tools.otenet

Αφιέρωμα στο συνθέτη Βαγγέλη Κατσούλη από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αφιέρωμα

στον Βαγγέλη Κατσούλη

Βαγγέλης Κατσούλης | keyboards

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος | τρομπέτα Τάκης Φαραζής | πιάνο Πέτρος Βαρθακούρης | κοντραμπάσο

Αλέξανδρος Δράκος-Κτιστάκης | ντραμς

Πέμπτη 14 Μαρτίου | 20:30 | Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Συμπαραγωγή | Φόρμιγξ‒Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η προπώληση έχει αρχίσει

Την πολυδιάστατη μουσική δημιουργία του Βαγγέλη Κατσούλη αναδεικνύει η συνύπαρξη του γνωστού συνθέτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ., με τον τρομπετίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, τον πιανίστα Τάκη Φαραζή, τον μπασίστα Πέτρο Βαρθακούρη και τον ντράμερ Αλέξανδρο Δράκο-Κτιστάκη. Πέντε καταξιωμένοι μουσικοί, που τους ενώνουν η φιλία και οι κοινές εμπειρίες σε ζωντανές εμφανίσεις και σε δισκογραφικές παραγωγές, συμμετέχουν σε μια υψηλού επιπέδου και σπάνιας αισθητικής συναυλία με καλή «χημεία», στοιχείο απαραίτητο για αυτή τη διαισθητική επικοινωνία που απαιτεί κατ’ εξοχήν η τζαζ. Μια τζαζ ίσως πιο σύνθετη, αν και λιτή, με έναν βαθύτερο αισθητικό και φιλοσοφικό προβληματισμό. Ένα είδος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λόγια τζαζ ή conceptual μουσική.

Η προπώληση έχει αρχίσει.

Links για τη μουσική του Βαγγέλη Κατσούλη:

https://youtu.be/MfCsJNsmsPQ?feature=shared

https://www.youtube.com/watch?v=blOpkhHCYQw

https://youtu.be/m13-oq8Tvu0?feature=shared

H μουσική του Βαγγέλη Κατσούλη έχει παιχτεί σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και Άπω Ανατολή και έχει κυκλοφορήσει από αμερικανικές, βρετανικές, γερμανικές και ολλανδικές δισκογραφικές εταιρείες, αποσπώντας συχνά διακρίσεις που την έφεραν στην κορυφή της σύγχρονης μουσικής παραγωγής. Δεν είναι τυχαίο ότι διακεκριμένοι μουσικοί (Paolo Fresu, Markus Stockhausen, Paul Wertico, Arild Andersen κ.ά.) από διάφορες χώρες έχουν ηχογραφήσει και ερμηνεύσει συνθέσεις του. H δισκογραφία του Βαγγέλη Κατσούλη ξεπερνά τα είκοσι προσωπικά άλμπουμ, με επιπλέον συμμετοχές του ίδιου σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών και με σπάνιες εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η ασυνήθιστα ογκώδης συνθετική παραγωγή του αριθμεί περισσότερα από 350 έργα και εκτείνεται σε ευρύ φάσμα: συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, όπερα, μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, για παραστάσεις χοού και για multimedia performances. O Βαγγέλης Κατσούλης έχει επίσης αποσπάσει βραβείo καλύτερης μουσικής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, είναι αποδέκτης ειδικής χορηγίας από το American Foundation for Performing Arts και έχει διακριθεί στο Διεθνές Βήμα Συνθετών στο Παρίσι.

Στη διάρκεια της συνθετικής του πορείας, έχει περάσει από τη σύγχρονη μουσική πρωτοπορία (avant garde) και την ηλεκτρονική μουσική στον μινιμαλισμό και στην τζαζ, εξερευνώντας συχνά τη συνύπαρξη όλων αυτών των ειδών.

Θεωρεί τον εαυτό του κυρίως συνθέτη και όχι ερμηνευτή-performer, αν και συμμετέχει ενεργά στις συναυλιακές παρουσιάσεις της μουσικής του παίζοντας ο ίδιος keyboards. Για τον λόγο αυτό, οι ζωντανές εμφανίσεις του είναι σχετικά περιορισμένες και σπάνιες. Οι τέσσερις έλληνες τζαζίστες με τους οποίους συμπράττει στη συναυλία του στο Μέγαρο στις 14 Μαρτίου, θα επιδιώξουν να αναπτύξουν επί σκηνής έναν δημιουργικό μουσικό διάλογο ανάμεσα στις δικές του πολυδιάστατες και αφαιρετικές συνθέσεις και σε έργα αγαπημένων του συνθετών: του Μπαχ, του Χαίντελ και του Μπραμς.

Σειρά Γέφυρες

Καλλιτεχνική επιμέλεια, προγραμματισμός | Δημήτρης Μαραγκόπουλος

Συμπαραγωγή | Φόρμιγξ‒Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 12 € 18 €

Eισιτήρια

210 72 82 333

www.megaron.gr

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ