ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Θ

Ηχηρές απουσίες στον αποχαιρετισμό του Θάνου Μικρούτσικου

Παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή, πλήθος απλού κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής αλλά και καλλιτέχνες, παραβρέθηκαν σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο να πουν το «τελευταίο αντίο» στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (28/12).

Ήταν συγκινητική η συμπαράσταση και συμπόνια του κόσμου που ένιωθε ότι ο πνευματικός μας πολιτισμός έχασε κάτι σημαντικό.

Δεκάδες καλλιτέχνες όμως μεταξύ των οποίων κάποιοι που χρωστάνε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας τους στο μεγάλο συνθέτη, έλαμψαν δια της απουσίας τους. Είναι  πολλοί και δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε αυτές τις απουσίες. Μήπως τελικά μετά την υποκρισία θριαμβεύει και η αχαριστία σ’ αυτό το χώρο.

Από τα εκατοντάδες στεφάνια που εστάλησαν, αυτό που τράβηξε την προσοχή όλων ήταν του Μίκη Θεοδωράκη που εκτιμούσε ιδιαίτερα το Θάνο.

Η προσέλευση του αθώου κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που κάλυψε στο έπακρον την απουσία κάποιων λαμπερών ευεργετημένων και πιστοποίησε την αξία και την κοινωνική και καλλιτεχνική αποδοχή του χαρισματικού ανθρώπου.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ