Κινητοποίηση Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στο Υπουργείο Πολιτισμού Δευτέρα 1/11 ώρα 13.30

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ Σ.Σ.Ε. ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Τη στιγμή που, για να σπουδάσει κάποιος ένα μουσικό όργανο στη χώρα μας, πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη ο ίδιος και η οικογένεια του, είναι προκλητικοί οι όροι με τους οποίους εργάζονται οι νέοι μουσικοί. Είναι διαχρονική η στάση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που μείωσαν και μειώνουν τον κρατικό προϋπολογισμό των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ φορέων. Αυτή η πολιτική συνέβαλλε στη “χρεοκοπία” και στο κλείσιμο σπουδαίων Ορχηστρικών Συνόλων, όπως η “Καμεράτα”, η “Ορχήστρα των Χρωμάτων” και άλλες.

Ο αποκλεισμός συναδέλφων μας από παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν παραχώρηση των συγγενικών δικαιωμάτων άνευ όρων, αποτέλεσε τη σπίθα για να ξεκινήσει μια πλατύτερη συζήτηση για τους όρους εργασίας και την κατοχύρωση συλλογικών συμβάσεων μουσικών σε όλες τις Συμφωνικές Ορχήστρες και μουσικά σύνολα της χώρας. Τα αιτήματά μας βρήκαν μαζική στήριξη, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες υπογραφές συναδέλφων από όλα τα ορχηστρικά σύνολα.

Παράλληλα, μόνο στα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ υπάρχουν 116 κενές οργανικές θέσεις, 87 μουσικών και 26 χορωδών. Θέσεις που σήμερ%C

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ