tools.otenet.gr

Έλληνες σολίστ στο Μέγαρο Τρίο El Greco

Μια συναρπαστική συναυλία που αναζητά κρυφές συνάφειες

ανάμεσα στη μουσική του Johannes Brahms, του Antonín Dvořák

και του Arno Babadjanian

Φαίδων Μηλιάδης | βιολί

Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος | βιολοντσέλο

Αλεξία Μουζά | πιάνο

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου | 20:30

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Η προπώληση έχει αρχίσει

Τρεις νεαροί μουσικοί με λαμπρή καλλιτεχνική πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πολυβραβευμένοι, περιζήτητοι και ενθουσιώδεις δεξιοτέχνες με διεθνείς σολιστικές εμφανίσεις, αλλά και με αξιοζήλευτες συνεργασίες με γνωστές ορχήστρες. Ο βιολονίστας Φαίδων Μηλιάδης, ο τσελίστας Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος και η πιανίστα Αλεξία Μουζά επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ‒αυτή τη φορά ως TrioEl Greco‒ για μία και μοναδική συναυλία την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ. Σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, θα επιχειρήσουν να αναδείξουν λιγότερο γνωστές πλευρές του ρεπερτορίου για τρίο με πιάνο και να αναζητήσουν κρυφές συνάφειες και απρόσμενες ομοιότητες ανάμεσα στον γερμανικό ρομαντισμό του Johannes Brahms [Γιοχάννες Μπραμς], στο τσεχικό ιδίωμα του Antonín Dvořák [Αντονίν Ντβόρζακ] και στο ατμοσφαιρικό ύφος του Αρμένιου ArnoBabadjanian [Άρνο Μπαμπατζανιάν]. Παρότι οι τρεις συνθέτες μοιάζουν ετερόκλητοι, οι δημιουργίες τους για τον συγκεκριμένο συνδυασμό οργάνων έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την ειλικρινή και γεμάτη πάθος διαδραστική σχέση ανάμεσα στο βιολί, το βιολοντσέλο και το πιάνο. Στη συναυλία του Τrio El Greco θα ακουστούν: το Τρίο με πιάνο αρ. 3 σε φα ελάσσονα του Dvořák, το Τρίο με πιάνο αρ. 3 σε ντο ελάσσονα τουBrahms και το Τρίο με πιάνο σε φα δίεση ελάσσονα του Babadjanian.

Η προπώληση έχει αρχίσει.

Το Τρίο Εl Greco…

σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2016. Οι τακτικές εμφανίσεις του σε σκηνές όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ωδείο Αθηνών, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, αλλά και σε εναλλακτικούς χώρους συναυλιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, το έχουν αναδείξει σε ένα από τα πιο ενεργά σχήματα μουσικής δωματίου της χώρας. Ο στόχος για μια ιστορικά ενημερωμένη ερμηνεία οδήγησε το Τρίο El Greco να ασχοληθεί εις βάθος με το πρώιμο έργο του Beethoven και να ερμηνεύσει στο σύνολό του το έργο 1 του συνθέτη. Με αφορμή αυτή την εμφάνιση, γράφτηκε στο περιοδικό «Οδός Πανός»: «Η ερμηνεία τους ξεδίπλωσε τον αρμονικό πλούτο των έργων και ανέδειξε τους μουσικούς διαλόγους με ελεγχόμενη ένταση και διάφανο ήχο. Η ομοιογένεια του ήχου, που δεν είναι δεδομένη στα σύνολα μουσικής δωματίου, αποτελεί για το Τρίο Εl Greco μια κατάκτηση.» Το 2018, το Τρίο συμμετείχε στο αφιέρωμα στον Γιώργο Τσοντάκη που έγινε στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Θεοχαράκη, όπου ερμήνευσε έργα του έλληνα συνθέτη, ενώ το καλοκαίρι του 2019 συμμετείχε στο 14ο Θερινό Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Κουβέιτ. Το 2020, τα μέλη του σχήματος εκπροσώπησαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνώνστον κύκλο διαδικτυακών συναυλιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (EuropeanConcert Hall OrganisationECHO) και παρουσίασαν σειρά συναυλιών σε αρχαιολογικούς χώρους εντός και εκτός Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού.

Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της σεζόν 2023-2024, το κοινό θα έχει ακόμη την ευκαιρία να παρακολουθήσει συναυλίες με την κιθαρίστα Έλενα Παπανδρέου (24.10), τον βιολοντσελίστα Κωνσταντίνο Σφέτσα και τον πιανίστα Στέφανο Θωμόπουλο (31.10), τη σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου και την πιανίστα Χαρά Ιακωβίδου (27.11), τις σολίστ του πιάνου Νέλλη Σεμιτέκολο και Λίλια Μπογιατζίεβα (06.12) καθώς και με τους Ιάσωνα Κεραμίδη (βιολί), Benedict Klöckner [Μπένεντικτ Κλαίκνερ] (βιολοντσέλο) και Απόστολο Παληό (11.12, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Έτους Ραχμάνινοφ).

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 12 € 18 €

Eισιτήρια

210 72 82 333

www.megaron.gr

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ