ΡΗΤΑΣ 1

Aφιέρωμα στο Δημήτρη Ρήτα από τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης

«Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» της Νέας Υόρκης, η μεγαλύτερη ελληνόφωνη και συγχρόνως αγγλόφωνη εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής, δημοσίευσε αυτές τις μέρες ένα πολύ τιμητικό αφιέρωμα στον συμπολίτη μας Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλόλογο-συγγραφέα-στιχουργό και Δ/ντή του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας. Το υπογράφει ο εξαίρετος δημοσιογράφος Βασίλης Κουτσίλας, Δ/ντής του γραφείου της εφημερίδας στην Αθήνα, ο οποίος είδε κωμωδίες του και άκουσε πολλά τραγούδια του, σχηματίζοντας προσωπική γνώμη για τον δημιουργό. 

   Είναι μια συνέντευξη-αφιέρωμα, τριών σελίδων, όπου μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις ξετυλίγεται όλη η πολύχρονη και συνεχής δραστηριότητα του Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη στο τραγούδι και στο θέατρο και η προσφορά του ως καθηγητής σε Σχολές της Αεροπορίας, στη Σχολή Νηπιαγωγών Καρδίτσας, σε Γυμνάσια και Λύκεια και ως Προϊστάμενος Πολιτιστικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκ/σης Ν. Καρδίτσας. Το αφιέρωμα φιλοξενεί και φωτογραφίες με σημαντικά πρόσωπα στον χώρο της πολιτικής, όπως με τον Κωστή Στεφανόπουλο, πρ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος προσκάλεσε τον Δημήτρη Ρήτα στο Προεδρικό Μέγαρο και τον συγχάρηκε θερμά για την πολιτιστική, κοινωνική και μορφωτική του προσφορά, τον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο, συνεργάτη του σε πολλά τραγούδια, τον τραγουδιστή Γιάννη Πάριο, με τον οποίο έκαναν μεγάλες επιτυχίες στο τραγούδι, τον ηθοποιό Νίκο Ξανθόπουλο, θαυμαστή της κωμωδίας  του «ο μπάρμπας μου ο Μαχούλιας» που παρακολούθησε  και εντυπωσιάστηκε και φωτογραφίες των συνεργατών του στο θέατρο από παραστάσεις των κωμωδιών του.

   Το αφιέρωμα αυτό είναι μεγάλη τιμή για τον Δημήτρη Ρήτα, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, για τους συνεργάτες του και για όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού που, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, δραστηριοποιούνται αθόρυβα  στην επαρχία και συντελούν στην πολιτιστική της αναβάθμιση και στην αποκέντρωση και τιμή και διαφήμιση στην Αμερική και για την Καρδίτσα.

   Στην Ελλάδα γίνονται συχνά ανάλογα τιμητικά αφιερώματα στον Δημήτρη Ρήτα από εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη-αφιέρωμα στο ίντερνετ πατώντας: www.ekirikas.com Συνέντευξη Δημήτρης Ρήτας.

 Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο αφιέρωμα. 1η:Με το Νίκο Ξανθόπουλο, 2η:Με τον Κωστή Στεφανόπουλο  3η:Γιάννη Πάριο

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ