ΜΕΝΔΩΝΗ ΥΠΟ

Ομαδική επίθεση στην ΥΠΠΟΑ κα Μενδώνη για τα πνευματικά δικαιώματα

Ανοιχτή επιστολή του Σταμάτη Κραουνάκη προς την υπουργό Πολιτισμού

Αξιότιμη Κυρία Μενδώνη,

Σας ξενύχτησε η ανακοίνωση της Οικογένειας Θάνου Μικρούτσικου για να απαντήσετε, έστω για πρώτη φορά στην ώρα σας. Γιατί από τον Οκτώβριο μέχρι τώρα, σε όλες μας τις κρούσεις, αδιαφορείτε ηχηρά. Αντίθετα οι νομικοί σας σύμβουλοι λέγανε κατ ιδίαν στους διαδρόμους του ΥΠΠΟ «ΑΕΠΙ θα λέτε και θα κλαίτε»
Επίσης περιέργως διαβάζουμε για πρώτη φορά ότι θα πληρώσετε και το μπίζνες πλαν. Αυτό, επίσης περιέργως, δεν το θυμάται κανείς από τους
Συναδέλφους που σας συνάντησε.
Δώστε την άδεια τώρα και δεσμευόμαστε στον τακτό χρόνο να σας παραδώσουμε το περιβόητο μπίζνες πλαν που εσείς το βάλατε μπροστά χωρίς να είναι υποχρεωτικό και που εφηύραν επιδεικτικά οι νομικοί συνεργάτες σας για να μας καθυστερήσουν κι άλλο, μέχρι να γεμίσουμε ΑΟΔ. Γιατί έρχονται κι άλλες και προφανώς δεν το ξέρετε…

Όμως αγαπητή Κυρία, όπως τονίστηκε και στη συνέντευξη Τύπου μας, το σοβαρότερο μπίζνες πλαν είναι τα ίδια τα ατράνταχτα ρεπερτόριά μας, που μάλλον απ ο,τι δείχνει, επιθυμείτε εσείς και οι συνεργάτες σας, να παραδώσουμε, υποχρεωμένοι από την ανέχεια, σε οποιαδήποτε ΑΟΔ θέλει να μας τα αγοράσει. Να σπάσουμε έτσι και την Ενότητά μας και να χαίρεται ο Λύκος στην Ανεμοζάλη.
Κάντε λοιπόν αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε Υπουργός Οποιασδήποτε Πολιτισμένης Χώρας.
Δώστε την Άδεια Τώρα και θα σκεφτούμε εμείς με ποιους θα συνεργαστούμε και με ποιους μας συμφέρει. Κυρίως όμως ειλικρινά σταματήστε να επαναλαμβάνετε ότι γίνεται παραπληροφόρηση, για πολιτικούς ή άλλους λόγους. Αν όλοι οι Δημιουργοί είμασταν Σύριζα μάλλον δεν θα ήσασταν τώρα εκεί.
Μην χρονοτριβείτε ξενυχτώντας για τύπου καλοπροαίρετες απαντήσεις.
Εγώ προσωπικά δεν σας πολυπιστεύω. Έχουν διαφανεί εδώ και καιρό οι προθέσεις καθυστέρησης εις βάρος μας.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο άλλης καθυστέρησης.
Φερθείτε επιτέλους ως Κυρία και Υπουργός.
Την καλημέρα μου
Σταμάτης Κραουνάκης.
25/1/2020

Υ.Γ. Απαντάτε με αλαζονεία ως Κράτος σε μια οικογένεια που θρηνεί.
Αντέξτε την γενναία αντίδραση τους.

Ανοιχτή επιστολή του Κώστα Καλδάρα προς την υπουργό Πολιτισμού

κα. ΜΕΝΔΩΝΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!!

Υπουργείο Υποκρισίας, Θράσους και Ψέματος! Όταν σε μια χώρα το υπουργείο πολιτισμού γίνεται θέατρο υποκρισίας, τότε η υπουργός της “λυπάται που απορρίπτεται” η μετά θάνατον τιμή. Μα η θέση σας κ. Μενδώνη είναι να τιμάτε τους δημιουργούς εν ζωή κι όχι μετά θάνατον. Τον πολιτισμό εκπροσωπείτε ή γραφείο κηδειών;;; Όταν έχετε το θράσος και προσβάλλετε με μια επιστολή την οικογένεια Μικρούτσικου, με νουθεσίες απέναντι στην επιθυμία της, φαίνεται το πόσο μικρή, ελάχιστη είστε απέναντι στην αθανασία του έργου του δημιουργού, αλλά και στην αξιοπρέπεια της οικογένειας του. Αλλά και σε πόσα ψέματα θα καταφύγετε, με πιο πρόσφατο αυτό που γράφετε στην ίδια επιστολή (τεράστιο ατόπημα εκμετάλλευσης), ότι είπατε στους δημιουργούς ότι ο ΟΠΙ θα αναλάβει τα έξοδα του business plan, αλλά κι ότι δεν έχετε πρόθεση να αναλάβουν ιδιώτες τα πνευματικά δικαιώματα…(εδώ γελάμε). Από σεβασμό και μόνο στην οικογένεια του Θάνου, δεν θα συνεχίσω με τα ψέματα σας. Απλά φοβάμαι ότι ο μόνος δρόμος προς την ελάχιστη αξιοπρέπεια που σας απέμεινε είναι να παραιτηθείτε, γιατί είστε ανάξια του αξιώματος σας.

Διαμαρτυρία του μέλους του εποπτικού συμβουλίου της ΕΥΕΔ, Μαρίας Φασουλάκη

18 αυτιά 18 μάτια
9 νοήμονες, επώνυμοι και με δημόσια δέσμευση του λόγου τους, άνθρωποι νόμιμα εκλεγμένοι από το Σώμα της ΓΣ των Ελλήνων δημιουργών και εκπροσώπων του ξένου ρεπερτορίου στο ΔΣ ενός Οργανισμού παραπέμπονται έμμεσα για ομαδική θεραπεία Αλτσχάιμερ από το ΥΠΠΟΑ φαίνεται να έχει πλέον του ενός κέντρα αποφάσεων χάνοντας τον έλεγχο στο τι λέει εντός και τι δημόσια
Μακάρι να είχαμε την τιμή έστω μιας απάντησης και ΣΤΙΣ αλλεπάλληλες ΕΓΓΡΑΦΕΣ εκκλήσεις μας απ το καλοκαίρι.. Πότε δεν την είχαμε ..
Μόνο τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι βγαίνουν ανακοινώσεις παρελκυστικες και ψευδείς λίγο πριν το επίσημο τέλος της ΕΥΕΔ και λίγο πριν μπει η ταφόπλακα στο δικαίωμα και στο τραγούδι..
Αυτός είναι ο στόχος σας κύριε Μητσοτάκη τελικά; ..

Ακόμα περιμένουμε την υλοποίηση ΤΗΣ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ πρόθεσης της κυρίας υπουργού σας, στην τελευταία μας συνάντηση να στείλει έλεγχο όπως η ίδια παραδέχτηκε δημόσια απ τον οποίο θα προέκυπτε η βιωσιμότητα ΤΗΣ ΕΥΕΔ και συνεπώς της ΕΔΕΜ, κάτι που σε λίγα λεπτά και μετά την αποχώρηση της απ τη συζήτηση ο Διευθυντής της ο κ Πλατίτσας, μας το απέκλεισε παρότι του υπενθυμίσαμε κατ επανάληψη ότι πριν λίγο άλλα είχε πει η υπουργός του .
Ποιος κάνει κουμάντο εκεί μέσα τελικά;
Όταν κλείσουμε ως ΕΥΕΔ βάσει νόμου στις 31 Μαΐου θα είναι αργά και αυτό το ξέρουν.. Όπως ξέρουν και όλα τα τεχνικά γραφειοκρατικά και οικονομικά προβλήματα που απ τον Οκτώβριο μας ταλανίζουν και ως ΕΥΕΔ και ως ΕΔΕΜ και παρ όλες τις εκκλήσεις μας έγγραφα και τηλεφωνικά, δεν είχαμε ΠΟΤΕ καμία απάντηση για λύση ή βοήθεια που είχε ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ το ΥΠΠΟΑ να δώσει σε μια υπηρεσία του, ούτε φυσικά καμία δέσμευση της κ υπουργού για όλα αυτά που ισχυρίζεται σήμερα ..
9 άνθρωποι και ένα νόμιμα εκλεγμένο ΔΣ, τα διαψεύδουμε κατηγορηματικά όταν μάλιστα έχει κυκλοφορήσει δημόσια δελτίο Τύπου μας που λέει ακριβώς τι έγινε σ αυτή την αλλοπρόσαλλη και αλλεπάλληλα επιθετική συνάντηση και φρικτή συμπεριφορά προς όλους μας του αφεντικού του γραφείου της υπουργού προαναφερθέντος “κυρίου”… Που απ ό,τι φαίνεται παίρνει τις αποφάσεις ζωής και θανάτου για τον πολιτισμό του τόπου

Φυσικά ο σεβασμός στον πολιτισμό προϋποθέτει να τον χεις..
Στη θέση σας ή σιωπή ως απάντηση στην επιστολή Μικρούτσικου θα ήταν ο ελάχιστος σεβασμός στη μνήμη του..Ε

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ