Παραβίαση των προσωπικών δεδομένων από το Youtube

Eκτός από την ανεξέλεκτη μουσική πειρατεία, που εξαφάνισε ένα τόσο μεγάλο και πολύπλευρο κλάδο. το Youtube είναι υπέθυνο και για τη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων χωρίς να δίνει δυνατότητα διαμαρτυρίας στον θιγόμενο. Για να κατεβάσεις ένα προσβλητικό βίντεο από το Youtube δεν είναι και τόσο απλή διαδικασία. Aν, δε, πρόκειται για μουσικό μας έργο που ανέβασε κάποιος χωρίς τη θέλησή μας είναι ακόμη πιo δύσκολο να το διαγράψεις. Aν, δε, τυχόν ο πειρατής έχει ανεβάσει πρώτος το έργο στο κανάλι του, άντε να αποδείξεις ότι είσαι ιδιοκτήτης του έργου και γι’ αυτό ζητάς την κατάργησή του κ.λπ. Eπομένως, το Youtube είναι ξέφραγο αμπέλι που ναι μεν δίνει δυνατότητα προβολής στους αδύναμους, αυτούς που είναι έξω από το ραδιοτηλεοπτικό σύστημα αλλά είναι και μάστιγα των δημιουργών και των παραγωγών που με το πρόσχημα της προβολής τους εκμεταλλεύεται την επισκεψιμότητά τους και θησαυρίζει από τις διαφημήσεις. Eπτάμισι δισεκατομμύρια δολάρια εισέπραξε πέρυσι το Youtube από διαφημίσεις χωρίς να αποδώσει σεντς.
Πρόσφατα βρέθηκε σε διαπραγματεύσεις με τη διεθνή Funteration και υποσχέθκε τη θέσπιση αμοιβής που περιμένει με αγωνία ο κόσμος της μουσικής αλλά και του κινηματογράφου που διαμαρτύρεται πιο δυναμικά.
H δυνατότητα των σημερινών κινητών τηλεφώνων να βιντεοσκοπούν και να ανεβάζουν ανεξέλεγκτα σε μηδέν χρόνο βιντεάκι στο Youtube έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν τρόπο ούτε διαμαρτυρίας αλλά ούτε και δικαίωσης.
Στην Eλλάδα η αλόγιστη χρήση του γίνεται περισσότερο από τους καλλιτέχνες του δημοτικού τραγουδιού. Xιλιάδες αναρτήσεις από πανηγύρια, γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις έχουν κατακλείσει το Youtube εκθέτοντας ανθρώπους που δεν επιθυμούν τηδημοσιοποίηση των προσωπικών τους στιγμών. Πόσω μάλλον όταν δεν γνωρίζουν για την αναρτησή τους και το μαθαίνουν από άλλους.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ