tools-1.otenet.gr

Δουλικές συμβάσεις τραγουδιστών συνάπτουν δισκογραφικές εταιρείες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΕΤΕ» ΚΑΙ «ΕΥΛΑΛΩΣ» ΕΔΙΣΥΔΕΠΕ (ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

Συνάδελφοι,
Κατόπιν καταγγελιών συναδέλφων μας διαπιστώνουμε πλέον ότι αυτό που φοβόμαστε και υποψιαζόμαστε εδώ και καιρό γίνεται πράξη. Το σχέδιο υφαρπαγής του συγγενικού μας δικαιώματος από δισκογραφικές εταιρίες υλοποιείται μέσα από συμβόλαια που αναγκαστικά υπογράφουν νέοι συνάδελφοι προκειμένου να δισκογραφηθούν και στα οποία καταγράφονται όροι εκχώρησης του συγγενικού τους δικαιώματος προς αυτές, παρ’ότι το συγγενικό δικαίωμα με τη μέχρι τώρα υπόστασή του από το Νόμο υπόκειται σε συλλογική διαχείριση. Προφανώς στο μέλλον θα επιδιωχθεί αλλαγή του Νόμου από τους ενδιαφερόμενους ούτως ώστε οι όροι αυτών των συμβολαίων να υλοποιηθούν μέσω αντίστοιχης μορφής εκδοτών και υποεκδοτών στο συγγενικό δικαίωμα όπως ισχύει στο πνευματικό δικαίωμα. Τα σωματεία ΕΤΕ και ΕΥΛΑΛΩΣ καταγγέλλουν αυτές τις μεθοδεύσεις και καλούν τα μέλη να ενημερώνουν άμεσα τα σωματεία μας για τέτοιες ενέργειες και να μην υπογράφουν κανένα όρο εκχώρησης του συγγενικού τους δικαιώματος στις δισκογραφικές εταιρίες με τις οποίες πρόκειται να συνάψουν συμβάσεις.
Καλούμε τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, το Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος και τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων των καλλιτεχνών «ΑΠΟΛΛΩΝ» και «ΕΡΑΤΩ» να πάρουν θέση επί του θέματος.
Η προάσπιση του συγγενικού μας δικαιώματος μάς αφορά όλους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΤΕ:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΔΡΑΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΥΛΑΛΩΣ:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ