focusrite_pro-300x209

Η MSI μεταδίδει την ορκωμοσία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών με την βοήθεια του εξοπλισμού RedNet της Focusrite.

Στην λίστα των εκδηλώσεων υψηλού κύρους, οι τελετές ορκωμοσίας του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών κατατάσσονται στην κορυφή, με την παγκόσμια προσοχή στραμμένη σε αυτές τις εκδηλώσεις. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων κύκλων ορκομωσιών των τελευταίων 50 ετών, δεδομένης της τετραετούς θητείας των προέδρων των ΗΠΑ, η εταιρεία παραγωγής ζωντανών εκδηλώσεων Maryland Sound International (MSI) με έδρα το Μέριλαντ παρέχει της υπηρεσίες της για διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές εκδηλώσεις εγκαινίων, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων έξι εκδηλώσεων προεδρικών ορκωμοσιών. «Η Maryland Sound είναι υπεύθυνη για την παροχή ηχητικών συστημάτων στην τελετή ορκωμοσίας στη δυτική πλευρά του Καπιτωλίου», αναφέρει ο Benjamin Krumholz, ηχολήπτης και μηχανικός συστημάτων RF και επικεφαλής εγκαταστάσεων για την MSI. «Τα πάντα, από τα μικρόφωνα που μιλάει ο πρόεδρος μέχρι το σύστημα PA αφορά τυπικά εμάς και της τεράστιας προσπάθειας της ομάδας για την οποία είμαι περήφανος που είμαι ένα μικρό μέλος της.» Δεδομένης της υψίστης σημασίας των εκδηλώσεων αυτών, η MSI φέρει πάντοτε την πολύχρονη εμπειρία της με τον πιο αξιόπιστο εξοπλισμό. Από το 2017, στον εξοπλισμό της εταιρείας συμπεριλήφθηκαν και οι κορυφαίες μονάδες της σειράς RedNet της Focusrite, με δικτυακούς μετατροπείς ήχου και interfaces σε περιβάλλον Dante™.

Με τις σαρωτικές επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας, οι εκδηλώσεις ορκωμοσίας του 2021 εμφάνισαν ριζικές αποκλίσεις σε σχέση με αυτές του παρελθόντος, αναφέρει ο Krumholz. «Στο παρελθόν η κάλυψη ηχητικών συστημάτων θα περιλάμβανε δεκάδες χιλιάδες άτομα που θα κάθονταν στη δυτική πλευρά του Καπιτωλίου και σε άλλους επιπρόσθετους χώρους ακρόασης, όπως το Reflecting pool και το εθνικό εμπορικό κέντρο. Τυπικά θα είχαμε πολλαπλά μέρη εργασίας στην Ουάσιγκτον, με 20 έως 30 μηχανικούς συν το προσωπικό υποστήριξης. Φέτος, μειώθηκαν οι απαιτήσεις σε κυριολεκτικά δύο μόνο συστοιχίες ηχείων array και το απολύτως απαραίτητο προσωπικό.»

«’Οταν αγοράσαμε τον πρώτο εξοπλισμό μας από την Focusrite στα τέλη του 2017», αναφέρει ο Krumholz, η εκδήλωση του Ball Drop στην Times Square την παραμονή Πρωτοχρονιάς αποτελούσε την πρώτη πολύ μεγάλη εφαρμογή. «Η ιδέα συμπεριελάμβανε μία λύση με ένα καλώδιο – δεδομένα, έλεγχος συσκευών και ψηφιακός ήχος με ένα και μοναδικό καλώδιο. Είχαμε συνηθίσει να συνδέουμε data καλώδια για ασύρματη δικτύωση, καθώς και καλώδια χαλκού για αναλογικό ή AES ήχο – με πάρα πολλά καλώδια. Θέλαμε ένα σύστημα που θα μπορούσε να λειτουργήσει με οποιαδήποτε κονσόλα και format, είτε αναλογικό είτε ψηφιακό. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε «Γιατί όχι σε IP;» Με τους μετατροπείς RedNet ως μία επιλογή «πολυεργαλείου ήχου», η εταιρεία MSI κατάφερε να αντικατασταστήσει την προηγούμενη λύση οπτικών ινών που δεν μπορούσε να συνδεθεί σε δίκτυο με μία λύση που ικανοποιούσε κάθε καλωδιακή απαίτηση. «Για διασύνδεση της κονσόλας FOH χρησιμοποιούμε τη γέφυρα MADI, 64 καναλιών RedNet D64R, τις συσκευές RedNet A8R, RedNet A16R και RedNet D16R για μετατροπή αναλογικού και AES ψηφιακού ήχου σε Dante, τον RedNet MP8R, 8 καναλιών mic pre και A/D converter όταν χρειαζόμαστε μετατροπή από mic preamp σε Dante και τέλος, την κάρτα RedNet PCIeR για πολλαπλές ηχογραφήσεις, με τερματικά συνδεδεμένα μέσω Dante δίκτυο. Πρέπει να εγκαθιστούμε συστήματα που είναι επεκτάσιμα και αξιόπιστα και με την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. ‘Αλλωστε, ο χρόνος που χάνεται δεν επιστρέφεται ούτε αποζημιώνεται. »

«Όσον αφορά τις αποστάσεις μεταξύ διαφόρων τοποθεσιών», αναφέρει ο Krumholz, «τα 100 μέτρα δεν επαρκούν πλέον για το μήκος των καλωδίων. Χρειαζόμαστε συστήματα διανομής σημάτων που να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν στον κόσμο του IP και συνδεδεμένα μέσω οπτικών ινών, καθώς μερικές φορές μεσολαβούν εκατοντάδες ή χιλιάδες μέτρα μεταξύ των σημείων εισόδων και εξόδων. Η καλωδίωση μέσω οπτικών ινών έχει γίνει στάνταρ στην υποδομή μας και έχει επεκτείνει τον τρόπο που συνδέουμε και σχεδιάζουμε τα ηχητικά μας συστήματα.»

Τα θέματα ασφαλείας και οι καιρικές συνθήκες προσθέτουν σημαντικές προκλήσεις σε εκδηλώσεις ορκωμοσίας, σύμφωνα με τον Krumholz. «Η πρόσβαση σε τοποθεσίες μπορεί να αποκλειστεί ή να περιοριστεί ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση. Η ύπαρξη αξιόπιστου εξοπλισμού και ελέγχου από απόσταση είναι απαραίτητη. Η εκδήλωση είναι σε εξωτερικό χώρο και ο καιρός είναι αρκετά προβλέψιμος τον Ιανουάριο στην Ουάσιγκτον – αρκετά κρύος. Ο εξοπλισμός μας θα πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργεί σε εξωτερικές συνθήκες ολόκληρο τον μήνα.»

Από τότε που αγοράσαμε τα συστήματα της Focusrite, αναφέρει ο Krumholz, «τα RedNet ήταν οι πρωτεργάτες στις περισσότερες εκδηλώσεις μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνουμε σήματα από το ένα μέρος στο άλλο. Για την εκδήλωση ορκωμοσίας, το σήμα ταξιδεύει από το FOH στις κύριες θέσεις των rack ενισχυτών ως Dante/RedNet χρησιμοποιώντας καλώδια οπτικών ινών. Το σήμα στη συνέχεια μετατρέπεται σε ήχο AES για να τροφοδοτείται στους ενισχυτές. Συνήθως σε τέτοιες εκδηλώσεις θα υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό του Καπιτωλίου. Όλες αυτές οι συνδέσεις, τροφοδοτούνται από τον Dante/RedNet με καλώδια οπτικών ινών από 150 έως 750 μέτρα μακριά. Όλα τα rack, οι μετατροπείς και οι ενισχυτές συνδέονται με ένα κεντρικό δίκτυο με προσβάσιμη κάθε τοποθεσία, με έλεγχο από το FOH ή από οπουδήποτε αλλού.»

«Τα συστήματα Rednet της MSI είναι «επεκτάσιμα σε απεριόριστο βαθμό και διαμορφώσιμα ανάλογα με τις εισόδους και τις εξόδους που απαιτούνται», αναφέρει ο Krumholz. «Τα format είναι ένα ζήτημα λιγότερο από ό,τι ήταν παλαιότερα. Μπορούμε πλέον να λάβουμε ήχο από οπουδήποτε έχουμε ένα σετ συνδέσεων IP με switches χωρίς κανένα πρόβλημα. Εάν κάποιος μηχανικός θέλει να δώσει 8 κανάλια αναλογικό ή 8 κανάλια 96Κ AES, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν ένα vanθέλει να μας στείλει MADI και εμείς πρέπει να το μετατρέψουμε σε Dante, πάλι δεν είναι πρόβλημα. Έχουμε διοργανώσει φεστιβάλ με τρεις διαφορετικές επώνυμες κονσόλες, με διαφορετικές δειγματοληψίες που τροφοδοτούν το ίδιο σετ εισόδων PA και πάλι δεν αντιμετωπίσαμε κανέναν πρόβλημα. H δημιουργία πρόσθετων split εξόδου για press feeds και άλλους embedders και encoders είναι μόνο ένα κλικ μακριά ανεξάρτητα από το τι έχει συνδεθεί στο άλλο άκρο. Ο προγραμματισμός και ο χρόνος εγκατάστασης για μεγάλες εκδηλώσεις έχει βελτιωθεί. Οπουδήποτε έχουμε συνδεμένο RedNet Rack γνωρίζουμε ότι έχουμε πρόσβαση στο δίκτυο ελέγχου, στα συστήματα ενδοεπικοινωνίας και τις εισόδους και εξόδους ήχου. Εάν χρειαζόμαστε περισσότερα μπορούμε να προσθέσουμε άλλο ένα rack με περισσότερες οπτικές ίνες. Έχουμε τυποποιημένα πακέτα που μπορούμε αφαιρούμε με το μικρότερο δυνατόν configuration.»

Το βασικό MSI Custom Focusrite RedNet Rack είναι εξοπλισμένο με RedNetA16R και D16R (αποδίδοντας 16 κανάλια σε εισόδους και εξόδους σε αναλογικές και ψηφιακές μορφές AES μαζί με Dante και έλεγχο δικτύου), διπλά 10-portswitches για τα δίκτυα, ένα UPS για εφεδρική τροφοδοσία και προσαρμοσμένα πάνελ ήχου και δεδομένων τύπου I/O. Όλα τα racks RedNet της MSI υποστηρίζουν Neutrik etherCon και opticalCon βύσματα.

Το βασικό MSI Custom Focusrite RedNet Preamp Rack διαθέτει διπλά RedNetMP8R και RedNetA8R (παράγει 16 μικρές εισόδους και 8 x 8 αναλογικό σήμα με DanteI/O), διπλά switches 10-portPoE, εφεδρικό UPS και προσαρμοσμένους πίνακες για αναλογικές και ψηφιακές συνδέσεις ήχου και δεδομένων. Αυτό το rack είναι κατάλληλο για χρήση με κονσόλες ή ως αυτόνομη συσκευή εγγραφής χρησιμοποιώντας μια εικονική κάρτα ήχου Dante ή την συσκευή εγγραφής MSI Custom RedNet PCIe.

Η βασική συσκευή εγγραφής MSI Custom Focusrite RedNet PCIe συμπεριλαμβάνει την RedNet PCIeR Dante κάρτα. Η κάρτα είναι εγκατεστημένη μέσα σε έναν υπολογιστή 4άρων rack RU με σκληρούς δίσκους 2 TBRAID-configured για εγγραφή. Αυτό το rack έρχεται επίσης με οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο σε μία αδιάβροχη Pelican fly θήκη με ξύλινο slip rack. Ο υπολογιστής μπορεί να εκτελεί μια ποικιλία εφαρμογών όπως το Nuendo Live 2, το Waves Tracks Live, τα Avid Pro Tools και το Reaper και μπορεί να εγγράψει 128 κανάλια σε δειγματοληψία 48 kHz ή 64 κανάλια στα 192 kHz.

Όταν ο προηγούμενος εξοπλισμός ήταν στα τελευταία του, λέει ο Krumholz, η αντικατάσταση ολόκληρης της υποδομής ήταν μια μεγάλη επένδυση για την MSI. «Πιθανότατα θα έπρεπε να επενδύσουμε διπλά για να αποκτήσουμε την ίδια ποιότητα και χαρακτηριστικά με άλλους κατασκευαστές». Ενώ η τιμή του καλωδίου χαλκού συνεχίζει να αυξάνεται επειδή είναι βαρύ και ακριβό για την κατασκευή και την αποστολή του, η τιμή των καλωδίων οπτικών ινών μειώνεται.  Η αύξηση διαθεσιμότητας των καλωδίων οπτικών ινών αποστέλλει περισσότερα δεδομένα και σήματα με λιγότερες συνδέσεις και ελαφρύτερα καλώδια. «Τα ασύρματα μικρόφωνά μας και τα ασύρματα in-ear ακουστικά συνδέονται όλα με ένα καλώδιο», εξηγεί ο Krumholz. «Όταν πραγματοποιείτε εκατοντάδες και χιλιάδες συνδέσεις σε ένα μήνα ή ένα χρόνο και μπορείτε να μειώσετε αυτόν τον αριθμό κατά το ήμισυ, εξοικονομείτε πολύ χρόνο. Είμαστε περήφανοι που επενδύουμε στα προϊόντα με την καλύτερη ποιότητα ήχου και εξοπλισμού στην συγκεκριμένη κατηγορία. Οι άνθρωποι μας επιλέγουν όταν νοιάζονται για το κοινό τους. Χρειαζόμαστε προϊόντα που μπορούν να αντέξουν για όλες τις απαιτήσεις μας. Δεν έχουμε απογοητευτεί με την επένδυσή μας σε εξοπλισμό RedNet.»

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3809605 ή στο bon@bonstudio.gr , για να προτείνουμε την κατάλληλη λύση για τις ανάγκες σας.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ