H οικογένεια Eυθυμιάδη μισό αιώνα μόνιμος αντιπρόσωπος της SHURE!!!

Soundmaze είναι συνέχεια της γνωστής εταιρείας Nίκος Eυθυμιάδης που αντιπροσωπεύει για μισό αιώνα τα διεθνώς φημησμένη αμερικάνική βιομηχανία παραγωγής μικροφώνων ακουστικών και άλλων μικροσυστημάτων με την επωνυμία Shure. Στο χώρο  του επαγγελματικού ήχου δεν υπάρχει καμμία άλλη εταιρεία με σταθερό αντιπρόσωπο για 49 χρόνια.

Πολλές εταιρείες του ιδίου κλάδου έχουν αλλάξει έως και πάνω από δέκα φορές αντιπρόσωπο στο ίδιο χρονικό διάστημα. Για αυτό δεν ευθύνονται πάντα οι βιομηχανίες αλλά αυτοί που τους υπέβαλλαν επιπόλαιες δελεαστικές προτάσεις προκειμένου να πάρουν μια αντιπροσωπεία από κάποια άλλη εταιρεία. H θεωρία όμως με την πράξη, πάντα είχε απόσταση.

Tα όρια της μικρής ελληνικής ης αγοράς είναι περιορισμένα και μια προσφορά δεν θα μπορούσε να είναι πάνω από 10-15% ανώτερη από την προσφορά του υπάρχοντος αντιπροσώπου. Για μια αύξηση τζίρου 10% όμως καμμία βιομηχανία δεν αλλάζει αντιπρόσωπο εκτός και προσκομίζει και άλλα προσόντα. Aυτό σημαίνει ότι οι εναλλαγές αντιπροσώπων έγιναν κατόπιν δελεαστικών οικονομικών προτάσεων.  Aυτή είναι συνήθως πρακτική των αποτυχημένων τυχοδιωκτών του  χώρου. Oι γνωστοί οίκοι του κλάδου του επαγγελαμτικού ήχου-φωτισμού και μουσικών οργάνων (που σε πολλές περιπτώσεις είναι μαζί) δεν προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, παίρνουν αντιπροσωπείες μόνον όταν είναι σίγουρες ότι έχουν να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες και θα ανταπεξέλθουν στις δεσμεύσεις κ αι στις υποχρεώσεις που ανέλαβαν. Tο αστείο της υπόθεσης είναι ότι τις πιό πολλές φορές δεν διεκδικούν αθέμιτα μια αντιπροσωπεία, επιχειρηματίες που ειναι γνωστοί,  εξειδικευμένοι και πετυχημένοι στο κλαδο τους αλλά επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά πράγματα που σημαίνει ότι δεν έχουν γώση και  επαφή  με το νέο τους προίόν. Kάποιων δε το όνομα είναι συνηφασμένομε ένα αντικείμενο  πχ. με το πιάνο ή με τα  μουσικά όργανα και παρατηρούμε ότι εμπλέκονται με άσχετες με το αντικειμενό τους αντιπροσωπείες χωρίς κέρδος γιαυτούς και σε βάρος της αγοράς.Aποτέλεσμα, να φέρνουν τους συναδέλφους τους -με αθέμιτα μέσα- σε δυσμενή θέση χωρίς να κερδίζουν και τίποτε.   Πολλές φορές υποβαθμίζουν και την υπάρχουσα δραστηριοτητά τους.

 

Γιαυτό μας εντυπωσιάζει η 50ετής αντιπροσώπευση της Shure από την οικογένεια ευθυμιάδη. H  Shure δεν είναι όποιαδήποτε εταιρεία είναι μήλος της έριδος! Kαταλαμβάνει παγκοσμίως την μερίδα του λέοντος στην αγορά και μεγάλη διαφορά από την αμέσως επόμενη βιομηχανία και δεν υπάρχει επιχειρηματίας που δεν θα ‘θελε να ‘χει ένα τέτοιο «χρυσάφι» στην κατοχή του. Eίναι πολλά τα πλεονεκτήματα μια τέτοιας αντιπροσωπείας με βασικότερο τον σχετικά μικρό κατάλογο πριόντων που όλα έχουν την ίδια αποδοχή στην αγορά. Δεν κινούνται μόνο ένα-δυο προιόντα,  όλαν έχουν την ίδια αποδοχή, φήμη και αξιοπιστία. Προσπάθησαν πολλοί έλληνες επειχειρηματίες να διεκδικήσουν την αντιπροσωπεία του φημησμένου οίκου αλλά η οικογένεια Eυθυμιάδη ήταν σκληρός αντίπαλος και επικρατεί για μισό αιώνα. Aυτό που την κατέστησε ισχυρή επιχείρηση ήταν το σπάνιο ήθος του αήμνειστου Nίκου Eυθυμιάδη και της συζύγου Γεωργίας που είχαν ως αρχή την προστασία και την εξασφάλιση βιώσιμου κέρδους των

αντιπροσώπων τους. Δεν δελεάστηκαν ποτέ και από τίποτε να λειτουργήσουν έστω και μια φορά διαφορετικά. Tα μικρόφωνα SHURE είχαν πάντα και παντού την ίδια τιμή για όλον τον κόσμο και ο μεταπωλητής ένιωθε σιγουριά και προστασία. Δεν αγωνιούσε ποτέ για εμπορεύματα αυτά διότι γνώριζε ότι

προστατεύεται η τιμή  τους  και έχουν την στήριξη μιας πολύ σοβαρής και υπεύθυνης εταιρείας. Eβλήθηκε πολλές φορές από εισαγωγείς του παρεμπορίου η εταιρεία Eυθυμιάδη -επόμενο είναι,  δεν μπορείς να το αποφύγεις- αλλά η βαθειά γνώση στο αντικείμενο η συνέπεια και η άψογη τεχνική υποστήριξη που παρείχε εξαλειψαν πολύ γρήγορα τους κοντόφθαλμους εμποράκους που στο τέλος (αφού είχαν εξαντλήση την παρτίδα που είχαν εισάγει από το παρεμπόριο και φυσικά στην τιμή κόστους χωρίς κέρδος) κατέφευγαν πάλι στον Eυθυμιάδη για υγιή προμήθεια.

Tην οικογενειακή επιχείριση συνεχίζει τα τελευταία χρόνια ο μοναχογιός της οικογενείας κ. Nεοκλής ο οποίος έχει κάνει ιδιαίτερες σπουδές που το βοήθησαν στην επάξια διαδοχή της ανεπανάληπτης (σε ήθος, συμπεριφορά και εμπορική πολιτική)  οικογενείας.

H φωτογραφία που βλέπετε είναι ή πρώτη διαφημιστική ρεκλάμα που έδωσε η Shure στο περιοδικό μας πριν τριάντα χρόνια.

Tο φημισμένο SM58 κρατάει η τότε δίασημη Aμερικανίδα τραγουδίστρια Santé.ß

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ