Unknown

Παρουσιάζοντας το CALLAS IMPRINT: A CENTENNIAL BIOGRAPHY (Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Δεκεμβρίου 2023)

Παρουσιάζοντας το CALLAS IMPRINT: A CENTENNIAL BIOGRAPHY

(Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Δεκεμβρίου 2023)

ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Ζήστε δίπλα δίπλα με τη μεγαλύτερη σταρ της Όπερας του κόσμου: Μαρία Κάλλας

«Αν αγαπάς τη μουσική αληθινά, μπορείς μόνο να νιώθεις ταπεινός μπροστά στις άπειρες δυνατότητές της και να αναγνωρίσεις τους περιορισμούς σου στο να την υπηρετείς – ίσως με το κόστος να μην γνωρίσεις ποτέ κάποια διαρκή, σταθερή ευτυχία». — Μαρία Κάλλας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 14 Νοεμβρίου 2023 — Ένα βιβλίο 12 χρόνια στα σκαριά, The Callas Imprint: A Centennial Biography είναι ένα ογκώδες έργο αγάπης που αντιπαραθέτει τις επί σκηνής και εκτός σκηνής πρόσωπα του λυρικού αινίγματος της όπερας Μαρία Κάλλας — ανοίγοντας ένα παράθυρο στο η συγκεχυμένη διπλή ζωή όλων των ερμηνευτών ενώ απεικόνιζε την Κάλλας όπως ήταν στην πραγματικότητα: μια συγγενική φιγούρα που έπρεπε να ισορροπήσει την πραγματική ζωή με τη δημιουργία μιας αγχωτικής αλλά εξαιρετικής τέχνης.

Η συγγραφέας Sophia Lambton, μια αξιοσέβαστη κριτικός κλασικής μουσικής, εξόρυξε 3.395 πηγές που εκτείνονται σε 80 χρόνια και 21 χώρες (συμπεριλαμβανομένων της αλληλογραφίας και των αρχειακών εγγράφων που δεν έχουν ξαναδεί) για να καταδείξει την πολυπλοκότητα της Κάλλας και τα αμέτρητα ταλέντα της. Με αυτόν τον τρόπο, ο Λάμπτον κλείνει τις αυτο-αντιφάσεις, τις αυτοπεριγραφές, τις στάσεις και τις συνήθειες της Κάλλας, όπως κανείς πριν και με ενσυναίσθηση.

Το βιβλίο περιλαμβάνει μη δημοσιευμένες επιστολές μεταξύ της Κάλλας και του μάνατζέρ της, καθώς και σημειώσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών τους για να αποκαλύψουν τις εσωτερικές λειτουργίες της σοπράνο από το 1953 έως τον θάνατό της το 1977. Περιλαμβάνονται επίσης επιστολές μεταξύ της Κάλλας και του δικηγόρου της για το νόμιμο χωρισμό. μηνύματα μεταξύ του τραγουδιστή και των μαέστρων και των καλλιτεχνικών διευθυντών. και νέες συνεντεύξεις με όσους γνώριζαν την Κάλλας — όλες αυτές ενισχύουν τη συγγραφική συνεισφορά της Κάλλας στον κόσμο της όπερας.

Τελικά, το The Callas Imprint κάνει τη Μαρία Κάλλας σε έναν συγγενή άνθρωπο. Είναι ένα καλλιτεχνικό ταξίδι στον βραχώδη 20ο αιώνα από τα μάτια μιας αμίμητης ιδιοφυΐας.

«Σαγηνευτική, κακία και νικητής, βασίλισσα και σκλάβα, η Κάλλας είναι μια γκαλερί από μορφές που θα σκότωναν οι οργανοπαίκτες για να σχεδιάσουν… φτιαγμένες από μια φωνή». — Σοφία Λάμπτον

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Sophia Lambton έγινε επαγγελματίας κριτικός κλασικής μουσικής σε ηλικία 17 ετών, όταν άρχισε να γράφει για το Musical Opinion, το παλαιότερο μουσικό περιοδικό της Βρετανίας. Έκτοτε έχει συνεισφέρει στο The Guardian, το Bachtrack, το musicOMH, το BroadwayWorld, το BBC Music Magazine και το OperaWire και έχει πραγματοποιήσει έρευνα όπερας σε όλο τον κόσμο για το The Callas Imprint: A Centennial Biography, την πλούσια λεπτομερή αφήγηση της Μαρίας Κάλλας που δημοσιεύτηκε για να συμπίπτει με αυτήν. 100α γενέθλια τον Δεκέμβριο του 2023.

Το Crepuscular Musings, το πολιτιστικό Substack του Lambton (sophialambton.substack.com), παρέχει ζωντανές εξερευνήσεις της τηλεόρασης και του κινηματογράφου μαζί με κριτικές για όπερες, συναυλίες και ρεσιτάλ. Το The Crooked Little Pieces είναι το πρώτο της λογοτεχνικό έπος. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο δεύτερο της. Ζει στο Λονδίνο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.thecrepuscularpress.com ή συνδεθείτε με τον συγγραφέα στο Instagram, το Facebook, το TikTok, το LinkedIn και το Pinterest στο @thecrepuscularpress. COSMOTE Webmail :: Παρουσιάζοντας το CALLAS IMPRINT: A CENTENNIAL BIOGRAPHY (Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Δεκεμβρίου 2023)ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Ζήστε δίπλα δίπλα με τη μεγαλύτερη σταρ της Όπερας του κόσμου: Μαρία Κάλλας «Αν αγαπάς τη μουσική αληθινά, μπορείς μόνο να νιώθεις ταπεινός μπροστά στις άπειρες δυνατότητές της και να αναγνωρίσεις τους περιορισμούς σου στο να την υπηρετείς – ίσως με το κόστος να μην γνωρίσεις ποτέ κάποια διαρκή, σταθερή ευτυχία». — Μαρία Κάλλας ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 14 Νοεμβρίου 2023 — Ένα βιβλίο 12 χρόνια στα σκαριά, The Callas Imprint: A Centennial Biography είναι ένα ογκώδες έργο αγάπης που αντιπαραθέτει τις επί σκηνής και εκτός σκηνής πρόσωπα του λυρικού αινίγματος της όπερας Μαρία Κάλλας — ανοίγοντας ένα παράθυρο στο η συγκεχυμένη διπλή ζωή όλων των ερμηνευτών ενώ απεικόνιζε την Κάλλας όπως ήταν στην πραγματικότητα: μια συγγενική φιγούρα που έπρεπε να ισορροπήσει την πραγματική ζωή με τη δημιουργία μιας αγχωτικής αλλά εξαιρετικής τέχνης. Η συγγραφέας Sophia Lambton, μια αξιοσέβαστη κριτικός κλασικής μουσικής, εξόρυξε 3.395 πηγές που εκτείνονται σε 80 χρόνια και 21 χώρες (συμπεριλαμβανομένων της αλληλογραφίας και των αρχειακών εγγράφων που δεν έχουν ξαναδεί) για να καταδείξει την πολυπλοκότητα της Κάλλας και τα αμέτρητα ταλέντα της. Με αυτόν τον τρόπο, ο Λάμπτον κλείνει τις αυτο-αντιφάσεις, τις αυτοπεριγραφές, τις στάσεις και τις συνήθειες της Κάλλας, όπως κανείς πριν και με ενσυναίσθηση. Το βιβλίο περιλαμβάνει μη δημοσιευμένες επιστολές μεταξύ της Κάλλας και του μάνατζέρ της, καθώς και σημειώσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών τους για να αποκαλύψουν τις εσωτερικές λειτουργίες της σοπράνο από το 1953 έως τον θάνατό της το 1977. Περιλαμβάνονται επίσης επιστολές μεταξύ της Κάλλας και του δικηγόρου της για το νόμιμο χωρισμό. μηνύματα μεταξύ του τραγουδιστή και των μαέστρων και των καλλιτεχνικών διευθυντών. και νέες συνεντεύξεις με όσους γνώριζαν την Κάλλας — όλες αυτές ενισχύουν τη συγγραφική συνεισφορά της Κάλλας στον κόσμο της όπερας. Τελικά, το The Callas Imprint κάνει τη Μαρία Κάλλας σε έναν συγγενή άνθρωπο. Είναι ένα καλλιτεχνικό ταξίδι στον βραχώδη 20ο αιώνα από τα μάτια μιας αμίμητης ιδιοφυΐας.

«Σαγηνευτική, κακία και νικητής, βασίλισσα και σκλάβα, η Κάλλας είναι μια γκαλερί από μορφές που θα σκότωναν οι οργανοπαίκτες για να σχεδιάσουν… φτιαγμένες από μια φωνή». — Σοφία Λάμπτον Σχετικά με τον ΣυγγραφέαΗ Sophia Lambton έγινε επαγγελματίας κριτικός κλασικής μουσικής σε ηλικία 17 ετών, όταν άρχισε να γράφει για το Musical Opinion, το παλαιότερο μουσικό περιοδικό της Βρετανίας. Έκτοτε έχει συνεισφέρει στο The Guardian, το Bachtrack, το musicOMH, το BroadwayWorld, το BBC Music Magazine και το OperaWire και έχει πραγματοποιήσει έρευνα όπερας σε όλο τον κόσμο για το The Callas Imprint: A Centennial Biography, την πλούσια λεπτομερή αφήγηση της Μαρίας Κάλλας που δημοσιεύτηκε για να συμπίπτει με αυτήν. 100α γενέθλια τον Δεκέμβριο του 2023. Το Crepuscular Musings, το πολιτιστικό Substack του Lambton (sophialambton.substack.com), παρέχει ζωντανές εξερευνήσεις της τηλεόρασης και του κινηματογράφου μαζί με κριτικές για όπερες, συναυλίες και ρεσιτάλ. Το The Crooked Little Pieces είναι το πρώτο της λογοτεχνικό έπος. Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο δεύτερο της. Ζει στο Λονδίνο.Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.thecrepuscularpress.com ή συνδεθείτε με τον συγγραφέα στο Instagram, το Facebook, το TikTok, το LinkedIn και το Pinterest στο @thecrepuscularpress.

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ