Σταματακης Κ

Έφυγε ο ακορντεονίστας του Καζαντζίδη Κώστας Σταματάκης

Ένας από τελευταίους εναπομείναντες μουσικούς της παλιάς λαϊκής φρουράς ο ακορντεονίστας και αρμονίστας Κώστας Σταματάκης έφυγε από κοντά μας τη περασμένη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου σε ηλικία 80 ετών.

Ήταν ένας χαρισματικός  μουσικός αλλά και συνθέτης πολλών λαϊκών τραγουδιών όπως, “Δοκιμασία’’, “Ισοβίτης της αγάπης’’ , ‘’Άσε με στην αγκαλιά σου’’ ‘’Θέλω να πω τον πόνο μου’’, ‘’Η πιο μεγάλη αμαρτία’’, ‘’Αύριο σε χάνω’’, ‘’Αχ πως γέρασα’’ κ.α

Είχε παίξει στα βαρύτερα λαϊκά πάλκα μαζί με το Στέλιο Καζαντζίδη, τον Πάνο Γαβαλά, το Βασίλη Τσιτσάνη, το Μανώλη Χιώτη, την Πόλυ Πάνου, την Καίτη Γκρέυ, το Βαγγέλη  Περπινιάδη, τη Μαίρη Λίντα το Μάνο Παπαδάκη, την Καίτη Ντάλη, τη Φωτεινή Μαυράκη, το Δημήτρη Ξανθάκη, και πολλούς άλλους.

Η μοίρα για τον Κώστα  Σταματάκη στάθηκε σκληρή, από μικρός έχασε την ορασή του και έζησε την υπόλοιπη ζωή στο σκοτάδι. Γιαυτό  παρά το μοναδικό του παίξιμο και τις ωραίες του συνθέσεις δεν δικαιώθηκε.

Στενός φίλος του Κώστα Σταματάκη που κάνανε πολύ παρέα ήταν ο Στέλιος Καζαντζίδης αλλά και όλη η παλιά κληρουχία στο χώρο της λαϊκής μουσικής.

Η εξώδιος ακολουθία και η ταφή του έγινε σήμερα (13/11/2019) στο νεκροταφείο της Καισαριανής παρουσία πλήθους φίλων συγγενών και Κρητικών συντοπιτών του.

‘’Καλό ταξίδι’’ Κώστα…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ