Nέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ «Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί»

Μια γιορτή στο Βασιλικό Θέατρο  στην πρεμιέρα της νέας παράστασης της Παιδικής Σκηνής «Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί»

Με συγκίνηση, γέλιο και θερμό χειροκρότημα υποδέχτηκε το κοινό την παράσταση του έργου «Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί». Ο συγγραφέας του έργου Φόλκερ Λούντβιχ τίμησε με την παρουσία του την πρεμιέρα που δόθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στο Βασιλικό Θέατρο. Θεατές όλων των ηλικιών παρακολούθησαν τη νέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ, σε μετάφραση, σκηνοθεσία και διασκευή του Βασίλη Κουκαλάνι. Πρόκειται για ένα ανατρεπτικό έργο που καταρρίπτει τα στερεότυπα και τις πολιτισμικές διαφορές. Μέσα από κωμικούς όρους, αναδεικνύονται οι αρετές της ανεκτικότητας και της αλληλοκατανόησης και η αυθόρμητη ταύτιση που έχουν τα παιδιά μεταξύ τους. Οι οικογένειες του Παπαδάκη και του Αλ-Νουρί μαθαίνουν πώς είναι να ζεις δίπλα στο διαφορετικό, πόσο ίδιοι και πόσο διαφορετικοί είναι μεταξύ τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική εκδοχή του κειμένου που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1970 είχε τίτλο «Μια γιορτή στου Παπαδάκη», μια που η οικογένεια των μεταναστών τότε, ήταν Έλληνες.

Ο συγγραφέας Φόλκερ Λούντβιχ, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, ειδικά για την πρεμιέρα της παράστασης μίλησε με συγκίνηση για το έργο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το ΚΘΒΕ και το Βασίλη Κουκαλάνι. Ο Γερμανός συγγραφέας, μια διεθνής προσωπικότητα του Θεάτρου, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού θεάτρου Grips του Βερολίνου -το οποίο φέτος έκλεισε 50 χρόνια λειτουργίας-  έχει γράψει πάνω από 40 έργα για παιδιά, νέους αλλά και ενήλικες, που έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες και παιχτεί σε 50 χώρες. Η ιδέα του να εμψυχώσει παιδιά και νέους μέσω του θεάτρου άλλαξε το τοπίο του θεάτρου για παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Η συζήτηση που εντάσσεται στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του ΚΘΒΕ με τίτλο «ΜεΤαΘεατρικά» πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Ινστιτούτου GOETHE και την υποστήριξη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών. Θα ακολουθήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις και για τα υπόλοιπα έργα του ρεπερτορίου, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε φορά στο χώρο της παράστασης, με καλεσμένους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής αλλά και θεωρητικούς του θεάτρου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι, Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος, Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος, Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάριος Καρβουνάκης, Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Χαρά Αργυρούδη, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

Παίζουν: Γιάννης Βαρβαρέσος (Σαμίρ), Γεωργία Κυριαζή (Δώρα), Φανή Ξενουδάκη (Αμπίρα),Γρηγόρης Παπαδόπουλος (κύριος Παπαδάκης), Κωστής Ραμπαβίλας (Γιάννης), Θάνος Φερετζέλης (κύριος Αλ-Νουρί)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη έως Παρασκευή, στις 10.30

Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή, στις 11:00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΤΑΜΕΙΑ ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200) | VIVA.gr | Τ. 11876

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ:

Γενική είσοδος: 10€

Σχολικό: 6€ (Ισχύει για ομαδική παρακολούθηση)

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ:

Ισχύει για τις παραστάσεις της Βρεφικής και της Παιδικής Σκηνής. Προσφέρεται ελεύθερη είσοδος στον δεύτερο από τους δύο ενήλικες συνοδούς. ΠΡΟΣΟΧΗ!: Το οικογενειακό εισιτήριο απαιτεί την ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ για τον δεύτερο από τους δύο ενήλικες συνοδούς και εκδίδεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΘΒΕ.

ΑΝΕΡΓΟΙ: Δωρεάν για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ (Ισχύει Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσεων

ΑΤΕΛΕΙΕΣ: Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν ατέλειες ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών.

ΑΜΕΑ: Δωρεάν

Πολύτεκνοι: 5€

Δάσκαλοι-Καθηγητές: 10€

Οπλίτες θητείας: 5€ (Ισχύει για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ)

Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων – Αστυνομικοί: 8€ (Ισχύει για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ)

Ισχύουν Επιταγές Θεάματος ΟΑΕΔ, εισιτήρια ΟΓA και η Ευρωπαϊκή κάρτα νέων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα εκπτωτικά εισιτήρια (Φοιτητικά, Άτομα άνω των 65, Πολύτεκνοι, Δάσκαλοι, Καθηγητές) ισχύουν μόνο με την αγορά των εισιτηρίων από τα ταμεία του ΚΘΒΕ και όχι ηλεκτρονικά. Το ίδιο ισχύει για το οικογενειακό εισιτήριο, όπως και για τα εισιτήρια ανέργων για τα οποία απαιτείται η τηλεφωνική κράτηση. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2315 200 200.ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΘΒΕ:  Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου):

Δευτέρα: 8:30-16:00

Τρίτη έως Κυριακή: 8:30-21:30

Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους:

Τρίτη έως Σάββατο: 11:00-19:00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2):

Τετάρτη έως Κυριακή: 14:00-21:30

Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη):

Τετάρτη έως Κυριακή: 14:00-21:30Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ