ΣΕΞΠΗΡ 1

«Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη Συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Από 08.02.2020 έως 08.03.2020

Μακμπέθ Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

ΚΤΙΡΙΟ ΤΣΙΛΛΕΡ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ο Μακμπέθ είναι στρατηγός στον στρατό του Σκώτου βασιλιά… Ντάνκαν…

«Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης | Μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

  • 7 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου στο Εθνικό Θέατρο

  • 12 Μαρτίου έως 12 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    Ο πόθος για εξουσία, ο φόβος, ο φόνος, η οσμή του αίματος, οι δαίμονες και τα σκοτάδια των δύο φύλων κι από την άλλη η μαύρη κωμωδία του έργου που λέγεται «ζωή» συναντιούνται στην Κεντρική Σκηνή σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, σε μια μεγάλη συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το περίφημο «καταραμένο» έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ γράφτηκε στις αρχές του 17ου αιώνα σε μια περίοδο πολιτικής και ηθικής κρίσης και αποτυπώνει τη μεγάλη τραγωδία του ανθρώπου να διακρίνει το καλό από το κακό, την επιθυμία από τον φόβο, το φως από το σκοτάδι. Το κυνήγι της εξουσίας, η ανασφάλεια και ο φόβος, μήπως αυτή χαθεί, οδηγούν στα μεγαλύτερα εγκλήματα.

Κάθε πράξη, κάθε σκηνή «γράφεται» με αίμα… Τόσο ώστε να ικανοποιηθεί η δίψα του «κόκκινου» βασιλιά για εξουσία. Ενός βασιλιά που έλαχε να είναι ο εκλεκτός της.

Το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ αποτυπώνει το δράμα του ενός για να θέσει ερωτήματα πανανθρώπινα, για ν’ αποτυπώσει την τραγωδία της ανθρωπότητας ενώπιον της φύσης της, των ίδιων της των πόθων.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Κυριακή στις 19:00
Πέμπτη, Παρασκευή στις 20:30
Σάββατο στις 17:30 και 20:30

Εισιτήρια: ticketservices.grtickets.public.gr, καταστήματα Public και στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ