Η Sennheiser τονίζει τη σημασία των ασφαλών και αξιόπιστων ραδιοσυχνοτήτων για το broadcasting και τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας

Είτε πρόκειται για πολιτική εκδήλωση , ζωντανές συναυλίες, θεατρικές και μουσικές παραγωγές ή αθλητικές εκδηλώσεις – τα ασύρματα μικρόφωνα αποτελούν εδώ και καιρό αναπόσπαστο μέρος τουbroadcasting και της ψυχαγωγίας. Η 1η Δεκεμβρίου σηματοδότησε το εναρκτήριο συνέδριο της Συμμαχίας για τις Συχνότητες στις Ραδιοτηλεοπτικές και Πολιτιστικές εφαρμογές, ενός Γερμανικού οργανισμού που έχει αναλάβει την υπόθεση της δέσμευσης αυτών των συχνοτήτων για τους σημερινούς χρήστες των εφαρμογών αυτών.

Ο Dr.-Ing Andreas Wilzeck, Επικεφαλής Πολιτικής και Τυποποίησης του Φάσματος στη Sennheiser, συμμετείχε και μας εξηγεί τι συμβαίνει.

 

Dr. Wilzeck, θα μπορούσατε να περιγράψετε εν συντομία την τρέχουσα κατάσταση;

Το πρόγραμμα για την Παγκόσμια Διάσκεψη Ραδιοεπικοινωνιών του 2023 περιέχει ένα θέμα ημερήσιας διάταξης για το εύρος συχνοτήτων 470 έως 960 MHz, με στόχο να εξετάσει τη χρήση του φάσματος και τις ανάγκες του φάσματος γι’ αυτό που είναι γνωστό ως Περιοχή 1 ITU-R, που περιλαμβάνει την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Η συζήτηση θα περιλαμβάνει πιθανές ρυθμιστικές αλλαγές για το εύρος των 470 έως 694 MHz. Αυτό το φάσμα – με τις λεγόμενες «πολιτιστικές συχνότητες» – χρησιμοποιείται σήμερα παγκοσμίως από εκπομπές και ασύρματες εφαρμογές PMSE (Programme Making and Special Events), όπως ασύρματα μικρόφωνα και in-ear monitoring.

Αναμένετε περαιτέρω απώλειες φάσματος για θεατρικές παραγωγές και ζωντανές εκδηλώσεις;

Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την εξέλιξη από την αρχή, επειδή καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες του PMSE έρχονται ήδη συχνά αντιμέτωποι με έλλειψη ραδιοσυχνοτήτων για τη δουλειά τους. Η αξιόπιστη, παγκόσμια πρόσβαση για ασύρματα μικρόφωνα στις πολιτιστικές συχνότητες στην περιοχή 470 έως 694 MHz είναι επομένως απαραίτητη, και γι’ αυτό εργάζεται η Συμμαχία για τις ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις και τις πολιτιστικές συχνότητες.

Για δεκαετίες, αυτές οι πολιτιστικές συχνότητες έχουν χρησιμοποιηθεί από κοινού από ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, πολιτισμό, ραδιοαστρονομία και ραντάρ καιρού. Πρόκειται για μια καλή, αξιόπιστη συνεργασία που χαρακτηρίστηκε από αμοιβαίο σεβασμό και ενδιαφέρον και ήταν επιτυχημένη παγκοσμίως.

Τι σας κάνει να ανησυχείτε τώρα;

Υπάρχουν μερικές, αλλά πολύ δυνατές, φωνές που ζητούν να εκχωρηθεί η ζώνη των 470 έως 694 MHz στο κυψελοειδές mobile radio σε μία ισότιμη βάση με το broadcasting δηλαδή τη συν-κυριαρχία. Αυτό υποτίθεται ότι θα εξασφάλιζε ευέλικτη χρήση του εύρους συχνοτήτων αλλά μια ζωντανή μετάδοση δεν χρειάζεται τέτοιου είδους «ευελιξία», χρειάζεται μάλλον αξιοπιστία  και δεν νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να βιώσει μία αστοχία από τα μικρόφωνα ή από τους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια μιας παράστασης λόγω παρεμβολών. Επίσης, πρέπει να υπάρχει επαρκής αριθμός δωρεάν συχνοτήτων σε κάθε χώρο.

Υπάρχουν υποστηρικτές των πολιτιστικών συχνοτήτων μεταξύ των συμμετεχόντων στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ραδιοεπικοινωνιών;

Κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων συζητήσεων στο ITU-R για την προετοιμασία της Παγκόσμιας Διάσκεψης Ραδιοεπικοινωνιών, είμαστε ικανοποιημένοι που υπήρξε σαφής συμφωνία απόψεων μεταξύ των Γερμανικών Ομοσπονδιακών Κρατών και των γερμανικών κυβερνητικών κομμάτων σχετικά με τη συνέχιση της υπάρχουσας και επιτυχούς χρήσης των λεγόμενων πολιτιστικών συχνοτήτων.

Εκτός από τη Sennheiser, άλλοι κατασκευαστές, χρήστες και ραδιοτηλεοπτικοί φορείς συμμετέχουν επίσης ενεργά στις συζητήσεις στο ITU-R και στις εθνικές προπαρασκευαστικές ομάδες. Προσωπικά, θα χαιρόμουν πολύ εάν πολλοί περισσότεροι χρήστες και οι ομάδες συμφερόντων και οι ενώσεις τους επωφεληθούν από τις εθνικές ευκαιρίες να συμμετάσχουν σε αυτό το σημαντικό θέμα.

Για τους broadcasters και τον πολιτισμό, πρόκειται για την αξιοπιστία στη χρήση των τελευταίων παγκόσμιων πόρων συχνοτήτων που απομένουν. Δεν πρόκειται για «ευελιξία», αλλά σε μία συνεχιζόμενη συζήτηση πολλών επιπέδων υπέρ της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήδη εξυπηρετείται πολύ πέρα ​​από τις ανάγκες της με τις παρούσες συχνότητες που χρησιμοποιεί.

 

 

https://cdn.uc.assets.prezly.com/fb96bbcc-0a0e-49fb-aaf3-13df17621110/-/inline/no/german-alliance-for-broadcasting-and-cultural-frequenciesconferencepressrelease.pdf

 

https://cdn.uc.assets.prezly.com/44c4beff-731f-4be7-beb2-9935549db22f/-/inline/no/sennheiseralliance-for-broadcasting-and-cultural-frequencies.pdf

 

https://cdn.uc.assets.prezly.com/34b60170-56ea-4eef-b2b0-3de530a53429/-/inline/no/sennheiseralliance-for-broadcasting-and-cultural-frequencies.docx

 

 

 

Mε εκτίμηση

Τμήμα Marketing

Φίλιππος Νάκας ABEETE

Τηλ:210 6686000

fax: 210 6686169

www.nakas.gr

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ