tools-2.otenet.gr

O «βασιλιάς των τενόρων» Jonas Kaufmann σ’ ένα αποκλειστικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο

Ο μεγάλος τενόρος Jonas Kaufmann στο Μέγαρο

O «βασιλιάς των τενόρων» σε ένα αποκλειστικό ρεσιτάλ στην Αθήνα με μοναδικά Lieder

Πιάνο | Helmut Deutsch

Παρασκευή 6 Nοεμβρίου | 20:30

Αίθουσα Xρήστος Λαμπράκης

H προπώληση έχει αρχίσει

«Ο σπουδαιότερος τενόρος του κόσμου»

The Telegraph

Eίναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του οπερατικού στερεώματος. Ο διεθνής Τύπος έχει χαρακτηρίσει τον Jonas Kaufmann «νέο βασιλιά των τενόρων». Έχει κάνει θριαμβευτικές εμφανίσεις στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα όλου του κόσμου (Royal Opera House, New York Metropolitan Opera, OpéraBastille, Teatro alla Scala κ.ά.) και σε θρυλικά φεστιβάλ (Salzburg, Bayreuth κ.λπ.) και έχει συνεργαστεί με τους διασημότερους μαέστρους και σκηνοθέτες της εποχής μας. Έχει αφήσει το δικό του στίγμα σε εμβληματικούς ρόλους του ιταλικού, γαλλικού και γερμανικού ρεπερτορίου (Καβαραντόσσι, Αλφρέντο,Oθέλλος, Δον Χοσέ, Βέρθερος, Φάουστ, Λόενγκριν κ.ά.), ενθουσιάζοντας το κοινό με την ξεχωριστή ικανότητά του να διεισδύει στην ουσία των χαρακτήρων που ερμηνεύει κάθε φορά. Προικισμένος με σπάνιο υποκριτικό ταλέντο και εντυπωσιακή μουσικότητα και εκφραστικότητα, ο γερμανός τραγουδιστής ακροβατεί με ευελιξία ανάμεσα στην εργογραφία του 19ου αιώνα, στη μουσική δωματίου και στην οπερέτα. Έχει τιμηθεί με την υψηλότερη διάκριση της γαλλικής κυβέρνησης, το μετάλλιο του Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων, ενώ έγκριτα έντυπα (Opernwelt, Diapason, Musical Amerika) και μουσικοί φορείς διεθνούς κύρους (EchoKlassik, International Opera Awards) του έχουν απονείμει επανειλημμένα τον τίτλο του «Τραγουδιστή της χρονιάς». Τα dvd και οι σόλο ηχογραφήσεις του γίνονται ανάρπαστα από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της κυκλοφορίας τους.

Το ίδιο συνέβη και με το cd «Στιγμές χαράς» («Selige Stunde»), το νέο άλμπουμ του Jonas Kaufmann, το οποίο ο κορυφαίος γερμανός ερμηνευτής θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, στο ένα και μοναδικό ρεσιτάλ του στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Mαζί του, σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο του ρομαντικού Lied, ο πιστός του μουσικός συνοδοιπόρος Helmut Deutsch, ένας από τους σημαντικότερους πιανίστες του καιρού μας που ειδικεύεται στη φωνητική μουσική δωματίου.

Το ρεσιτάλ του Jonas Kaufmann στο Μέγαρο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ – ΑΜΚΕ Πολιτιστικού και κοινωφελούς έργου.

«Στιγμές χαράς» («Selige Stunde»)

Αυτός ο δίσκος –μια ειλικρινής «κατάθεση ψυχής», όπως λέει ο Jonas Kaufmann–, είναι το πρώτο από μια σειρά ρεσιτάλ που ηχογραφήθηκαν σε ιδιωτικούς χώρους, την περίοδο της καραντίνας λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας. Μέσα από την ηχογράφηση αυτή, ο Jonas Kaufmann επιστρέφει στη γερμανική φωνητική παράδοση, επιλέγοντας ρομαντικά τραγούδια των Schubert,Brahms, Strauss, Mahler και άλλων λαμπρών μουσουργών, τα οποία μιλούν για την αγάπη, τη γαλήνη, την προσμονή, τον αποχαιρετισμό.

Ο τίτλος του cdSelige Stunde» / «Στιγμές χαράς») προέρχεται από το ομώνυμο Lied του Αυστριακού Alexander von Zemlinsky, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα αυτού του δισκογραφικού ρεσιτάλ μαζί με εμβληματικά αλλά και λιγότερο γνωστά τραγούδια του γερμανικού ρεπερτορίου, που ανακάλυψε τυχαία σε ένα παλιό βιβλίο με παρτιτούρες ο πιανίστας Helmut Deutsch, αγαπημένος φίλος του Kaufmann και μουσικός συνοδός του εδώ και 30 χρόνια.

Διάρκεια

90 λεπτά (με παύση 10 λεπτών)

Τιμές εισιτηρίων

13 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 19 € 30 € 42 €

52 € 62 € 70 €

Το πρόγραμμα είναι πιθανόν να τροποποιηθεί λόγω υγειονομικών κανονισμών.

Ενημερωθείτε για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, στα μέτρα προστασίας και

στις οδηγίες σχετικά με την προσέλευσή σας στο megaron.gr.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ακολουθεί τις πλέον ενημερωμένες

οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία του κοινού και των εργαζομένων του.

Eισιτήρια

2 10 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

www.jonaskaufmann.com

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ