Η Αλεξάνδρα Μυλωνά είναι η φωνή του Bookia από τη Θεσσαλονίκη

Η Αλεξάνδρα Μυλωνά είναι η φωνή του Bookia από τη Θεσσαλονίκη

Το προσωπικό blog της Αλεξάνδρας και η σελίδα της στο Facebook.

Η συγγραφέας, ηθοποιός και εκπαιδευτικόςΑλεξάνδρα Μυλωνά, είναι η ανταποκρίτρια του Bookia από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, για θέματα που αφορούν το βιβλίο και τους ανθρώπους του, τους ντόπιους κύρια ανθρώπους του βιβλίου και τη δουλειά τους ώστε αυτοί να αποκτήσουν ένα ακόμη βήμα για να ακουστούν.

Έτσι, όπως όλοι οι συνεργάτες τοπικοί ανταποκριτές, «μεταδίδει» μέσω του Bookia σε όλη την Ελλάδα, συντελώντας στην επίτευξη του κύριου σκοπού, την ανάδειξη των δημιουργών και του έργου τους. Είναι η εκπρόσωπος της περιοχής της σε ρόλο αναμεταδότη της πολιτιστικής ζωής εκεί, για ό,τι σχετίζεται με το βιβλίο.

  • Συνεντεύξεις με συγγραφείς και παράγοντες τού βιβλίου, με ειδικό βάρος σε δημιουργούς που ζουν και εργάζονται στην Θεσσαλονίκη.
  • Προτάσεις βιβλίων μέσω της στήλης «Το Bookia προτείνει…», πάλι με ειδικό βάρος σε συγγραφείς της συγκεκριμένης περιοχής.
  • Αρθρογραφία για θέματα που αφορούν το βιβλίο, άμεσα ή έμμεσα.
  • Ρεπορτάζ από τις παρουσιάσεις βιβλίων στις πόλεις της περιοχής.

H Αλεξάνδρα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε. Έχει Master Δραματολογίας – Παραστασιολογίας από το Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.

Είναι μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών. Συμμετείχε σε διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις και συνεργάστηκε με φορείς πολιτισμού, όπως το Άχθος, το Κ.Θ.Β.Ε., η Ε.Ρ.Τ., το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

«Eπιλέγω να μιλώ τώρα πιο πολύ. Για να μην ερημώσει η ψυχή και ο νους μου σ’ αυτή τη νέα εποχή της νέας επιβαλλόμενης μοναξιάς. Το δίκτυο ταξιδεύει τη μικρή, τόσο μικρή σαν ένας κόκκος άμμου φωνή μου, που επιθυμεί τη συνάντηση – καθένας με τον τρόπο του∙ εγώ, μία προσμονάριος της αφήγησης με νύχτα ψυχής και φως ουρανού*».

Ευχαριστώ το BOOKIA και τους αναγνώστες του για το ταξίδι.

– Αλεξάνδρα Μυλωνά

* Απόσπασμα από την ανάρτηση της πρώτης κοινοποίησης στο διαδίκτυο στις 30/8/2020.  Όλο το κείμενο: «Σαν ένας κόκκος άμμου».

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ