Διαφάνεια1

Ανακοίνωση της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος για τη διασπαστική δράση του ΟΣΔ ”Ερατώ”

page1image3401915120

ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 3ης Σεπτεμβρίου 18, 2ος , γραφείο 3 T.K.10431, Αθήνα. Τηλ.:210/8238335. FAX: 210/8238335 E-mail:ete@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Τ.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Ο.Σ.Δ. «ΕΡΑΤΩ»

Λάκης Χαλκιάς, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς σε συνέντευξη Τύπου ως ΔΣ της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος

Το τελευταίο διάστημα, εμφανίζονται μέλη της διοίκησης του Ο.Σ.Δ. ΕΡΑΤΩ, ισχυριζόμενα ότι δήθεν κάνουν ενέργειες για θέματα που σχετίζονται με την επιδότησής μας εξ αιτίας της απώλειας εισοδήματος που εφιστάμεθα λόγω των κυβερνητικών μέτρων περιορισμού της διάδοσης του COVID-19.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η διοίκηση του Ερατώ κάνει πράγματι κάποιες ενέργειες και τι ενέργειες κάνει για το θέμα αυτό.

Ωστόσο είναι φανερό ότι αυτά τα μέλη της διοίκησης του Ερατώ στην πραγματικότητα οικειοποιούνται ή επιχειρούν να οικειοποιηθούν συνδικαλιστικό ρόλο που ούτε έχουν ούτε τους ανέθεσε κάνεις να αναλάβουν. Διαπιστώνεται έτσι ότι εκείνοι οι οποίοι επιχείρησαν να διασπάσουν, με τρόπο εντελώς ανορθόδοξο, το ιστορικό σωματείο της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος διέπραξαν τεράστιο λάθος, αφού για λόγους που δεν επιθυμούμε να χαρακτηρίσουμε διέσπασαν σε μια κρίσιμη στιγμή το ιστορικό σωματείο της ΕΤΕ δημιουργώντας ένα σωματείο φάντασμα.

Από ΔΣ της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος Χαράλαμπος Γαργανουράκης, (άγνωστη) Βασίλης Πάτσιος, Αγνή, Π. Περράκης, Μάκης Κιάμος, Κώστας Σκόνδρας

Είναι φανερό ότι τα άτομα αυτά δεν έχουν την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση να προβαίνουν σε ενέργειες οι οποίες μπορεί και να βλάπτουν τη διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας κινούμενα στο σκοτάδι από την πίσω πόρτα των θεσμών που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης της κατάστασης οικονομικής ασφυξίας, που έχει δημιουργηθεί.

Τουναντίον η κίνηση αυτή αποδεικνύει την ένδεια προσφοράς του ΟΣΔ ΕΡΑΤΩ, προς τους τραγουδιστές μέλη του Ερατώ, οι οποίοι αδυνατούν να εργαστούν λόγω των γνωστών μέτρων και φυσικά δεν είναι δυνατόν να αναπληρώσουν την απώλεια των εισοδημάτων τους από τα ελάχιστα, που διανέμει η Ερατώ. Αν πράγματι τα μέλη της διοίκησης του Ερατώ θέλουν να προσφέρουν κάτι στους τραγουδιστές σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα πρέπει:

Τάκης Αντωνιάδης, Γιώργος Λιναρδάκης, Κώστας Βενετσάνος, Μπάμπης Αντώνιου, η Ζανέτ Καπούγια, Περικλής Περράκης, Βασίλης Πάτσιος, Λιζέτα Νικολάου, Χρήστος Κάλοου, δεν γνωρίζουμε τους άλλους.

αφενός να σταματήσουν οποιαδήποτε πάρα-συνδικαλιστική και διασπαστική ενέργεια χρησιμοποιώντας μάλιστα τη γραμματεία και τα μέσα του Οργανισμού τα οποία ανήκουν σε όλα τα μέλη-συνεταίρους και αφετέρου να μεριμνήσουν και να συνεισφέρουν στον αγώνα της Ένωσης Τραγουδιστών Ελλάδος ώστε να μοιράζονται δικαιότερα τα έσοδα από το συγγενικό δικαίωμα προς τους τραγουδιστές και τους μουσικούς και όχι στους παραγωγούς οι οποίοι εισπράττουν τη μερίδα του λέοντος εις βάρος των καλλιτεχνών. Επίσης να μεριμνήσουν για τη συμπίεση των εξόδων είσπραξης του συγγενικού δικαιώματος δεδομένου ότι τα συνολικά έξοδα είσπραξης και διανομής συγγενικών δικαιωμάτων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 20% επί των εσόδων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΔΡΑΙΟΣ

Για το ΔΣ της ΕΤΕ

 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ