Έφυγαν οι ηθοποιοί, Φούλης Μπουντούρογλου και Σοφία Μιχοπούλου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Φούλη Μπουντούρογλου, ενός αγαπημένου ηθοποιού με μακρόχρονη και αξιόλογη πορεία στο θέατρο. Ο Φούλης Μπουντούρογλου, ένας άξιος ηθοποιός της γενιάς του, κατά τη μακρόχρονη καλλιτεχνική του πορεία, υπηρέτησε πιστά το θέατρο με το ταλέντο, τη σεμνότητα, την ευγένεια και το ήθος του. Πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, σκηνοθέτησε και δίδαξε την υποκριτική τέχνη.

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Κ. Χαρατσάρη, συνεργάστηκε με το Θεατρικό́ Εργαστήρι Θεσσαλονίκης, το Καφεθέατρο- Θεατρική́ διαδρομή́, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το ΚΘΒΕ. Δίδαξε στο Τμήμα Θέατρου του ΑΠΘ, στη Δραματική́ Σχολή́ Α. Βουτσινάς και στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

Φίλοι και συγγενείς θα τον αποχαιράτησαν χθες (03/01) στα κοιμητήρια Θέρμης (1ο νεκροστάσιο).

Το ΚΘΒΕ «αποχαιρετά» την Σοφία Μιχοπούλου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε μία εβδομάδα θρηνεί και  την απώλεια της Σοφίας Μιχοπούλου, μιας σπουδαίας, αφοσιωμένης στην Τέχνη της, ηθοποιού και δασκάλας υποκριτικής που τίμησε το Θέατρο και το υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια, αφοσίωση, γνώση και μεθοδικότητα.

Η Σοφία Μιχοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και συμμετείχε σε σεμινάρια με τον Tatsumi Hijikata στο Τόκιο και με τον Peter Brook στο Παρίσι. Από το 1958 έως το 1968 συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν. Συνιδρύτρια και βασικό στέλεχος του Θεάτρου Άττις ήταν από το 1985 και επί σειρά ετών σταθερή συνεργάτιδα του Θόδωρου Τερζόπουλου, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους. Συνεργάστηκε επίσης με το Δραματικό Κέντρο Βιέννης για μεγάλο διάστημα πραγματοποιώντας εκεί σεμινάρια και παραστάσεις, με το Εθνικό Θέατρο και άλλους θεατρικούς οργανισμούς.

Σημαντική ήταν και η εκπαιδευτική της δράση  με σεμινάρια στη Θερινή Ακαδημία και Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος και αλλού, στη Μαδρίτη, Μέριδα, στα Κανάρια νησιά (Πανεπιστήμιο Tenerrife), στη Δραματική Σχολή του Buenos Aires, στο Βέλγιο, Γάνδη και στη Δραματική Σχολή Αμβέρσας με θέμα: «Εκπαίδευση και προετοιμασία του ηθοποιού – Νόμος των αντιθέτων – Ειδικές ασκήσεις για την κατάκτηση μέσα απ’ όλα τα σημεία του σώματος και της φωνής, των πηγών ενέργειας, την αρμονία ανάμεσα στο λόγο και τη σωματικότητα. Έως τη Διονυσιακή και Απολλώνια διάσταση, που βρίσκει την υπέρτατη μορφή της στο μεγάλο για τον ηθοποιό σχολείο και δάσκαλο την Αρχαία Ελληνική Τραγωδία».

Οι συνεργασίες της Σοφίας Μιχοπούλου με το ΚΘΒΕ είναι οι εξής:

  • «Μια πνοή λουλουδιών» του Τζαίμς Σώντερς Τζαίημς.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης (1972)

  • «Ο άνθρωπος, το κτήνος και η αρετή» του Λουίτζι Πιραντέλλο. Σκηνοθεσία: Πάνος / Χαρίτογλου Πάνος (1973)
  • Θεατρικό Εργαστήριο του Κ.Θ.Β.Ε. – Α’ φάση – (2007) Masterclass
  • «Η Φιλονικία» του Μαριβώ – «Καθαροί, πια» της Σάρα Κέην: μία παράλληλη ανάγνωση / Μαριβώ, Κέιν Σάρα Κέιν.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος ((2007) Masterclass

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ