tools.otenet.gr

Beethoven 2020 Titos Gouvelis recitlal pianou_21-Okt-2020

Oι «Παραλλαγές Diabelli»

του Ludwig van Beethoven

με τον Τίτο Γουβέλη στο πιάνο

Συνεχίζονται οι επετειακές εκδηλώσεις του κύκλου Beethoven 2020,

με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων

από τη γέννηση του σπουδαίου γερμανού μουσουργού

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου | 20:30

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

«Στη μουσική του Beethoven ο ονειροπόλος αναγνωρίζει τα όνειρά του…» είχε πει ο μεγάλος Victor Hugoγια τον μέγιστο γερμανό μουσουργό. Σε αυτό ονειρικό σύμπαν αυτής της κορυφαίας μορφής της μουσικής θα μας παρασύρει ο διακεκριμένος πιανίστας Τίτος Γουβέλης στο ρεσιτάλ του την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Με αφορμή το Έτος Beethoven και τη συμπλήρωση 250 χρόνων, το 2020, από τη γέννηση τουσπουδαίου συνθέτη (1770 1827), ο Τίτος Γουβέλης προσεγγίζει ένα από τα δυσκολότερα και πιο τολμηρά έργα της πιανιστικής φιλολογίας, τις 33 Παραλλαγές πάνω σε ένα βαλς του Anton Diabelli, ένα από τα αρτιότερα δείγματα της συνθετικής δεινότητας του Beethoven, ο οποίος είχε την ικανότητα να μεταμορφώνει τις απλές –και ενίοτε τετριμμένες– μελωδίες σε διαχρονικά αριστουργήματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις Επτά Μπαγκατέλες, από τα λιτά θέματα της οποίας ο συνθέτης δημιουργεί τα μικρά κομψοτεχνήματα που θα ακουστούν την ίδια βραδιά στο Μέγαρο από τον Τίτο Γουβέλη. Στο πρόγραμμά του και ένα έργο του JohnCorigliano, κορυφαίου δημιουργού του 20ού αιώνα, η Φαντασία πάνω σε ένα οστινάτο. Πρόκειται για έναν φόρο τιμής του διάσημου αμερικανού συνθέτη στον Beethoven, βασίζεται στο ρυθμικό μοτίβο από τοAllegretto της Έβδομης Συμφωνίας του μεγάλου κλασικού.

Ο Tίτος Γουβέλης…

σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών, στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου και στη Βασιλική Ακαδημία της Γλασκώβης με τους Άρη Γαρουφαλή, Peter Katin και Fali Pavri αντίστοιχα, ενώ μελέτησε για χρόνια με τον Dominique Merlet (πιάνο) και τον Nicolas Kynaston (εκκλησιαστικό όργανο). Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς καθώς και το βραβείο «Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών. Ως σολίστ έχει συμπράξει, μεταξύ άλλων, με τη Βασιλική Εθνική Ορχήστρα της Σκωτίας, τη Βασιλική Συμφωνική Ορχήστρα της Μπανγκόκ, την Κρατική Ορχήστρα της Τρανσυλβανίας, τις Κρατικές και Δημοτικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα–Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, συνεργαζόμενος με διακεκριμένους αρχιμουσικούς (M. Tilkin, Ch. Poppen, E.Tabakov, A. Ertüngealp, Β. Φιδετζή, Β. Χριστόπουλο, Γ. Πέτρου κ.ά.). Δίνει τακτικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Νότιο Κορέα, Νιγηρία και Κύπρο). Από τις σταθερές και πολύχρονες μουσικές του συνεργασίες ξεχωρίζουν αυτές με τον βιολοντσελίστα Άγγελο Λιακάκη, με τον πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο και με την υψίφωνο Μάιρα Μηλολιδάκη. Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και παραδίδει συχνά σεμινάρια ανά την Ελλάδα. Είναι συντάκτης των έντυπων προγραμμάτων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ενώ κείμενά του αξιοποιούνται συχνά σε έντυπα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Φεστιβάλ Αθηνών.

Τιμές εισιτηρίων

7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 10 € 15 €

Το πρόγραμμα είναι πιθανόν να τροποποιηθεί λόγω υγειονομικών κανονισμών.

Ενημερωθείτε για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα, στα μέτρα προστασίας και

στις οδηγίες σχετικά με την προσέλευσή σας στο megaron.gr.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ακολουθεί τις πλέον ενημερωμένες

οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία του κοινού και των εργαζομένων του.

Eισιτήρια

2 10 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

Χορηγοί επικοινωνίας

GALAXY 92 AΘΗΝΑ 9.84 CULTURENOW.GR MONOPOLI.GR NEWSBEAST.GR 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ