα

Ρωμαίος Βλαντισλάφ Λαντρατόφ

Μερκούτιος Ίγκορ Τσβίρκο

Μπενβόλιο Ντμίτρι Ντοροχόφ

Τυβάλδος Βιτάλι Μπικτιμίροφ

Συμμετέχει το Corps de Ballet των Μπολσόι

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) 15 € (γενική είσοδος)

Eισιτήρια 2 10 72 82 333, megaron.gr

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ