Πρωτοχρονιά με άρωμα Βιέννης. Ένα λαμπερό καλωσόρισμα για την καινούργια χρονιά με βαλς, πόλκες και μαζούρκες από τη Βιέννη! Οι μουσικοί της Καμεράτας, Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 4 Ιανουαρίου 2018/20:30.

Πέντε νέες συναυλίες από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2020 στο Μέγαρο

Με πέντε συναυλίες από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2020 συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο κορυφαίος μαέστρος Γιώργος Πέτρου.

Πρωτοχρονιά με άρωμα Βιέννης. Ένα λαμπερό καλωσόρισμα για την καινούργια χρονιά με βαλς, πόλκες και μαζούρκες από τη Βιέννη! Οι μουσικοί της Καμεράτας, Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 4 Ιανουαρίου 2018/20:30.

H προπώληση για όλες συναυλίες των Μουσικών της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής αρχίζει τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Το αγαπημένο αθηναϊκό σύνολo, που διαπρέπει στο εξωτερικό ως Armonia Atenea, υποδέχεται τον Ιανουάριο του 2020 –έτος εορτασμού των 250 χρόνων από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν– με μια βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο γερμανό μουσουργό αλλά και στον μεγάλο αυστριακό ομότεχνό του Φραντς Σούμπερτ. 

Τον Φεβρουάριο έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο εμφανίσεις: η συναυλιακή παρουσίαση υπό τον Γιώργο Πέτρου, του Κουρέα της Σεβίλλης του Τζοακκίνο Ροσσίνι με ένα καστ διακεκριμένων ελλήνων και ξένων μονωδών καθώς και μια βραδιά με Κοντσέρτα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ για πολλαπλά πληκτροφόρα όργανα που θα διευθύνει ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος. Όλες οι προηγούμενες συναυλίες παρουσιάζονται σε όργανα εποχής. 

Tέλος, τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη συναυλίες των Μουσικών της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Η πρώτη έχει τίτλο Berlioz και Wagner: Για τον έρωτα… και είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (μουσική διεύθυνση: Ζωή Ζενιώδη), ενώ η δεύτερη αποτελεί έναν μουσικό φόρο τιμής του φημισμένου συνόλου στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 (διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός). 

Ιανουάριος – Μάρτιος 2020

Πρωτοχρονιά με άρωμα Βιέννης. Ένα λαμπερό καλωσόρισμα για την καινούργια χρονιά με βαλς, πόλκες και μαζούρκες από τη Βιέννη! Οι μουσικοί της Καμεράτας, Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου. Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 4 Ιανουαρίου 2018/20:30.

Λίγα λόγια για τις πέντε συναυλίες 

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της συναυλίας Beethoven & Schubert σε όργανα εποχής, Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου, που διαπρέπει εδώ και χρόνια και στο εξωτερικό, παρουσιάζουν δύο μεγάλα αριστουργήματα της κλασικής Βιέννης: τη διονυσιακή Εβδόμη του Μπετόβεν, η οποία από πολλούς θεωρείται η καλύτερη συμφωνία του, και τη μεγαλοπρεπή Συμφωνία αρ. 2 σε σι ύφεση μείζονα του Φραντς Σούμπερτ. 

Η πολυσχιδής και διεθνώς διακεκριμένη ελληνική ορχήστρα έχει μαγέψει το φιλόμουσο κοινό σε όλη την Ευρώπη μέσα από τις ερμηνείες της σε όργανα εποχής, τόσο σε μπαρόκ όσο και σε κλασικό ρεπερτόριο, ενώ οι δισκογραφικές καταθέσεις της στη σχετική εργογραφία θεωρούνται παγκοσμίως ηχογραφήσεις αναφοράς. 

Σχεδόν ένα μήνα μετά, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, οι Μουσικοί της Καμεράτας υπό τον Γιώργο Πέτρου επιστρέφουν σε μια από τις ωραιότερες κωμικές όπερες του λυρικού ρεπερτορίου, τον Κουρέα της Σεβίλλης, ο οποίος ανεβαίνει στο Μέγαρο σε συναυλιακή μορφή, σε όργανα εποχής και με ελληνικούς υπέρτιτλους. Μετά τη θριαμβευτική παρουσίασή του το 2018, που έκανε όλο τον αθηναϊκό Τύπο να μιλά με εγκωμιαστικά σχόλια, ο έλληνας μαέστρος –αναγνωρισμένος διεθνώς για τις εξαίρετες ροσίνειες ερμηνείες του– διευθύνει ένα λαμπρό καστ σε μια συναυλιακή παράσταση-έκπληξη, στην οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η περίφημη άρια του Κόμη Αλμαβίβα «Cessa di più resistere», η οποία λόγω της παροιμιώδους δυσκολίας της παραλείπεται από τις περισσότερες παραγωγές. Τους ρόλους ερμηνεύουν: German Olvera (Φίγκαρο), Mark Milhofer (Κόμης Αλμαβίβα), Μαίρη-Έλεν Νέζη (Ροζίνα), Bruno Praticò (Μπάρτολο), Χριστόφορος Σταμπόγλης (Μπαζίλιο), Αναστασία Κότσαλη (Μπέρτα). 

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διεξιοτέχνη τσεμπαλίστα και αρχιμουσικού Μάρκελλου Χρυσικόπουλου, μαζί με μια ομάδα επίλεκτων σολίστ του τσέμπαλου, παρουσιάζουν τη συναυλία J. S. Bach: τα κοντσέρτα για πολλαπλά πληκτροφόρα σε όργανα εποχής. Στο πρόγραμμά τους, αριστουργηματικές συνθέσεις για δύο, τρία αλλά και τέσσερα τσέμπαλα του θρυλικού Κάντορα της Λειψίας. O Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, βιρτουόζος των πληκτροφόρων, δημιουργεί αριστοτεχνικά κοντσέρτα, στα οποία το ασημένιο ηχόχρωμα των τσέμπαλων γίνεται ένα με τον αισθαντικό ήχο των μπαρόκ εγχόρδων, σε μια μοναδική συνύπαρξη δεξιοτεχνίας και μουσικότητας. Συμμετέχουν οι σολίστ: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, Πάνος Ηλιόπουλος, Γεράσιμος Χοϊδάς, Ιάσων Μαρμαράς, Αλέξανδρος Μαστιχιάδης. 

Οι δύο επόμενες συναυλίες του Μαρτίου έχουν επετειακό χαρακτήρα. Η πρώτη (Berlioz και Wagner: Για τον έρωτα), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου, είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την οποία Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής τιμούν με τρεις κορυφαίες συνθέσεις δύο σπουδαίων Ρομαντικών, του Εκτόρ Μπερλιόζ και του Ρίχαρντ Βάγκνερ. Η διεθνώς προβεβλημένη μεσόφωνος Μαίρη-Έλεν Νέζη ερμηνεύει τις Καλοκαιρινές νύχτες και τα Πέντε τραγούδια σε ποίηση Ματθίλδης Βέζεντονκ υπό τη διακεκριμένη μαέστρο Ζωή Ζενιώδη, που θα διευθύνει επίσης το συμφωνικό ποίημα για ορχήστρα Το ειδύλλιο του Ζήγκφρηντ. 

Η δεύτερη επετειακή συναυλία αποτελεί έναν μουσικό φόρο τιμής του αγαπημένου αθηναϊκού συνόλου στην Ελληνική Επανάσταση. Έτσι, την Πέμπτη 26 Μαρτίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης θα ακουστούν η εμβληματική ρομαντική σύνθεση Ελληνική Επανάσταση του Εκτόρ Μπερλιόζ, ένας ύμνος στον ηρωισμό των αγωνιστών του 1821, οι Μεταμορφώσεις του Ρίχαρντ Στράους, ένα βαθιά αντιπολεμικό έργο, και η εντυπωσιακή «Battaglia» του Χάινριχ Ίγκνατς Μπίμπερ, μια μπαρόκ απομίμηση μάχης για 10 σολιστικά όργανα. Λαμβάνουν μέρος οι διεθνώς καταξιωμένοι έλληνες μονωδοί Χριστόφορος Σταμπόγλης και Πέτρος Μαγουλάς καθώς και μικτή χορωδία. Στο πόντιουμ ο επίσης «διεθνής» αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός. 

Τιμές εισιτηρίων (για όλες τις συναυλίες Ιανουαρίου – Μαρτίου)

9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, 65+ ) 12 € 18 € 25 € 28 € 30 € 35 €

Eισιτήρια 

 210 72 82 333, megaron.gr 

και σε όλα τα καταστήματα 

ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ