Γενική Συνέλευση ‘’σκούπα’’ στην΄Έρατω΄΄

Την καθιερωμένη τακτική του Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε χθες με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης ο οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων των τραγουδιστών ‘’Ερατώ’’.

Στην συνέχεια πραγματοποίησε με το ίδιο τρόπο και καταστατική Συνέλευση ‘’σκούπα’’ τροποποιώντας 17 άρθρα από το καταστατικό λειτουργίας της (το οποίο είχε τροποποιηθεί ξανά πριν δυο χρόνια) και με φωτογραφικές κατά τις εκτιμήσεις μας διατάξεις έφερε το καταστατικό στα μέτρα της δοίκησης και της elit των τραγουδιστών.

Αντίδραση δεν υπήρχε διότι από τα 1300 μέλη τα 950 δεν έχουν δικαίωμα ψήφου κάποια μέλη ήταν εγκλωβισμένα λόγω covid σε επαρχίες και δεν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο κάποια άλλα δεν διαθέτουν υπολογιστές ή smart phone και έτσι η Συνέλευση ήταν περιορισμένη μετην παρουσία 85 περίπου μελών.

Ας σημειωθεί ότι  κατά την διαδικασία δεν ανακοινώθηκε πόσα μέλη συμμετείχαν, πόσους ψήφους συγκέντρωσαν, πόσες εξουσιοδοτήσεις είχαν και από ποιούς, και πόσους ψήφους έλαβε υπέρ το κάθε τροποποιημένο άρθρο. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας η διοίκηση ανακοίνωνε γραπτώς και προφορικώς ότι τα άρθρα υπερψηφίζονται με συντριπτική πλειοψηφία αλλά όταν τέθηκε η ερώτηση για το πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας η απάντηση ήταν ‘’μετά από ώρες’’. Και προκύπτει το ερώτημα πως έβλεπαν την υπερψήφιση και δεν έβλεπαν τα αποτελέσματα.

Το φλέγον άρθρο που παρότι ήταν τελευταίο στο καταστατικό η εφορευτική επιτροπή και η διοίκηση επέμεινε να ψηφιστεί πρώτο (πριν αποχωρήσουν κάποιοι και πάει χαμένος ο κόπος) ήταν αλλαγή του κανονισμού διανομής.

Το δεύτερο φλέγον άρθρο ήταν αυτό του αποκλεισμού μέλους που θα θωρακίσει την διοίκηση και θα αποτρέπει κάθε αντίρρηση και επιθυμία ελέγχου και εξηγήσεων.

Σύμφωνα με το νέο καταστατικό η διοίκηση δύναται να διαγράψει οποιοδήποτε μέλος και να παραπέμψει την διαγραφή του για ψήφιση στην Γενική Συνέλευση μη δίνοντας το δικαίωμα στον ‘’κατηγορούμενο’’ ούτε να απολογηθεί αλλά ούτε καν να παραβρεθεί στη συνέλευση.

Το άρθρο ψηφίστηκε από όλους τους δημοκράτες τραγουδιστές χωρίς καμία αντίρρηση.

Ήταν βλέπετε χθες Μεγάλη Δευτέρα και εβδομάδα των Παθών και ταίριαζε για μεγάλες αποφάσεις (όπως η προδοσία του Χριστού, η προδοσία της Δημοκρατίας κλπ.). Απρίλης ήταν και τότε!

Οι κ.κ. Νταλάρας, Αλεξίου, Γαλάνη, Πρωτοψάλτη, και άλλα μεγάλα ονόματα στη χθεσινή Συνέλευση δεν μίλησαν καθόλου για να μην εκτεθούν. Άφησαν να διεκπεραιωθεί η διαδικασία από τους κ. Μανώλη Φάμελο και Στάθη Δρογώση που είναι γνωστοί για τις αριστερές τους αντιλήψεις.

Τρίτο πάλι από τα δεκαεπτά άρθρα τέθηκε σε ψηφοφορία αυτό που δίνει το δικαίωμα αποζημίωσης στα Μέλη Του ΔΣ.

Ουσιαστικό επίσης ήταν το άρθρο που αφορά την εισροή νέων μελών στο Συνεταιρισμό που έγινε ακόμη πιο στενή ώστε να μη διευρύνεται ο αριθμός των τακτικών μελών.

Τα άλλα ούτε ήταν μεγάλης σημασίας ούτε ενδιέφεραν και τόσο τη διοίκηση.

Μετά την φερόμενη υπερψήφιση του κανονισμού διανομής (διότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανακοίνωση αποτελεσμάτων) η χαρά και η ανακούφιση στα πρόσωπα των μεγαλοτραγουδιστών ήταν απερίγραπτη.

Επί τέλους το όνειρό τους για το οποίο αγνωνίστηκαν για να το καταφέρουν πάνω από δέκα χρόνια έγινε πραγματικότητα. Είχαν κάνει στο παρελθόν τουλάχιστον τέσσερις συνελεύσεις για την τροποποίηση αυτή αλλά δεν υπερψηφιζόταν διότι ευννοεί μόνο το 10% των τραγουδιστών και οι υπόλοιποι αντιδρούσαν. Αυτή τη φορά όμως τα κατάφεραν με την τηλεδιάσκεψη και στο εξής οι μικροτραγουδιστές θα δουν τις απολαβές του αισθητά μειωμένες διότι η αδιευκρίνιστη χρήση που τους καταμέριζε δικαιώματα και με βάση τον αριθμών των τραγουδιών τους δεν θα λογίζεται πλέον.

Γ.Μ.

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ