ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Θ

Πέθανε σήμερα ο Θάνος Μικρούτσικος

Έφυγε σήμερα (Σάββατο 28/12) από κοντά μας ύστερα από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 72 ετών ο μελωδός των μεγάλων κλασσικών ποιητών Θάνος Μικρούτσικος. Εδώ και ένα χρόνο έδινε μάχη με την ανίατη ασθένεια αλλά δυστυχώς δεν επικράτησε… Τους δυο τελευταίους μήνες νοσηλευόταν στο Metropolitan και πέρασε πολύ δύσκολα. Παρόλα αυτά το αντιμετώπισε με πρωτοφανή  γενναιότητα, αξιοπρέπεια και χιούμορ και έλεγε συνεχώς: «Ο καρκίνος με λάθος άνθρωπο έμπλεξε, θα του αλλάξω τον αδόξαστο». Στο νοσοκομείο το επισκεπτότουσαν τακτικά πολοί φίλοι και συναδελφοί του και όπως έλεγε και ο ίδιος του έδιναν δύναμη και κουράγιο.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει διοργανώσει συναυλία προς τιμήν του στις 20 Ιανουαρίου και πιστεύαμε ότι θα προλάβει να την απολαύσει έστω και από την τηλεόραση αλλά η ταλαιπωρημένη του καρδιά δεν άντεξε και το απόγευμα αναχώρησε για τη γειτονιά των Αγγέλων όπου τον περιμένουν δεκάδες συνάδελφοι του.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει τη προσεχή Δευτέρα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Τα συλλυπητήρια τους στους οικείους του εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, αρχηγοί των κομμάτων, πολιτικοί καλλιτέχνες αλλά και απλοί άνθρωποι που με αναρτήσεις τους στα media εξέφρασαν την λύπη και τη θλίψη τους για το χαμό ενός χαρισματικού έλληνα καλλιτέχνη με τεράστια πολιτιστική προσφορά.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ