Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος επιμένει για ενίσχυση όλων των μελών

Συνεχίζουμε το δύσκολο αγώνα για την κάλυψη της επιβίωσης όλων

Αυτός ο αγώνας οργανώθηκε από την πρώτη στιγμή από το Σωματείο μας και ενισχύθηκε από χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα. Συναντήθηκε με άλλα Σωματεία που και αυτά είχαν παρόμοιες αγωνίες και πρωτοβουλίες. Όλο αυτό το κύμα που δημιουργήθηκε  συνάντησε αρκετούς γνωστούς και προβεβλημένους καλλιτέχνες, που ένωσαν  τις φωνές τους με τα αιτήματά μας. Αυτή η προσπάθεια χιλιάδων καλλιτεχνών ανάγκασε την Κυβέρνηση να δώσει αυτά τα ελάχιστα που έδωσε για τους εργαζόμενους του κλάδου, που απ’ ότι φαίνεται ούτε αυτά τα λίγα δεν είχε την πρόθεση να παρέχει. Σήμερα χιλιάδες συνάδελφοί μας μένουν χωρίς καμία στήριξη.

 Οι ενέργειες μεμονωμένων καλλιτεχνών που  διοργανώνουν συναυλίες «αλληλεγγύης» και «αγάπης» δεν έχουν καμία σχέση με το δικό μας αγώνα, ούτε με τον αγώνα των υγειονομικών.

Τώρα πρέπει να εκφραστεί με πιο έντονο τρόπο η αλληλεγγύη όλων μας, σε αυτούς που χτυπιόνται από την Κυβερνητική πολιτική.

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περνάμε σε επόμενη φάση. Λένε ότι σε αυτή τη φάση θα χρηματοδοτούν αποκλειστικά τους εργοδότες μας. Η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνεί λέγοντας ότι «πρέπει να χρηματοδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία». Δηλαδή περνάμε σε μια φάση που η λεγόμενη «ατομική ευθύνη» δε θα αφορά την προστασία από τον ιό ,αλλά θα αφορά την επιβίωσή μας.

Δεν αποφασίσαμε εμείς ατομικά να μη δουλεύουμε. Την απόφαση την πήρε η Κυβέρνηση που έκλεισε τους χώρους δουλειάς μας. Την απόφαση για το αν θα ξαναδουλέψουμε θα την πάρουν οι εργοδότες του κλάδου με κριτήριο τα κέρδη τους.

Περιεχόμενο του αγώνα μας  δεν μπορεί να είναι η διεκδίκηση χρηματοδότησης των εργοδοτών του κλάδου μας. Αυτό το περιεχόμενο που βάζουν έντεχνα κάποιες «πολιτιστικές πλατφόρμες» και πολιτιστικοί σύλλογοι, δεν έχει σχέση με τις διεκδικήσεις μας.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για την επιβίωση όλων μας. Η επιβίωση όλων των συναδέλφων μας περνά αποκλειστικά μέσα από τους αγώνες που διαμορφώνουν οι συλλογικές μας ανάγκες και αποφασίζουν τα συλλογικά μας όργανα και όχι μέσα από τηλεδιασκέψεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ατομικής απόγνωσης.

Αυτές τις δύσκολες για όλους μας 45 ημέρες μάθαμε ότι το Σωματείο μας και η συσπείρωσή μας σε αυτό μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα απ’ αυτά που φανταζόμασταν.

Μόνη μας ελπίδα η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση.

Συνεχίζουμε πιο πολλοί σ’ αυτό το δρόμο με μεγαλύτερη δύναμη, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος        Κώστας Σταυρόπουλος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Σαπφούς 10-Αθήνα, 210.3213694-210.3215246, email  pmu@pmu.gr)

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ