8.ΖΟΕ TIGANOURIA-PRESIDENT OF HELLENIC REPUBLIC

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τη Ζωή Τηγανούρια στο Προεδρικό Μέγαρo

 

Tη μουσικοσυνθέτη Ζωή Τηγανούρια υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις της Προεδρίας.

Η Ζωή Τηγανούρια ερμήνευσε τη πρόσφατη, επίκαιρη μουσική της σύνθεση και παραγωγή σε στίχους του Πασχάλη Μπούρα με τίτλο «Γενοκτονία», αφιερώνοντάς την στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε όλον τον Ελληνισμό.

Η συνθέτιδα αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός ως «η ματωμένη πτυχή στην ιστορία του Ελληνισμού» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να της δίνει συγχαρητήρια για το μουσικό της δημιούργημα, αποκρινόμενος με τα παρακάτω λόγια: «Μπράβο σου Ζωή. Εγώ σε ευχαριστώ και να θυμάσαι: με αυτό το τραγούδι θέτεις ζήτημα εθνικής συνείδησης, για όλους μας. Δεν ξεχνάμε και, ποτέ ξανά..»

Δείτε τα συγκινητικά στιγμιότυπα:

Στη συνέχεια, η Ζωή Τηγανούρια μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες της έπαιξαν στον Πρόεδρο τα Παραδοσιακά Θρακιώτικα Κάλαντα «Σαράντα μέρες», αφιερώνοντάς τα στη πατρίδα της τη Θράκη και τη γενέτειρα της Σαμοθράκη!

Τη συνθέτιδα συνόδευσαν οι: Λάμπρος Βασιλείου-ερμηνεία, Γιάννης Τσαρσιταλίδης-ερμηνεία & Ποντιακή λύρα, Μιχάλης Βερβελάκης-κιθάρα, Γιάννης Σεβαστόπουλος-λαούτο, Στέλιος Γενεράλης-νταούλι.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ