Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: ”Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο Ταμείο του κράτους”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16/12/2020

«ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας στη χθεσινοβραδινή συνάντηση της με Σωματεία του κλάδου του Πολιτισμού, άνοιξε με αυτό τον κυνικό και αποκαλυπτικό τρόπο την τοποθέτηση της. Η απάντηση της στο αίτημα μας για επέκταση της επιδότησης για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη ήταν ότι, είναι δύσκολο, γιατί αν πάρουν ένα τέτοιο μέτρο για τον Πολιτισμό, πρέπει να το επεκτείνουν σε 200.000 εργαζόμενους στις κατασκευές τον επισιτισμό και τον Τουρισμό. Έφτασε στο σημείο να μας ζητά να μην την πιέζουμε και να δώσουμε «εύλογο» χρόνο στην Κυβέρνηση για να υπολογίσει σωστά τις δημοσιονομικές δυνατότητες.

Θέσαμε το αίτημα για να ενταχθούν αναδρομικά στην επιδότηση Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου όσοι συνάδελφοι δεν πρόλαβαν την προθεσμία εγγραφής στο Μητρώο Καλλιτεχνών. Η απάντηση της ήταν ότι θα δεχθεί εγγραφές που έγιναν μετά τις 20/10 μόνο για την επιδότηση Νοέμβρη- Δεκέμβρη και όχι αναδρομικά. Ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν «για λόγους ισοτιμίας και δικαιοσύνης, για να μην αδικηθούν όσοι εργαζόμενοι μπήκαν εμπρόθεσμα»!!!

Μετά από αυτή την επίδειξη αισθήματος δικαίου επιδόθηκε σε επίθεση στα Σωματεία που ήταν αντίθετα στο Μητρώο και τους στόχους του, αλλά και στους συναδέλφους που ανησυχούν για το ρόλο του Μητρώου. Έστησε μάλιστα ένα σενάριο που παρουσίαζε την Κυβέρνηση να δίνει χρήματα, με αγωνία για τη ζωή των εργαζομένων, ενώ τα Σωματεία δεν κάνουν προσπάθεια να πάρουν τα μέλη τους τα χρήματα!!! Έφτασε στο σημείο να μας ζητήσει να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας και να ξεκινήσουμε ένα διάλογο για εξεύρεση λύσεων.

Η κοροϊδία έχει και όρια

Το αίτημα για εξασφάλιση της επιβίωσης των εργαζομένων του κλάδου μας για όλη τη διάρκεια που ο κλάδος μας χτυπιέται από την πανδημία, είναι κατατεθειμένο από το Σεπτέμβρη. Τελειώνει ο Δεκέμβρης και η Κυβέρνηση μας ζητά χρόνο για να δει το Γενάρη πώς θα ζήσουμε το Νοέμβρη. Προσπαθούν να εμφανίσουν σαν εμπόδιο στην επιδότηση μας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων σε άλλους κλάδους και όχι την Κυβερνητική πολιτική. Την πολιτική τους την εμφάνισαν σαν αντικειμενική διαχείριση ενός φυσικού φαινομένου, φτάνοντας στο σημείο να μας πουν ότι “δεν υπάρχουν αεροπλάνα που πετάνε και μοιράζουνε λεφτά”.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν πρόθεση να εξασφαλίσουν την επιβίωση μας. Το μόνο που τους ανησυχεί είναι οι κινητοποιήσεις μας και οι αντιδράσεις μας. Καμία επανάπαυση και εμπιστοσύνη δεν πρέπει να υπάρχει σε αυτή την πολιτική που υλοποιείται δεκαετίες και μας έχει φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Ο Προϋπολογισμός που ψηφίστηκε χθες περικόπτει εκατοντάδες εκατομμύρια από το δημόσιο σύστημα Υγείας και από τον ΟΑΕΔ για το 2021 που σίγουρα δε θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Μπορεί να μην υπάρχουν αεροπλάνα που να μοιράζουν λεφτά όπως μας είπε η εκπρόσωπος του Υπουργείου, αλλά σε όσους έχουν αεροπλάνα (π.χ. AEGEAN), ή κατασκευάζουν (π.χ. Rafale και F 35) τους μοίρασαν δισ.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας την επιβίωση μας. Με όπλο τη συσπείρωση στο Σωματείο μας, οργανώνουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις μας. Η τεράστια αποδοχή της συναυλίας διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που οργάνωσε το Σωματείο μας, δίνει ελπίδα ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Βασίλης Παρασκευόπουλος   Ο Γ. Γραμματέας  Κώστας Σταυρόπουλος

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» Σαπφούς 10 – Αθήνα

Τηλ.Επικοινωνίας : 210.3213694, 210.3215246, φαξ : 210.3240827

Ιστοσελιδαwww.pmu.gr/ – Facebook :   https://www.facebook.com/pmu.gr

e-mail : pmu@pmu.gr

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ