‘Έντονη ανησυχία για το μέλλον της Καμεράτας εκφράζει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

Με τροπολογία που πέρασε πριν λίγους μήνες το ΥΠΠΟ, απάλλαξε  από την ποινική  ευθύνη, τους υπευθύνους για τη «μαύρη» και απλήρωτη εργασία των μουσικών της Ορχήστρας. Για να χρυσώσει το χάπι στους εργαζόμενους μουσικούς της «Καμεράτα», που ήταν τα θύματα αυτού του τρόπου λειτουργίας, έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους  από αυτούς, να εργασθούν με Σύμβαση Αορίστου Χρόνου σε εποπτευόμενο φορέα του ΥΠΠΟ που θα επιλέξουν με αίτησή τους μέχρι το τέλος Νοέμβρη του 2021.

Το Σωματείο μας τον τελευταίο μήνα με κινητοποιήσεις και πιέσεις στην ηγεσία του ΥΠΠΟ ζητά να κρατηθεί ζωντανή η Ορχήστρα  εντάσσοντας τους μουσικούς της «Καμεράτα» σε ένα νέο σχήμα, που θα συνεχίσει το πολύ σημαντικό έργο της και θα λειτουργεί με αξιοπρεπείς συνθήκες, σύμφωνα με την Πρόταση που καταθέσαμε στο ΥΠΠΟ.

Θεωρούμε αδιανόητο, να σταματήσει την πολύχρονη λειτουργία της, μια Ορχήστρα με αναγνωρισμένο  Καλλιτεχνικό έργο σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Είναι προκλητικό η Κυβέρνηση να μιλά για ανάδειξη του Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού και συγχρόνως ο υπεύθυνος Υφυπουργός να αδιαφορεί για το κλείσιμο μιας Ορχήστρας που έχει συμβάλλει  σε μεγάλο βαθμό, στο σύγχρονο μουσικό πολιτισμό. Είναι προκλητικό η Υπουργός Πολιτισμού να παρακολουθεί χειροκροτώντας την τελευταία συναυλία της «Καμεράτα»   και σήμερα να επιβλέπει την κατάργησή της.

Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΠΟ να σταματήσει να κρύβεται και να κρατήσει με Υπουργική παρέμβαση τους εργαζόμενους της «Καμεράτα» σε ένα νέο, διάδοχο Καλλιτεχνικό οργανισμό, που θα στελεχωθεί και με νέες προσλήψεις μουσικών με σταθερές εργασιακές σχέσεις. Αντίστοιχα ζητάμε να γίνει το ίδιο με τους μουσικούς της «Ορχήστρας των Χρωμάτων» και της ΚΟΕΜ.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλης Παρασκευόπουλος                    Κώστας Σταυρόπουλος

«Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος» pmu@pmu.gr

Σαπφούς 10 – Αθήνα, 210.3213694, 210.3215246

Ιστοσελίδα: www.pmu.gr/ – Facebook : https://www.facebook.com/pmu.gr

30/11/2021

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ