Μαρης

Πρόσκληση της IP HUB προς ΕΥΕΔ και ΕΔΕΜ για συνεργασία

Mε την πιό κάτω επιστολή που απέστειλε προς την ΕΥΕΔ (Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων) και την ΕΔΕΜ (Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής) ο γνωστός επιχειρηματίας (ιδιοκτήτης της 24 Media και συνιδιοκτήτης της Stoiximan.gr) Δημήτρης Μάρης και η διοίκηση της IP HUB, της νέας εταιρείας για την προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας  (ΑΟΔ), καλεί τη διοίκηση των φορέων σε διάλογο «με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας μεταξύ των μερών».

Στην επιστολή της η IP Hub μέσω του επιχειρηματία  Δημήτρη  Μάρη αναφέρει:

ΥΠΟΨΗ: Α) Προσωρινού Διαχειριστή κ. Θεόδωρου Κωνσταντακόπουλου & Μέλη Εποπτικού Συμβουλίου ΕYΕΔ

Β) Μέλη Δ.Σ. ΕΔΕΜ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Α) Υπουργό Πολιτισμού & Aθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη

Β) Oργανισμό  Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2020

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή σάς καλούμε από κοινού με τον επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μάρη σε συνάντηση εργασίας με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας μεταξύ των μερών.

Αποτελεί κοινό τόπο η προσπάθεια να επέλθει η κανονικότητα στον χώρο με άμεση και αποτελεσματική συλλογή των δικαιωμάτων, διαφάνεια στη διανομή και κυρίως αίσθημα συλλογικής ευθύνης για έναν από τους πλέον σημαντικούς κλάδους του πολιτισμού μας, διασφαλίζοντας σε απόλυτο βαθμό τα δικαιώματα του συνόλου των Ελλήνων και ξένων δημιουργών και εκδοτών.

Στην προσπάθειά σας αυτή είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνδράμουμε τόσο με την τεχνογνωσία μας όσο και με την εξασφάλιση πόρων χρηματοδότησης του πλάνου σας, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Νανόπουλος

”Π” Αν λάβει κανείς υπόψη την πολιτική στήριξη, τα προσόντα και τα οικονομικά μεγέθη που διαθέτει ο νέος ΑΟΔ, η επιστολή αυτή μοιάζει τελεσίγραφο διότι η IP HUB έχει κάνει ήδη έρευνα και γνωρίζει την εύκολη επικράτησή της . Η επιστολή, μάλλον για ένα ευγενικό άλλοθι εστάλη, δεν πρόκειται να αποδώσει τίποτε διότι οι αντιδράσεις στην ΕΔΕΜ έχουν κορυφωθεί και οι πιέσεις προς το Υπουργείο Πολιτισμού θα κλιμακωθούν αλλά χωρίς αποτέλεσμα διότι η πλειοψηφία των ενεργών μελών έχει ήδη προσχωρήσει σιωπηλά στη IP HUB.

Το όνειρο και ο 30ετής αγώνας των συνθετών και στιχουργών Ελλάδος είναι πλέον μπροστά σε αμφίβολο αποτέλεσμα, κρίμα!

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ