DSC01400

Kαταγγελία της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος κατά του ΟΣΔ Ερατώ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΤΟΠΟΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΔ  «ΕΡΑΤΩ»

Το ΔΣ της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος  (ΕΤΕ), καταγγέλλει ομόφωνα στο ΔΣ του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης  ΕΡΑΤΩ, την συκοφαντική επίθεση και την  ανόητη εισήγηση διαγραφής του  Τάσου Κατοπόδη από τον ΟΣΔ ΕΡΑΤΩ, άνευ λόγου και αιτίας.    Αυτή η εισήγηση  διαγραφής του Κατοπόδη κατά την διάρκεια της διαδικτυακής Γενικής Συνέλευσης του  οργανισμού στις 30/11/2021, υπονόμευσε όλα όσα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν πριν λίγες εβδομάδες  ανάμεσα σε μέλη των ΔΣ ΕΤΕ και ΕΡΑΤΩ. Γιατί έγιναν αυτές οι συναντήσεις; Δεν είχαν  σκοπό την αποκατάσταση του διαλόγου και των σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσά μας; Επομένως  γιατί  επιτρέψατε πάλι μια νέα «παράσταση» ενάντια στον κ. Κατοπόδη;

Ο Τάσος  Κατοπόδης έχει πρόσφατα επανεκλεγεί  Αντιπρόεδρος της ΕΤΕ, έχει εκλεγεί δύο φορές στο ΔΣ της ΕΡΑΤΩ, το 2013 και το 2015 και είναι εκλεγμένος στο νυν ΔΣ της ΕΡΑΤΩ  ως πρώτο αναπληρωματικό μέλος, συνεπώς  έχει δικαίωμα και υποχρέωση να μιλά και δεν παρεμβαίνει αυθαίρετα.

Χρόνια τώρα σας θυμίζουμε ότι εργάζεται με καθαρότητα, κάνοντας προτάσεις για την δικαιότερη λειτουργία των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης, έναν τομέα τον οποίον γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους μας και όλοι γνωρίζουμε πως πάντα ζητά και συμβάλλει στη διαφάνεια, προκειμένου  αυτοί οι οργανισμοί να λειτουργούν  ισορροπημένα και ισότιμα προς όφελος όλων των μελών τους.

Συνάδελφοι, τα μέλη της ΕΤΕ ως συνδικαλιστική ένωση , όπως και της ΕΡΑΤΩ ως οργανισμός συλλογικής διαχείρισης, απαιτούν να αντιμετωπίσουμε τα πολύπλοκα  θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πολιτικής μας ιστορίας, με γνώση, αυταπάρνηση, αλληλεγγύη και σοβαρότητα.

Οι  φορείς μας δεν δημιουργήθηκαν  για να καλλιεργούμε μεταξύ μας  δεσποτικές συμπεριφορές, ούτε έχουμε ανάγκη  τον εντυπωσιασμό, δεν είμαστε στη σκηνή, ζούμε στην πραγματικότητα, που είναι πολύ σκληρή για μας.

Απαιτούμε σεβασμό για όποιον από μας  ρωτά για τη διαχείριση και τον τρόπο διανομής των χρημάτων μας, αντί να δέχεται επιθέσεις τέτοιου επιπέδου.

Που θα πάμε έτσι; Τι σημαίνουν όλα αυτά για την συνέχεια του κλάδου μας;                                                                                                  Λυπόμαστε βαθιά για την  εκδηλωμένη κακότητα αυτών που έχουν στοχοποιήσει τον Κατοπόδη και σας ενημερώνουμε με την επιστολή αυτή, πως αρνούμαστε να είμαστε παθητικοί θεατές της, εκ στρατηγικής και εκ συστήματος, κακοποίησής του.

Ο χρόνος είναι υπέρ της δικαίωσής του και αισθανόμαστε πως εσείς του χρωστάτε μια δημόσια συγγνώμη και πως εμείς του οφείλουμε μια δημόσια αναγνώριση για όσα έχει προσφέρει στον δύσβατο χώρο των Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων μας, που έχουν καταστρατηγηθεί δεκαετίες τώρα στον τόπο μας.

Το Δ.Σ της Ε.Τ.Ε.

ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΥΔΡΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΠΑΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ ΝΕΝΑ

ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΣΤΙΓΚΑ ΘΕΟΔΟΣΙΑ

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΘΕΛΜΑ

ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  

3ης Σεπτεμβρίου18, 2ος όροφος, γραφείο 3

T.K.10431,   Αθήνα.  Τηλ.: 210/8238335.

FAX: 210/8238335 Email:ete@otenet.gr                 Αθήνα, 06-11-2021

 

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ