Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταδικάζει την απόφαση του Δήμου Αθηναίων και του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. που αφορά αμοιβές της Φιλαρμονικής του Δήμου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14/12/2020

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του Δήμου Αθηναίων και του Πολιτιστικού του Οργανισμού Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. να απαιτήσουν ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα» δεδουλευμένα ποσά από εργαζόμενους στα μουσικά σύνολα του Δήμου.

Πρόκειται για ποσά από 11 έως 12 χιλιάδες ευρώ ανά εργαζόμενο, και αφορούν διάστημα εργασίας από τον Αύγουστο 2009 μέχρι τον Δεκέμβρη του 2010. Σε αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι παρείχαν τις υπηρεσίες τους στην Φιλαρμονική του Δήμου και πληρώνονταν με «εντέλλεσθε» της τότε Διοίκησης του Π.Ο.Δ.Α, προκατόχου του σημερινού Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.”

Αυτή η πρακτική η οποία άφηνε εκτεθειμένους τους εργαζόμενους γινόταν όχι με δική τους ευθύνη αλλά της Διοίκησης του Πολιτιστικού Οργανισμού καθώς και της Δημοτικής Αρχής οι οποίοι από τη μια συμφωνούν και υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική υποστελέχωσης και υποβάθμισης των Μουσικών Συνόλων του Δήμου, από την άλλη τα κενά που εμφανίζονται τα καλύπτουν με μπαλώματα και με τρόπο που η ευθύνη τελικά να φορτώνεται στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων και την Διοίκηση του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. να πάρουν πίσω την απαράδεκτη απόφαση. Είναι ευθύνη Δήμου και κυβέρνησης να δώσουν λύση στο πρόβλημα με πολιτική απόφαση και όχι να κυνηγούν τους εργαζόμενους και να τους συκοφαντούν ως καταχραστές δημόσιου χρήματος.

Είναι προκλητική η προσπάθεια να δείξουν ως πληγή για το ταμείο του Δήμου τα έξοδα μισθοδοσίας των εργαζόμενων. Πληγή είναι τα πολυδάπανα έργα βιτρίνας για τις ανάγκες του τουριστικού κεφαλαίου όπως ο «Μεγάλος Περίπατος» που έχει αποδειχτεί μεγάλο φιάσκο αλλά και μεγάλη μαύρη τρύπα, είναι οι περίφημες συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα μέσα από τις οποίες βγαίνουν πολλαπλά κερδισμένοι οι ιδιώτες επιχειρηματίες, είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και η ανάθεση του έργου σε εργολάβους με πολλαπλάσιο κόστος και υποβαθμισμένες υπηρεσίες για τους Δημότες.

Να στελεχωθεί πλήρως η Φιλαρμονική του Δήμου Αθήνας, τα υπόλοιπα Μουσικά Σύνολα και οι Πολιτιστικές υποδομές του Δήμου με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Αυτή είναι η μόνη λύση που περιφρουρεί το δικαίωμα όλων των εργαζόμενων σε δουλεία με δικαιώματα όσο και το δικαίωμα των δημοτών της Αθήνας σε δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πολιτισμού.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                   Κώστας Σταυρόπουλος

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» Σαπφούς 10 – Αθήνα

Τηλ.Επικοινωνίας : 210.3213694, 210.3215246, φαξ : 210.3240827

Ιστοσελιδα: www.pmu.gr/ – Facebook :   https://www.facebook.com/pmu.gr

e-mail : pmu@pmu.gr

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ