Η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος στο Υπουργείο Εργασίας χθες μαζί με την ΠΟΘΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΘΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ-ΑΚΡΟΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23-11-2021.

Συνάδελφοι,
Κατά τη χθεσινή κινητοποίησή (Τρίτη 22-11-2021) στο Υπουργείο Εργασίας και μετά από την συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΘΑ (Κώστας Κεχαγιόγλου) και των σωματείων: ΣΕΗ (Αρής Λάσκος) , ΕΤΕ (Κώστας Σκόνδρας), ΠΜΣ (Βασίλης Παρασκευόπουλος) με την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Κα Άννα Στρατινάκη προέκυψαν μόνο υποσχέσεις για τα φλέγοντα ζητήματα των εργαζομένων στον Πολιτισμό.
Συγκεκριμένα:
1) Για την καταβολή των μηνών Αυγούστου – Σεπτεμβρίου των Αποζημιώσεων Ειδικού Σκοπού, μάς υποσχέθηκε πως θα προωθήσει το αίτημά μας στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου ν’ αποφασίσει. Όσο για την περαιτέρω επέκταση των Αποζημιώσεων Ειδικού Σκοπού το απέκλεισε, εκτός αν γίνει lockdown.
2) Για όσους εγγράφηκαν στο Μητρώο Καλλιτεχνών μετά τις 10/01/2021 και αιτούνται Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, μάς είπε πως κι αυτό θα το προωθήσει προς το Υπουργείο Οικονομικών.
3) Για όσους συναδέλφους δεν έκαναν αίτηση για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα προκειμένου να κάνουν την αίτηση τους.
4) Για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις αιτήσεις μας στον ΟΑΕΔ για το εποχικό επίδομα, μάς είπε πως θα διερευνηθούν σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΤΕ
Ο Πρόεδρος: Κ.Σκόνδρας.
Ο Γ.Γραμματέας: Γ.Υδραίος.

ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Γ΄ Σεπτεμβρίου 18, τκ10431, 2ος όροφος, Γραφείο 3
Τηλ.:210 8238338, e-mail: ete@otenet.gr
Αθήνα 24-11-2021.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ