Επιστολή του ”Πάλκου” προς τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος

Αξιότιμε Γ. Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κε Δημήτρη Κουτσούμπα:

ονομάζομαι Γιάννης Μητρόπουλος και δραστηριοποιούμαι ως τραγουδιστής 44 χρόνια αλλά και ως δημοσιογράφος και από το 1992 είμαι εκδότης του κλαδικού περιοδικού με τίτλο ”Πάλκο”.

Σας γνωρίζω ότι η οικογένεια μου για τη συμμετοχή της στο ΕΑΜ, φιλοξενήθηκε για χρόνια στην Γυάρο, την Μακρόνησο, τα Γιούρα τον Αηστράτη και σ’ άλλα ”ευγαγή” ιδρύματα που σίγουρα γνωρίζετε. Μου διηγήθηκαν τα βασανιστήρια και τους εξευτελισμούς που υπέστησαν καθώς για τα ποτάμια αίματος που έχυσε το Κομμουνιστικό Κόμμα στον αγώνα για ισότητα και δικαιοσύνη. Με πόνο και ειλικρίνεια θα σας μεταφέρω ότι όταν διάβασα τη ”Μακρόνησο” που μου χάρισε πριν 45 χρόνια ο Πέτρος Μάργαρης, έπαθα τέτοιο σοκ που επί σαράντα μέρες πεταγόμουν στον ύπνο μου. Παραταύτα κε Δημήτρη Κουτσούμπα παρότι συμμετέχω σε όλες τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές κινήσεις δεν πείστηκα ποτέ να γίνω μέλος οπαδός του χιλιοτιμημένου Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και για τον εξής λόγο: Κάθε μέρα συναντώ και αντιμετωπίζω συμπεριφορές μελών και οπαδών του κόμματος σας (μερικές φορές και πολιτευτών σας) που είναι εντελώς αντίθετες με τις θέσεις του Κόμματος αλλά και προσβλητικές για την βαριά ιστορία του.

Πρόσφατα σχολίασα στο περιοδικό Πάλκο ομιλία του βουλευτού του Κόμματος Μέρα 25 κ. Κλέωνα Γρηγοριάδη στη Βουλή που κατήγγειλε το απαράδεκτο φαινόμενο όπου πάνω από το 75% των Μελών του συνεταιρισμού συλλογικής Διαχείρισης ”Ερατώ”δεν έχουν φήφο ώστε να συμετάσχουν στις διαδικασίες κάτι που δεν είναι ούτε σύνομο ούτε δίκαιο και δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους φίλους του ΚΚΕ, Ιωάννη Θωμόπουλο, Στάθη Δρογώση  και Νατάσα Μποφίλιου, που είναι εκλεγμένα στην διοίκηση της ”Ερατούς” και μου ζήτησαν επιτακτικά και απειλητικά να αποσύρω το δημοσίευμα μου με διάφορα ανακριβή επιχειρήματα. Σε όλη  τη διάρκεια των διεκδικήσεων των αιτημάτων των μελών οι κ.κ. που είναι μέλη σας βρίσκονται απέναντι μου και συντάσσονται με την απέναντι τάξη.

Αν θεωρείτε ότι η αναφορά μου έχει κάποια σημασία για εσάς ερευνήστε την.

ΥΓ. Σας γνωρίζω ότι ο επόμενος δίσκος που ετοιμάζω είναι αφιερωμένος στο Α’ αντάρτικο στην Αρκαδία και μνημονεύονται τα ιστορικά πρόσωπα, Πέρδικας, Κονταλώνης, καπετάν Ορίωνας και η παρουσία της 4ης Μεραρχίας στην Αρκαδία σε μια προσπάθεια να ανακινήσω το ενδιαφέρον της κοινωνίας έστω και από περιέργεια να ανατρέξει στο βίο και τη δράση αυτών των αγωνιστών που την σκέπασε επιμελημένα το γνωστό Σύστημα που επιβιώνει και στηρίζεται από κάποιους … μερικές φορές και φίλους σας.

Με κάθε τιμή

Γιάννης Μητρόπουλος

Αθήνα 21 Φεβρουαρίου 2021

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κ ΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Λεωφόρος Ηρακλείου 145, 142 31 Ν. Ιωνία Τηλ. 210 2592111- FAX 210 2592286, email: mailbox@kke.gr

Αθήνα, 02/03/2021

Αξιότιμε κύριε Μητρόπουλε,

Ενημερωθήκαμε από το Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κόμματός μας, Δημήτρη Κουτσούμπα, για την ευγενή σας πρόθεση να μας γνωστοποιήσετε την αντίθεσή σας σε πλευρές της λειτουργίας του φορέα συλλογικής διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων των τραγουδιστών «Ερατώ».

Όπως ήδη έχουμε δηλώσει στους εκπροσώπους της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδας μετά την επίσκεψή τους για τον ίδιο λόγο στα γραφεία μας, το ΚΚΕ :

  • αντιμετωπίζει ισότιμα τα δύο σωματεία στο χώρο των τραγουδιστών, την Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας και το υπό σύσταση Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών. Δεν διατηρεί προνομιακή σχέση με κάποιο από αυτά, όπως και με οποιοδήποτε άλλο σωματείο

  • δεν αναμειγνύεται, όπως θα πρέπει να έχετε διαπιστώσει, σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, καθώς τα θέματα αυτά έχουν οικονομικό χαρακτήρα, αφορούν δηλαδή ιδιοκτησιακά ζητήματα και όχι πολιτικά, όπως μπορεί να είναι ορισμένα προβλήματα που ανακύπτουν σε μαζικούς φορείς του κινήματος των εργαζομένων.

Ελένη Μηλιαρονικολάκη,

Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού

της ΚΕ του ΚΚΕ

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ