ΣΑΣΑ ΜΑΝΕΤΤΑ

Πέθανε η Σάσα Μανέττα

Η πολυαγαπημένη μας τηλεπαρουσιάστρια της ΥΕΝΕΔ Σάσα Μανέττα έφυγε χθες (Τετάρτη 25  Νοεμβρίου τα ξημερώματα) από κοντά μας.

Η είδηση διέρευσε από μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του Προέδρου του ΣΕΗ Σπύρου Μπιμπίλα στο Facebook και σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και σε όλο τον Ελληνισμό που την θυμάται μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές της Κρατικής Τηλεόρασης.

Είχε γεννηθεί στη Νίκαια του Πειραιά και ήταν κόρη του δημοσιογράφου και  συγγραφέα  Τάκη Μανέττα και της Βαρβάρας Βιζυηνού, ανιψιάς του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού. Είχε σπουδάσει Σκηνογραφία στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και Υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη και έκανε το νεμπούτο της στη θεατρική παράσταση “Φωνάζει ο κλέφτης” του Δημήτρη Ψαθά, με τον Μίμη Φωτόπουλο. Το 1970 συμμετείχε σε διαγωνισμό του ΕΙΡ και προσλήφθηκε ως παρουσιάστρια και αργότερα ανέλαβε και δικές της εκπομπές. Είχε ασχοληθεί με τη στιχουργική και έγραψε πάνω  200 τραγούδια που κυκλοφόρησαν σε δίσκους. Είχε λάβει μέρος ως στιχουργός στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, όπου τρεις απέσπασε το Α’ Βραβείο και άλλες τρεις δεύτερα και τρίτα βραβεία.
Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή  “Ο άλλος δίδυμος”  για την οποία  το ΥΠΠΟ της απένειμε τότε έπαινο και χρηματικό βραβείο.
Ας σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη παρουσιάστρια του ΕΙΡ και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή στον επαγγελματικό της κύκλο.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ