tools-1.otenet.gr

Aπάντηση της ΕΤΕ στην 26-2-2021 επιστολή του ΟΣΔ ”Ερατώ” προς τα μέλη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 26-2-2021 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΣΔ «ΕΡΑΤΩ» ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ.

Η δικαιοσύνη δεν μίλησε ακόμα…
Επιχαίρει η διοίκηση του συνεταιρισμού συγγενικών δικαιωμάτων των τραγουδιστών «ΕΡΑΤΩ» γιατί δήθεν δικαιώθηκε δικαστικά.
Αβάσιμοι οι πανηγυρισμοί!
Καμία από τις δύο δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν δεν εξέτασε ούτε στο ελάχιστο την ουσία της υπόθεσης.
Στη μία περίπτωση της ανακοπής, παρέπεμψε το Μονομελές Πρωτοδικείο την υπόθεση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, δίχως καμία κρίση για το αν καλώς ή κακώς έγιναν οι εκλογές του συνεταιρισμού, αν υπήρξαν τυπικά ή άλλα προβλήματα στη γενική συνέλευση που τροποποίησε το καταστατικό του, ούτε τέλος εάν επικυρώθηκε νόμιμα αυτό το καταστατικό που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο.
Άρα η υπόθεση εκκρεμεί, οι δικηγόροι το λένε «εκκρεμοδικία» και δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτε επί του θέματος ούτε καν σε πρώτο βαθμό!
Αλλά και στην δεύτερη περίπτωση, της αγωγής που έγινε στο πρωτοδικείο, πάλι δεν κρίθηκε απολύτως τίποτα από όσα έκανε ο συνεταιρισμός ότι ήταν νόμιμο. Απλά το δικαστήριο εκτίμησε ότι έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία στην αγωγή και αυτά μπορεί να προστεθούν με νέα αγωγή και να επανεξεταστεί η υπόθεση από την αρχή.
Κέρδισε κάτι ο συνεταιρισμός από αυτά;
Ναι κέρδισε χρόνο, τίποτε άλλο, ούτε καν τις εντυπώσεις!
Κέρδισαν κάτι τα μέλη του συνεταιρισμού;
Όχι τα μέλη του συνεταιρισμού δεν κέρδισαν απολύτως τίποτε!
Οι «επωφελούμενοι» δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα, εκτός από το να πάρουν κάποια ευτελή ποσά.
Τα απλά μέλη με τη μία ψήφο παραμένουν δίχως καθοριστική συμμετοχή, αφού τα μέλη με τις πέντε και τις τρεις ψήφους, μπορούν άνετα να πάρουν τις αποφάσεις της αρεσκείας τους, όταν και όποτε γίνει γενική συνέλευση.

Τέλος ούτε και ο οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας εξέτασε στην ουσία τις ενέργειες της διοίκησης του συνεταιρισμού. Για τις εκλογές του, παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη και τα δικαστήρια και σε ό,τι αφορά την επιστολή του προέδρου της εφορευτικής επιτροπής, που αρνήθηκε να υπογράψει το πρακτικό των αρχαιρεσιών και με την επιστολή αυτή κατάγγειλε πολύ σοβαρές παραβάσεις, ο ΟΠΙ δεν εξέτασε αν έγιναν ή δεν έγιναν οι καταγγελλόμενες παραβάσεις.
Ποτέ και πουθενά δεν αναγνωρίστηκε ότι οι εκλογές έγιναν με το σωστό τρόπο ή ότι οι εξουσιοδοτήσεις και η ηλεκτρονική ψηφοφορία έγιναν κατά τρόπο που δεν εγείρει αμφισβητήσεις και εύλογες επιφυλάξεις.
Τέλος ακόμη αναμένεται από την κυρία υπουργό πολιτισμού μία απάντηση για το αν επιτέλους οι υποτιθέμενοι και καλούμενοι «επωφελούμενοι» πρέπει ή δεν πρέπει να έχουν υποχρεωτικά πλήρη δικαιώματα μέλους με τουλάχιστον μία ψήφο.-
Σε ό,τι αφορά τις αναφορές των βουλευτών στη Βουλή για τα θέματα των συγγενικών μας δικαιωμάτων αφενός από το αρμόδιο γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλλε τη σχετική αναφορά κ.Πάνου Σκουρολιάκου μας ενημέρωσαν ότι ουδεμία υπαναχώρηση υπάρχει επί του θέματος από μεριάς τους, ενώ από το ΜΕΡΑ 25 στην εξώδικη επιστολή του κ. Κλέωνα Γρηγοριάδη προς την «Ερατώ» πουθενά δεν αναφέρεται ότι η ΕΤΕ και οι εκπρόσωποί της προέβησαν σε οποιαδήποτε συκοφαντική πληροφόρηση.
Η διοίκηση του ο.σ.δ. «Ερατώ» προσπάθησε να αποσπάσει και προκατασκευασμένες δηλώσεις εναντίον των μελών του Δ.Σ. της ΕΤΕ και από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και τον εκδότη του ηλεκτρονικού περιοδικού «Πάλκο» και συνάδελφο Γιάννη Μητρόπουλο, αλλά απέτυχε.
Για το ΔΣ της ΕΤΕ
Ο Πρόεδρος Κώστας Σκόνδρας.
Ο Γ.Γραμματέας: Γιώργος Υδραίος.

ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
3ης Σεπτεμβρίου18, 2ος όροφος, γραφείο 3
T.K.10431, Αθήνα. Τηλ.: 210/8238335.
FAX: 210/8238335 E-mail:ete@otenet.gr

Αθήνα, 03-03-2021

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ