tools.otenet.gr

Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation 2021 με ρεκόρ συμμετοχών!

Streaming  Animegaron

Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης

για ταινία animation 2021

με ρεκόρ συμμετοχών!

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου | 8:30 μ.μ.

Φέτος οι διαγωνιζόμενοι γράφουν μουσική

για την ταινία μικρού μήκους

«Το παραμύθι του νερού» του Νίκου Ραδαίου

Σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ

+ Αγορά Κινουμένων Σχεδίων
Με ένα ρεκόρ 163 συμμετοχών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (Γαλλία, Ιαπωνία, Ιταλία, Περού, Ρωσία κ.ά.) ολοκληρώνεται διαδικτυακά, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ., η τελική φάση του Animegaron, τουΔιεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης για ταινία animation, στο πλαίσιο της σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ, ενός ιδιαίτερα επιτυχημένου θεσμού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που δημιουργεί ελκυστικά κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς, μουσικά είδη και ηλικιακές ομάδες. Η μετάδοση πραγματοποιείται για πρώτη φοράσε streaming με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό, μέσω του site και της σελίδας του Μεγάρου στο fb, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων. Στο πλαίσιο της τελικής φάσης του Animegaron, θα προβληθεί online το φιλμ μικρού μήκους «Το παραμύθι του νερού» του Νίκου Ραδαίου, επενδυμένο μουσικά από δέκα συνθέσεις που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού. Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι νικητές, στους οποίους θα απονεμηθούν τρία βραβεία και δύο διακρίσεις. Η ταινία, «ντυμένη» με τα βραβευμένα σάουντρακ, θα προβληθεί  στο AnimasyrosΔιεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων

Ο σκηνοθέτης και δημιουργός ταινιών animation Νίκος Ραδαίος, που υπογράφει «Το παραμύθι του νερού», είναι εξειδικευμένος στην εμψύχωση της κινούμενης εικόνας και των τρισδιάστατων γραφικών. Ο Ν. Ραδαίος έχει σκηνοθετήσει και υλοποιήσει ταινίες animation μικρού μήκους που προβλήθηκαν ως επίσημες συμμετοχές σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης Animegaron αποτελείται από τη Μαρία Ανεστοπούλου (διευθύντρια του Animasyros Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων), τον ΔημήτρηMαραγκόπουλο (συνθέτης, υπεύθυνος της σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ), τον Δημήτρη Παναγιωτάτο (σκηνοθέτης, διευθυντής Τμήματος Κινηματογράφου New York College), τον Nik Phelps (συνθέτης) και τη Λένα Πλάτωνος (συνθέτις).

Ο Δ. Μαραγκόπουλος, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Αnimegaron, σημειώνει: «Στη φετινή διοργάνωση είναι αληθινά εντυπωσιακό το πώς η ταινία του Νίκου Ραδαίου, παρά τις επαναλαμβανόμενες προβολές της, φωτίζεται και ανανεώνεται διαρκώς μέσα από διαφορετικές μουσικές επενδύσεις.

Νέος βασικός στόχος του Διαγωνισμού είναι η μετατροπή του σε ένα μέσο προβολής ταλαντούχων συνθετών μουσικής για την εικόνα, το οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν όχι μόνο με το κοινό, αλλά και με στελέχη από τον χώρο του θεάματος και του ακροάματος. Έτσι, στη διαδικτυακή μετάδοση της τελικής φάσης του Διαγωνισμού, προσκαλούμε, εκτός από το ευρύ κοινό, τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς παραγωγούς, σκηνοθέτες και κριτικούς. Στο πλαίσιο αυτό, από φέτος εγκαινιάζεται μια μόνιμη πλατφόρμα στο site του Μεγάρου που θα περιλαμβάνει τα 25 σάουντρακ της φετινής διοργάνωσης, με βάση την αξιολόγηση και τη βαθμολογία της επιτροπής.»

Τα ονόματα των 25 δημιουργών που υπογράφουν τα συγκεκριμένα σάουντρακ θα ανακοινωθούν στο streaming του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου.

Παρακολουθήστε τη μετάδοση της τελικής φάσης του Animegaron από ιστοσελίδες του ΜΜΑ και του ΥΥΠΟΑ:


https://www.megaron.gr/event/animegaron-streaming/

https://www.megaron.gr/en/event/animegaron-streaming-2/

https://digitalculture.gov.gr/

Ή από το fb του Μεγάρου:

https://www.facebook.com/megaron.gr

Θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις πλατφόρμες για 48 ώρες.

Όλες οι αναμεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ(diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ.

Πληροφορίες

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://digitalculture.gov.gr/ā

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ