Μαυρελιας Π

Έφυγαν οι Αρκάδες κλαρινίστες Πάνος Μαυρέλιας, Πάνος Τούντας και Νίκος Φρόνιμος

“Έφυγε” το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου από  τη ζωή ο γνωστός κλαρινίστας της Αρκαδίας Παναγιώτης Λιακόπουλος ή «Μαυρέλιας». Είγε γεννηθεί στο Σαρακίνι της Γορτυνίας και υπηρέτησε την δημοτική παράδοση του τόπου του για πάνω από 65 χρόνια. Ήταν  αυτοδίδακτος αυθεντικός οργανοπαίκτης με μεγάλη εκτίμηση στην Αρκαδία καθότι γνώριζε με λεπτομέρεια τα βιώματα της περιοχής. Είχε ηχογραφήσει πάνω από 100 τραγούδια σε δίσκους και το αποτύπωμά του θα μείνει ζωντανό. Έχει ηχογραφήσει με τον Παναγιώτη Λάλεζα, τον Γιώργος Τσακανίκα, τον Λουκά Αντωνίου, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, τον Τάκη Μπαλάση κ.α. Με συγκινητικά συλλυπητήρια μηνύματα κατέκλεισαν τα social Media οι Αρκάδες όλου του κόσμου που τον αγαπούσαν.

 

 

Την ίδια μέρα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών άλλος ένας παραδοσιακός κλαρινίστας της Γορτυνίας, ο Παναγιώτης Τούντας. Είχε γεννηθεί στην Λυσσαρέα Γορτυνίας και για πολλά χρόνια έπαιζε στη ταβέρνα του Κρεββατά «Κήπος» με το τραγουδιστή Χρήστο Πανούτσο.

 

 

To  Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου το κακό τρίτωσε έφυγε από κοντά μας και τρίτος Αρκάδας Κλαρινίστας, ο Νίκος Φρόνιμος από την Ριζοσπηλιά Γορτυνίας. Η κηδεία του τελέστηκε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στην γενέτειρα του παρουσία φίλων συγγενών και συναδέλφων και με τη συνοδεία ασμάτων και  ήχων κλαρίνων της περιοχής

Τα συλλυπητήρια μας στις  οικογένειες τους.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ