Άσκοπος μετακίνηση η συμμετοχή σε συλλαλητήριο!

Συνέβη και αυτό διαβάστε το!

 «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» Σαπφούς 10 – Αθήνα

Τηλ.Επικοινωνίας : 210.3213694, 210.3215246, φαξ : 210.3240827

Ιστοσελίδαwww.pmu.gr/ – Facebook :   https://www.facebook.com/pmu.gr

e-mail : pmu@pmu.gr

12/3/2021

Αρ. Πρωτ. 2012

Προς την Άμεση Δράση Αττικής

Τμήμα Παραβάσεων

Με το παρόν ζητούμε από την υπηρεσία σας την ανάκληση του προστίμου που επέβαλλε στον συνάδελφο μας Χ. Σ. την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.30 για άσκοπη μετακίνηση. 

Ο συνάδελφος μας κατευθυνόταν προς την συγκέντρωση διαμαρτυρίας την οποία συνδιοργανώναμε μαζί με άλλα Καλλιτεχνικά Σωματεία και η οποία πραγματοποιούταν εκείνη την ώρα έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού. Τα αστυνομικά όργανα που τον σταμάτησαν για έλεγχο είχαν σαφώς γνώση της πρόθεσης του συναδέλφου να συμμετάσχει στην κινητοποίηση, καθώς τον σταμάτησαν καθοδόν προς αυτή, λίγα μέτρα πριν φτάσει και επιπλέον όταν ρωτήθηκε δήλωσε και τον προορισμό του. Στο παραπάνω συνηγορούν δυο ακόμα συνάδελφοι οι οποίοι μετέβαιναν μαζί του στον τόπο συνάθροισης, ελέγχθηκαν και τους επιβλήθηκε το ίδιο πρόστιμο για τον ίδιο λόγο. 

Θεωρούμε απαράδεκτη την επιβολή προστίμου σε εργαζόμενο ο οποίος άσκησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθε και μάλιστα σε δημόσια συνάθροιση η οποία αφορούσε την διεκδίκηση μέτρων στήριξης για τους εργαζόμενους στον Πολιτισμό, και κατά συνέπεια τον αφορούσε άμεσα. Πολύ περισσότερο που η διαμαρτυρία γίνεται ακριβώς επειδή με ευθύνη της πολιτείας το σύνολο των εργαζόμενων του πολιτισμού βρίσκεται επί 1 χρόνο χωρίς ουσιαστική στήριξη.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε από την υπηρεσία σας την ανάκληση του εν λόγω προστίμου ως αδίκου και στερούμενου νομιμότητας. 

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου

Ο Γενικός Γραμματέας

Σταυρόπουλος Κωνσταντίνος

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ