Mουσικό Χωριό 2019

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Αγαπητοί φίλοι του Μουσικού Χωριού,

Η καλλιτεχνική μας κοινότητα συμπλήρωσε φέτος μία πορεία 13 χρόνων επάνω σε ένα πολυσυλλεκτικό μοντέλο καλλιτεχνικής συμβίωσης που γεννήθηκε κι ωρίμασε στον Άγιο Λαυρέντιο και το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι και σήμερα καινοτόμο θεσμό.

Στα 14 μουσικά εργαστήρια, masterclasses και residencies τα οποία συντόνισαν 23 διεθνείς καλλιτέχνες και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά πάνω από 150 επαγγελματίες ή σπουδαστές μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί και performers απ΄ όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή τους δεν περιορίστηκε στα εργαστήρια και την παρακολούθηση συναυλιών, αλλά επεκτάθηκε σε ομαδική δημιουργική δράση και παραγωγή δρώμενων και μουσικών project σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, από τον Άγιο Λαυρέντιο πέρασαν εκατοντάδες μουσικόφιλοι και φιλότεχνοι που τίμησαν το θεσμό με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε τους Σπύρο Σακκά, Ταξιάρχη Χάνο, Νατάσσα Ζούκα, Αγγελική Πλόκα, Yasmin Folini, Εριφύλη Δαμιανού, Λόλα Τότσιου, Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, Freedom Candlemaker (Λευτέρη Μουμτζή), Περικλή Λιακάκη, Νίκο Κυπουργό, Σίμο Κακάλα, Σαβίνα Γιαννάτου, Julianna Bloodgood, Rafał Habel, Άντη Σκορδή, James Wylie, Fausto Sierakowski, Αλέξανδρο Ριζόπουλο, Μαρίνα Λιόντου Μωχάμεντ, Αλεξάνδρα Καζάζου, Μαρία Λάππα και Ταξιάρχη Βασιλάκογια τη φροντίδα και την έμπνευση που πρόσφεραν γενναιόδωρα στους σπουδαστές στον Άγιο Λαυρέντιο και για την μουσική τους προσφορά στις βραδινές συναυλίες.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων πραγματοποιήθηκαν 27 συναυλίες / παραστάσεις (εκ των οποίων οι 10 ήταν αποτέλεσμα της επιτόπιας εργασίας σπουδαστών / συντονιστών). Ευχαριστούμε θερμά το Θόδωρο Κοτεπάνο, τον Αχιλλέα Αναστασιάδη, το Θοδωρή Ζιάρκα, το Θεόφιλο Σωτηριάδη, τον Κώστα Ζιγκερίδη, τον Ορέστη Μπενέκα, το Δημήτρη Χατζηζήση, το Βασίλη Βλαχάκο, το Δημήτρη Οικονόμου, τον Ορφέα Παυλίδη, το Λευτέρη Παπαδημητρίου, τον Oliver Dover, το Δήμο Παπατζαλάκη, το Στάθη Γραμμένο, την Ξανθούλα Ντακοβάνου, το Χρήστο Γρίμπα, το Γιούρα Κανδυλίδη, τον Αντώνη Ανισέγγο, το Γιώργο Κλουντζό, το Θοδωρή Πατσαλίδη, τον Παύλο Γεωργιάδη, τον Arlan Oscar, το Γιώργο Μαδίκα, το Γιάννη Γούτμαν, την Αναστασία Σταύρου, το Δήμητρη Μέξη, την Ελένη Βογιατζίδου και τη Nene Barini για τη μουσική που έπαιξαν στις συναυλίες, τη ζεστή κι ενθουσιώδη παρουσία τους, την αγάπη και την χειμαρρώδη ενέργειά τους στα βραδινά δρώμενα. Ιδιαίτερα το Γιάννη Διονυσίου για την πολύτιμη βοήθεια του και τις ιδέες στην υλοποίηση της Αγρυπνίας. Όλες οι παραπάνω δράσεις ήταν ανοικτές και με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.

Εκ μέρους της διοργάνωσης και της ομάδας εργασίας ευχαριστούμε θερμά όλους τους σπουδαστές που μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν και να υπηρετήσουν τη δημιουργία και την τέχνη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του θεσμού, ιδιαίτερα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αιγίδα και τη στήριξη, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού και ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, χωρίς τις δημιουργικές παρεμβάσεις και την εμπιστοσύνη του οποίου η υλοποίηση του θεσμού θα ήταν αδύνατη, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αγίου Λαυρεντίου Γιάννη Αγαπητό, όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και ειδικά τους Αποστόλη Βέργο, Ελένη Βλάχου και Δημήτρη Κόκκινο, το Δήμο Βόλου, τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου, τις εκδόσεις Μεταίχμιο, το Σίμο Σαλτιέλ και την Red Creative, την ΕΡΤ, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του Αγίου Λαυρεντίου που αγκάλιασε μια ολόκληρη κοινωνία καλλιτεχνών με αγάπη και υπομονή. Ειδικά, την οικογένεια Κλειδωνάρη, τη Λητώ Ιωαννίδη, τον Πέτρο Μύλλερ και τον παπά – Δημήτρη για τη συνεχή τους πολύτιμη υποστήριξη και συνεισφορά.

Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους επαγγελματίες του Αγίου Λαυρεντίου, ειδικά τονΜιχάλη (“Βρύχωνας”), όλη την οικογένεια Λουάρη (φούρνος), το Λαυρέντη (“Platanus Orientalis”), το Βάγιο και τη Μαρία (“Τρίπορτο”), το Γιάννη και την Κατερίνα (“Ήρθε κι έδεσε”), τη Φρόσω και τον Αποστόλη (“Λωτός”), την Κατερίνα, το Δημήτρη και τη Μέλλω (παντοπωλείο), τη Λένα (“Φωλιά”) και τα παιδιά από το “San Lorenzo” για τη συνεχή και έμπρακτη συμπαράστασή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του Μουσικού Χωριού.

Eυχαριστούμε τη Mάγια Παπαγεωργίου, η οποία για ένα εξάμηνο συντόνισε τη γραμματεία μεριμνώντας αδιάκοπα για σπουδαστές και καθηγητές!

Ευχαριστούμε θερμά τους φοιτητές πρακτικής άσκησης του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης ΠΑΜΑΚ Γιώργο Μαδίκα, Κωνσταντίνα Ποιμενίδου και Ειρήνη Ζώγαλη για την άψογη συνεργασία σε επίπεδο εκπαιδευτικού συντονισμού, τους εθελοντές του Μουσικού Χωριού και τον Αλέξανδρο Πουρλουκάκη που βοήθησαν στο συντονισμό των εργαστηρίων, στο στήσιμο των μουσικών παραστάσεων και στην παραγωγή. Ειδικά ευχαριστούμε το διευθυντή παραγωγήςΑλέξανδρο Σεϊταρίδη για τον τεχνικό σχεδιασμό και την ενημέρωση της ιστοσελίδας, το Δημήτρη Ζαχαράκη για το γενικό συντονισμό όλου του ανθρώπινου δυναμικού και της παραγωγής, την Αναστασία Σταύρου για τη βοήθεια στο συντονισμό και την επικοινωνία, οι οποίοι με περίσσεια ενέργεια κι αγάπη φρόντισαν για την ομαλή διεξαγωγή των πάντων καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων περιόδων του Μουσικού Χωριού κι όχι μόνο! Ευχαριστούμε το Γιάννη Γκουντάρα για τα νούμερα και τη φροντίδα.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά το Γιάννη Γούτμαν, το Νικόλα Χρυσό και τηΝεφέλη Παπαϊωάννου για την τακτική (κι έκτακτη) φωτογραφική κάλυψη, τονΣταμάτη Φουσέκη για τον ήχο και την τεχνογνωσία και τον Αλέξανδο Καντόρο για τις λήψεις βίντεο και τις ηχογραφήσεις των εκδηλώσεων.


Μία εξαιρετική φωτογραφική συλλογή της φετινής χρονιάς θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/pg/musicvillage.gr/photos/?tab=album&album_id=2511989708893776

Σας περιμένουμε το φθινόπωρο στο αβγό, στην αστική έδρα του Μουσικού Χωριού όπου και πραγματοποιούνται χειμερινές δράσεις, εργαστήρια και συναυλίες!
Περισσότερα εδώ: https://avgo.music-village.gr/gr

Καλή αντάμωση!

Τα ιδρυτικά μέλη του Μουσικού Χωριού
Θύμιος Ατζακάς
Κώστας Μακρυγιαννάκης
Γιώργος – Εμμανουήλ Λαζαρίδης

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ