DSC01134

Πανκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Δεκάδες καλλιτεχνικά σωματεία και ενώσεις έκαναν σήμερα (Τετάρτη 15 Ιουλίου) το απόγευμα προσυγκέντρωση στην Παλιά Βουλή και στη συνέχεια ειρηνική πορεία εν χορδαίς και οργάνοις στο Μέγαρο Μαξίμου που το βρήκαν τεθωρακισμένο από κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ. Τι φοβήθηκε άραγε ο κ. Μητσοτάκης, μήπως τον κακοποιήσουν οι εξαθλιωμένοι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές. Δεν τον πληροφόρησε κανένας ότι δεν έχουν τέτοια δυνατότητα από την πείνα που τους επέφερε ο αέρας των μεγάλων επενδύσεων που μας υποσχόταν χρόνια τώρα μέχρι να ”υφαρπάξει” την εξουσία και οι υποσχέσεις του αποδείχτηκαν μπούρδες.

Η υπόθεση του κορονοϊού αποτελεί το μεγάλο άλλοθι της αποτυχίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που φροντίζει για το ξεπούλημα των Ναυπηγείων και άλλων περιουσιακών στοιχείων που έχουν απομείνει στη χώρα.

Δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους Θεάματος και Ακροάματος έχουν φθάσει στον αφανισμό και παρά τις φούσκες εξαγγελίες δεν δόθηκε κανένα στήριγμα σε αυτό τον κόσμο. Γιαυτό και σήμερα η Πανελλήνια Ένωση Θεάματος Ακροάματος, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών το Σωματείο Δικαιούχων Συγγενικών Δικαιωμάτων και δεκάδες άλλα σωματεία ύψωσαν τη φωνή τους προτείνοντας μέτρα ανακούφισης του καλλιτεχνικού κλάδου.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος με δελτίο Τύπου ανακοινώνει:

Συνάδελφοι,

Η κατάσταση στο επάγγελμά μας τους τελευταίους 4 μήνες έχει οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία στη φτώχεια και την ανέχεια. Σήμερα ελάχιστοι μουσικοί παίρνουν κάποιο επίδομα ενίσχυσης. Η φάση της επιδότησης της εργασίας δείχνει πιο σκληρή από την προηγούμενη φάση της επιδότησης της ανεργίας. Αντίστοιχα το άνοιγμα της δουλειάς το καλοκαίρι σημαίνει λίγα για λίγους και αυτά με το φόβο της ακύρωσης λόγω έκτακτων μέτρων για την επιδημία. Το τελευταίο ΦΕΚ της Κυβέρνησης στις 13 Ιουλίου που προσωρινά απαγορεύει τα πανηγύρια και άλλες αντίστοιχες δημόσιες ανοιχτές εκδηλώσεις παίρνει από τα χέρια του πεινασμένου τη μπουκιά που του έδωσαν.

Η Κυβέρνηση γνωρίζει καλά την κατάσταση των εργαζομένων του κλάδου μας. Αδιαφορεί για την εξαθλίωση των εργαζόμενων που παράγουν τον Πολιτισμό στη Χώρα μας. Την ενδιαφέρει πως με αφορμή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε, θα υλοποιήσει σχεδιασμούς χρόνων, που όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις προωθούσαν με μια αξιοθαύμαστη συνέχεια και συνέπεια. Γι αυτό στη συνάντηση της ΠΟΘΑ με τους εργοδότες μας είπαν καθαρά ότι η Κυβέρνηση έχει δεχθεί τη συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων τους.

Μόνος δρόμος που μας μένει

η κλιμάκωση της διεκδίκησης για την εξασφάλιση της επιβίωσης όλων των συναδέλφων.

Ζητάμε:

  • 534 ευρώ για όσους έχουν από 1/1/2019 ως σήμερα 5 ένσημα μουσικού.

  • Εποχικό βοήθημα το Σεπτέμβρη με 5 ένσημα για το 2019.

  • Επιδότηση όλων των ανέργων.

     

  • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.

  • Ένταξη και των ελαστικά απασχολούμενων στα Ξενοδοχεία στην επιδότηση των 534 ευρώ.

  • Εξασφάλιση και κατοχύρωση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων των δημιουργών και εκτελεστών στη νέα ψηφιακή εποχή.

  • Αποζημίωση όλων των εργαζομένων από το κράτος σε περίπτωση ακύρωσης με κρατική εντολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Παίρνουμε τα όργανά μας και βγαίνουμε στο δρόμο.

Συμμετέχουμε στην Πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση με προσυγκέντρωση στις 7.30 στην παλιά Βουλή (οδός Σταδίου) και πορευόμαστε προς τα γραφεία της ΕΕ και το Μέγαρο Μαξίμου.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ